Şu an okumaya başladığım bir kitap var ve bu kitabın perdeye uyarlanmış bir filmi... Ancak kitabı bitirmeden kesinlikle filmi izlemek istemiyorum. Karakterlere kendim şekil vermek istiyorum. Belki sonra izlerim filmini, belki de izlemem. 😌✌️
Siz böyle bir durumda olsanız ne yaparsınız?
Önce filmi izleyip sonra kitabı mı okursunuz?🎬 Yoksa önce kitabı okuyup sonra filmi mi izlersiniz? 📚
Filmi de kitabı da olan bir eseri, önce okumayı mı izlemeyi mi tercih edersiniz?
Bayan Perregrini'nin Tuhaf Çocukları'nı izleyip, merak duyup kitabını aldım, tüm seriyi tamamladım ve okudum bitirdim. Önceden okusam daha iyi olabilirdi.
Aşk-ı Memnu'yu dizi olarak izleyip, beğenip, merak edip alıp okudum.
Zevkler değişir, Bayan Perregrini'nin Tuhaf Çocukları kitabı çok daha iyidir mesela, keza Aşk-ı Memnu da kitap olarak çok iyidir. Dizideki Nihal ve Bihter kitaptakinden daha farklı geldi bana, kitap daha iyi. Yahut Kelebek filmi, kitabının yanında inanılmaz sönük kalıyor. Bazen seçmek elimizde olmuyor ama seçmem gerekirse kesinlikle önce okumak isterim, sonra da izlemek...
Ben her zaman önce kitabı okumaktan yanayım. Çünkü okurken kitapta anlatılanları hayal ederek, bir nevi filmi biz çekiyoruz. Ancak önce film izlenirse, sonra kitabı okurken gözümüzde canlandıracağımız şeyler hep filmden kesitler oluyor. Bu da bence o kitabı okumanın zevkini düşürüyor. Ayrıca filmlerde tüm ayrıntılara yer verilmez. Ancak kitaplarda verilir. Bu yüzden karakterlerin duygusal ve düşünsel anlamda ne durumda olduklarını kitabı okurken daha iyi anlarız. Daha sonra filmi izlerken, karakterini ruhsal durumunu daha iyi anlayabiliriz. Şimdiye kadar ben hep bu yola izleyerek, önce kitabı okudum.
Filmi de kitabı da olan bir eseri önce okumayı tercih ederim. Çünkü orijinal metin kitaptır. Film senaryosu zaten kitaptan uyarlanır, ayrıca senaristten sonra bir de yönetmenin bakış açısıyla değişime uğrar. Yani kitaptan beyazperdeye uyarlanan eser en az iki defa değişime uğrayıp farklı yorumlar neticesinde şekillenir. Oysa kitabı okuduğumuzda olayı ve kahramanları kendi zihnimizde şekillendirme fırsatı buluruz..
Tabii ki önce okumak her zaman iyidir ancak bu esere de bağlı yani klasik içinde erotizm romantizm olan bir eseri kalkıp da kitabını okumayı çok fazla istemem öncelikle filmini izlerim eğer çok çok güzelse beğenirsem o zaman belki kitabını okurum. Bir de bu neye ne zaman denk gelmeme göre değişiyor. Önce hangisine denk geldiysem onu izlerim ya da okurum.
seneleer önce m. ö 800 senesinde 😬😬😬😂 ejderha dövmeli kız kitabını bir gecede sabaha kadar okumuştum çok sürükleyiciydi çünkü sonra filmi çıktı ve filmini izledim ve tamamen hayal kırıklığı yaşadım :/
Kitabını okurum filmi izlemem. Kitabı okumanın verdiği hazzı zevki filim bana vermez hayal gücünü kullanmanın etkisi o sonunu merak edip sayfaları yutmak gibisi yok.
Önce kitabını okurum ki daha mantıklı bence önce kitabını okuduğun zaman beyninde kendin tasarlıyorsun hayal gücünle karakterleri ortamları ama önce film izleyince o karakter diyince direk o oyuncu geliyor bence bu güzel bir şey değil