%100 ing okumak zor mudur?hazırlık var zorunlu bir de.sizce belli bir süreden sonra alışılıyo mu yoksa çok ama çok çaba sarfetmek mi gerekiyor?
Cevabın nedir?
+1 yıl5 yıllık hayali Bilgisayar mühendisliği olan sonradan vazgeçen biri olarak sana düşüncemi söyleyeyim.
İngilizceyi bir şekilde halledersin çoğu üniversitede hocalar dersi ingilizce anlatmıyormuş(forum sitelerinde araştırmalarım sonucu öğrendim) bu sorun değildir.
Sorun bilgisayar mühendisliği zor bir bölümdür sürekli çalışmalısın, okurken staj eğitimin dışında yazılım firmalarında ücretsiz çalışman senin yararına olacaktır. Ortalıkta bir sürü bilgisayar, inşaat, elektrik, makine mühendisi var(benim vazgeçmemin sebebi bu) haliyle iş imkanın kısıtlanıyor herkesin söylediği bir laf var " Kendini geliştirirsen iş bulman kolay" diye doğru mu? Doğru tabiki ama o düzeye gelebilmen için rahat 3-5 yıl çalışacaksın anca o zaman birşeyler başarmış olrsun.
Yeni mühendisliklere yönelmeni şiddetle tavsiye ederim, Mekatronik, biyomedikal, enerji sistemleri mühendisliği gibi meslekler hem mezun sayısı az hemde iş imkanın daha fazla.01 Yorumla- +1 yıl
çok yanlış düşünüyorsun iş imkanı kısıtlı değil bizim insanlarımız kendini geliştirmediğinden iş imkanı bulamıyor tabiki kendini geliştireceksin kolaya kaçmakla olmaz bu işler
Mühendisliğin kendisi zor zaten. İngilizce gibi sana yabancı olan bir dilde eğitimi yapılıyorsa daha da zor olur tabi. Sırf parası çok, havası var diye seçiyorsan zorlanırsın. Eğer bu işe merakın yoksa acayip zorlanırsın. Merakın olmayınca öğrenmekte istemezsin. Eğer öğrenmeye karşı bir merakın varsa zorlanmazsın. Öğrendikçe kolaylaşıyor çünkü. Bilgisayar mühendisliğinin temel kavramlarını öğrenirsen zorlanmazsın. Her şeyde bu böyledir. Sana bir tanım yapılır ama o tanımdaki kavramların ne olduğunu bilmediğin zaman anlamıyorsun. Kavramların iyi öğrenilmesi şart.
10 Yorumla
iniglizce boş yaşanmamalı..desteklemelisin ing. şarkı dinleyip film izlemelisin..öyle kolay gelir
04 Yorumla
Soran+1 yılşarkı konusunda evet film konusunda hayır daha izlemedim denemedim yani.
Soran+1 yılpeki :) ama bunun bilgisayar müh. bir katkısı olur mu :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
hazırlık 1 sene sonra zaten baya bir alılıyosun ingilizceye tabi eğer biraz olsun çaba gösterirsen sonra hocalar genellikle türkçe konuşur sınav soruları flan ingilizce gelir
00 Yorumla
+1 yılbilgisayar okumuş biri olarak söylüyorum zor hep çalışcan ama sonrası güzel :)
20 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne