Soruya biraz ekleme yapmak gerekti.
Sanat hakkında ne düşünüyorsunuz?
Soruya biraz ekleme yapmak gerekti.
Hayata hep biraz sanatçı gözüyle bakmışımdır. Renkleri görürürüm, müziği duyarım ve dokunurum objelere. Bazılarının 'bu ne iğrenç' dediği tablolardan, filmlerden, resitallerden anlam çıkarırım. Sanatı severim; yaşadığım hayatı anlamlı kılar. Birazcık renk katar, müzik ekler ve bir tutam da görsellik, al sana hayat. Belki de acayip bir boğa insanı olduğum için hayat bana sanat gibi geliyordur. Ama sanat olmadan bir dakika yaşanmaz diyorum. Görsellik, duyum olmadan yaşanmaz. Sanat için soyunmak/öpüşmek bunlar sanatçıların işi. Ben aktris değilim sonuçta. Yapanı da takdir ederim. Burada erotik filmlerden değil, gerçekten bir şeye benzeyen filmlerden bahsediyorum tabii ki. Bkz: Melancholia.
olumsuz özellik yok bana göre,olumlu olarak bir tiyatro oyunu oynarken kulisteki heyecan,telaş apayrı bir duygu.oyun oynanıyor perde arkasından takip etmeler ufak atıştırmalar ne kadar yazsam o mutluluğu sevinci anlatamam.olumlu yanı bir bütünlük sağlıyor insanlarla,tiyatrocularla..mükemmeli hedefliyorsun..vs
Müzik aynı şekilde duygunu notalara döküyorsun başka bi alemdesin..
Resimde yorumlamayı seviyorum,çizgilerin sıklığı,renkler...duygular nasıl daha iyi anlatılabilir ki..
sanatı her dalıyla bir tarlaya benzetirim.doğru zamanda doğru insanlar tarafından doğru ekim yapıldığı sürece verimliliği muhteşem olur.anadolu da gerek tarihi gerek kültürü gerekse yaşanmışlıkları bakımından muhteşem bir tarla.lakin doğru insanlar tarafından ekilse de doğru insanlar tarafından biçilmiyor.
rica ederim artımı alır yoluma bakarım:)
Sanat toplum içindir.
Buna inanırım, bunu savunurum.
Yaşantıları nedeniyle bende çocuğumun sanatçı olmasını istemem.
Cevap
18Cevap
Benim için sanat geçen ay tiyatroyla başladı dersler aldım ve ufkumun gerçekten genişlediğini fark ettim.Sanat insanı pozitifleştiren,kimyasını değiştiren bir şey,aşık bile olabiliyorsunuz :D Bunları fark ettikten sonra gitar kursuna gitmeye karar verdim çünkü anladım ki sanat insanlar için yaratılmış bir yemek,su gibi gıdadan.
"Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir"
M.Kemal ATATÜRK
güzel sanatların amacı güzel ve anlamlı eserler ortaya koymaktır. sanatkarın herşey hakkındaki düşüncelerini ifade biçimidir. tabii bir güzellik katar. bu açıdan bakılırsa değerlidir sanat.
Sanatla tek alakam hep ressam olma hayalimdi. TRT 1 deki o bonus saçlı adamı hatırlarsınız :)
ben zaten resim sanatı ile içli dışlıyımm
sanat ruhu dinlendiren huzur verenn haz veren güzellik hoşluk olgusu
İddia ediyorum bu sitenin en sanatsever insanları arasında ilk 3'e girerim... Bu kadar konuşayım.
İstanbul Ünv. Sahne sanatlarından Tiyatro seçecektim ki son anda vazgeçtim. Bilemezsiniz nasıl pişman olduğumu.
Ben Hacettepe ce İstanbul arasında kalmıştım. Babamın ikna çabalarıyla başka bir bölüm seçtim.
bir kişinin ruhunu koyarak yaratttığı herşey sanattır bana göre
Türkiye'de sanattan anlayan insan sayısı 500 bin'i geçmez. durum böyle.
adam şarkıları beğenmio ne biçim dio ama sadece "fuck" tan oluşan yabancı şarkıları dinlio.
ilginç.
Çok göreceli birşeydir. Dans ve müziği iki insan kişiliğinin harmonik uyumu olarak düşünürüm mesela.
Ama tiyatroya hiçbir zaman ısınamadım :)
cok iyi şeyler düşünüyorum :D müzige bayılıyorum müziksiz hayat düşenmiyorum :D
Aslında çocukları aç kalsın istemiyorlar. Yoksa sorun sanat yada sanatçıda değil
Günümü güzel kılıyor.
Türkiyede pek önem verilmiyor sanata maleseff
Sanatsız bir hayat, hayat değildir.
Resim sanatında nü bayılırım poz veren ince hatlara sahip bir hatunsa tadından yenmez...
Sizinde sanatla pek alakanız hatta hiç alakanız olduğu söylenemez. Sanat farklı görüşlere saygı duyup anlamaya çalışma farklı gerçekleri keşfetme mantığını içerir saygıyı sizden beklemekle hata yaptım saygısızlığınıza saygı duyuyorum...
Kendinizle mi çeliştiniz son repliklerinizde neyse anlamazsa fikir fikirin ardındaki gerçeği fayda etmez harflerin estetiği...
Replik? aydınlattığınız için teşekkür ederim oradaki alamınıda çözemediğiniz ve egomu yükselttiğiniz için teşekkürler fakat egom sıfırdır ekleme yapmak istemiyorum dozu kafi bana :)
Sıfır ego olduğumu tekrar etmeme luzum yok sanırım hem siz nasıl karar verdiniz egomun yüksek olduğuna :)
Sanat varsa hemen soyunabilirim :D
güzel düşünüyorum...:)
en güzeli bence sinema
bir milletin hayat damarlarından biri sanat
türkiyede tek para etmiyen sanattır
ii
sanat beni düşünsün.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar