Bir eserin kitabını okumak mı size daha çok keyif verir yoksa filmini izlemek mi?

Merhabalar ☃️Soru tam benlik olmuş🍰Kitap okumayı ve film izlemeyi çok severim çünkü. Ama ben ikisini ayırt edemem. Bana göre ikisinin de keyfi başka. Mesela Piyanist kitabını okumuştum aşırı keyif aldım çokta beğendim. Ardından filmini izledim tüylerim diken diken oldu başka bir keyifti onu izlemek. Senden önce ben adlı kitabı da keyifliydi, filmi canlı canlı gözlerimle izlemek ayrı keyifti, Grinin elli tonu serisi kitabı keyifli, film serisi ayrı müthişti, Beni adımla çağır kitabı başka filmi başka güzeldi, aynı yıldızın altında kitabı beni büyülemişti filmi de büyüledi. Daha hangi birini sayayım bilmiyorum ama ikisi de birbirinden keyifliydi🍓
Cevap
9Cevap
İkisinin verdiği zevk farklı. Ben genelde önce kitabını sonra filmini izleyince zevk alıyorum. Ne zaman çok sevdiğim bir kitabın filmini izlersem çok beğeniyorum. Çünkü filmde her ayrıntı verilmiyor. Ama kitabı okumuş olduğun için her şeyi zaten biliyorsun. Ama kitabı okumadan filmi izlersem hiçbir zaman beğenmiyorum.
Ben önce filmini izleyip daha sonra kitabını okumayı tercih ediyorum. Bu sayede filmde olmayan detayları da kitapta yakalayabiliyorum. Halbuki önce kitabını okusam, filmini beğenmeme ihtimalim var. Veya okuduğum kısımlar kesilmiş diye üzüledebilirim.
Her ikisi de ayrı keyifli. Mesela Harry Potter’ın hem romanı hem de filmi çok güzel.
kesinlikle kitabı. çünkü film zaten kitap beğenildiği için yapılıyor. birde yönetmenlerin saçma bi huyu var hikayeyi de değiştiriyorlar. karakter ekliyorlar olmayan sahne ekliyorlar. bi kafaları çalışıp şunu idrak edemiyorlar. bu fil kitap beğenildiği için izleniyo film beğenildiğinden kitap yazılmadı. biri bu gerçeği yönetmenlere anlatmalı...
Kitabı okumak, filmi izlemek insanın hayal gücünü sınırlandırıyor
İlk kitabını okumak sonra filmini izlemek keyif veriyorum.
Kitabını okumak daha hoşuma gidiyor ama kitabını okuduğum bir serinin filmi çıkınca da ayrı bir zevk almıyor değilim yani önce kitap sonra film en zevk vereni bence
Kitabını okumayı tercih ederim. Sonra istersem filmini de izlerim. Ama kitap her zaman önceliğim
Film izlemeyi tercih ederim
Kitap ama okuyamıyorum sıkıyor beni
Filmini izlemeyi tercih ederim
Kitabını okumayı tercih ederim
Kitabını okumak daha keyif verir bana.
Bazıları film bazıları kitap
kitap çok daha etkili..
İkisinide yaparımm kitapları daha iyi oluyor
Kitabını okumak
Filmini izlemek daha çok keyif verir
Kitabını okuduktan sonra filmini izlemek
Film izlemek