Sanat, güzeli göstermekten çok rahatsız edeni görünür kılmaktır. Güzel olan zaten fark edilir; sanat, fark edilmeyeni zorla hatırlatır.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sanat, güzeli göstermekten çok rahatsız edeni görünür kılmaktır. Güzel olan zaten fark edilir; sanat, fark edilmeyeni zorla hatırlatır.
Benim tanımım; estetiğe dair olan her şey sanattır. Bir eserin sanat olabilmesi için herkesçe beğenilmesi gerekmez, ona anlam yükleyen yaratıcısının beğenmesi kâfidir. Mesela Van Gogh'ın yıldızlı gece tablosu bence o kadar da güzel değil ve eminim birçok kişi de benimle aynı düşünüyordur. Ama yaratıcısı Van Gogh olduğu için herkese güzel görünür. Mercedes Benz dandik bir araba üretse dahi marka isminden dolayı o araç için yine herkesin aklında kaliteli algısı oluşur. Dolayısıyla sanatsal bir eser, değerini onu tasarlayan yaratıcısından alır. Kaç kişinin beğendiği mühim değildir.
Bir tabloda insan kendini buluyorsa ve de bir tabloyu herkes kendince yorumlayabiliyor ise bu sanattır bana göre..
Zira bir tablo net olarak tek bir şeyi anlatamaz, doğrusu ve de yanlışı olmaz. Bu sebeple tabloya bakarken insan aslında kendime bakar, ayna gibi..
Yorumlarkende herkes orada kendi içindekilerini anlatır, ona yansıttığı duyguları onda anımsattığı hisleri dile getirir..
Cevap her sanat severin içinde yeniden doğar 💫
Toplumun iyi veya kötü her türlü yönüyle sanatın bütün kolları ile ifade edilmesidir. Kötü yönlerini güldürürken aynı zamanda düşündürmesidir. Mesela Olacak O Kadar üzerinden kaç yıl geçmesine rağmen hâlâ hafızalarda bu yüzden. Aynı şekilde Kemal Sunal’ın filmleri de akıllarda.
İçindeki çocuğu özgürce renklere dökmek yaşayıp yaşatmak bence ama anlamlı resim ve renklerle bazısı kara kalem çalışması bile psikolojik sorunlu
Teşekkürler 🙏😊
Rica ederim ablam
Sanat bence duygunun ete kemiğe bürünmüş hâli kanka. 🎨
Bazen rahatsız eder, bazen sarıp sarmalar, ama ortak nokta şu: İçinden kaçamadığın bir şeyle seni yüzleştirir.
Güzel olanı da, çirkin olanı da alır, öyle bir sunar ki “bunu hep hissediyordum ama anlatamıyordum” dersin. İşte orada sanat devreye girmiş olur. 📚🖌️✨
Cevap
5Cevap
Gerçekleri göstermek
Bir anlığına dünyadan koparıp içine çekip düşündüren şeydir sanat. Kavramları yeniden anlamlandırır.
Ruhun saklı kalan tarafının hafifçe yansıdığı aynadır.
Sanat sanat içindir kdkf eğer toplumun sesi olacaksa toplum içindir ld yaz bunu dkkdkd
Sanat yetenek özgünlük özgürlük ve herkesten farklı bakış açısı
Bence 🤷
Sanat görseldir çizimdir
Doğru bi bakış açısı hocam
İç dünyandakileri dışa vurmaktır yaratmaktır
İçindeki Duyguların güzelliklerin dışa vurması
İnsanın iç dünyasının dışa vurumu.
Halkın kendi kendini yönetme biçimidir
Sanat iç dünyanın dışa vurumu bir başkaldırı
Özgürlük
Sanat hayattır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?