Kazakistana tıp okumaya gidebilirim, biraz endişeliyim nasıl bir yere gideceğimi,nelerle karsılasacağımı bilmiyorum. Ya burda hemşirelik okuycam ya da orda tıp. Aklım cok karısık ne seçsem bilmiyorum. Tek basıma oraya gitmeye de pek cesaret edemiyorum. Kazakistan hakkında bilgisi olan var mı? Gitmeli miyim? Yoksa hemşire mi olmalıyım?
Cevabın nedir?
kazakistan devlet başkanı çok baba adam onu biliyorum bitek. sovyet rusya sının ciddi yatırımları olduğu için bugünkü rusya ile de çok yakın ilişkileri var(yani neredeyse sömürgesi demek istiyorum). rus nufusunu da yoğun tutmaya çalışıyorlar(ruslar). ama bizim türk işadamlarının da hem kültürel hem de sanayi yatırımları ruslardan daha çok. kaynakları çok zengin bir ülke o yuzden yaşam türkiye den daha kolay ekonomik açıdan. okul konusunda bir bilgim yok ama büyük ihtimal bizimkiler kurmuşlardır türkçe eğitim varsa o yuzden sorun olmaz bizimkiler kurduysa iyidir prestij meselesi çünkü orda iyi bir türk okulunun olması bütün türk dünyasına mesaj anlamı taşır. ayrıca batıya gitmekten de çok daha iyidir oraya gitmek insanlık açısından batı dan daha gelişmiş biryer çünkü.
00 Yorumla
+1 yılDenklik varsa git oku, hiç çekinme maddi imkanda varsa. Sonuçta geçim fazla zor olmazsa okul durumu masrafını bilemem
00 Yorumla
bence okuma ben Ankaradaki professora sordum çok zayıf buluyor ordaki tıp. Ve tıpın farklı sistem var. Herşey farklı.
Cihazalar konusunda Türkiye daha gelişmiş daha ileri. Bi tek okumak daha kolay Kazakistanda. Kolay yol arıyorsun gidebilirsin. Ama sonra denklik isterler. Ahmet Yessevi Ün. dışında.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
14Cevap
+1 yıltürkiyeye karşı bir ön yargı var ama yurtlar falan uygun fiyatlı, baya da güzel bölümleri varmış gidenlerin söylediği ama insanları bize karşı çok tersmiş sebebini bilmiyorum.
10 YorumlaTürklere bakış açıları olumlu değil. Sıkıntı yaşarsın.. Sosyal hayat sınırlı, kısıtlamalar fazla. Saat 23:00'den sonra dışarıda gezmek bile sorun olabiliyor.
TR içi bir üniversite düşün derim.10 Yorumla
+1 yılBende araştırdım Ahmet Yesevi Üniversitesi ni ama bende çok kararsızım orası çöl gibi bir yer polislerde sıkıntı cıkarıyormus senin anlayacagın kötü bir yer çok araştırdım ben
10 Yorumla
+1 yılhemşire ol. Eğer kazakistanda okursan Türkiyeye geri döndüğünde denklik sınavına girmen gerekir ki bu sınav zordur. senelerini yakmamanı tavsiye ederim günahh.
10 Yorumlakırgızistanda 3 yıl kaldım kazakistanda da bulundum ahmet yesevi tıpı diyorusn heralde sor istediğini
19 Yorumla
Soran+1 yılYasam sartları nasıl? Tıp okumak nasıl orda? NE gibi avantajları,dezavantajları var?
- +1 yıl
yaşam standartları türkiyeye göre daha uygun o konuda sıkıntı yaşamazsın sosyal ortama gelince orta asya ülkelerinde epey rus vardır ve rusça çok yoğun kulllanılıyor kazakistanı genelde övüyorlar ben de gittiğimde hoşuma gitti ama orda ahmet yesevinin eğitimi hakkında kesin bilgim yok en önemli mesele türkiyeyle denklik olması ki var diye biliyorum onun haricinde senin ekstra çaban gerekiyor tusu kazanıyım diyorsan çok bir kaybın olmaz dil öğrenirsin kazakça rusça farklı kültürler tanırsın
- +1 yıl
dejavantajları tabi olur yani çapada okuyana göre bir farkın olsun mesela arkadaşım Karsta tıp kazandı bu sene ondan pek farkın olcanı sanmam yani istanbulda falan okumuyosan anadolunun ücra köşesinde okumakla astana da okumanın pek farkı yok avantajı bile var ben mesela orta okulu
okudum kırgızistanda çok şey kattı bana ufkum genişledi yeni kültürler tanıdım
Soran+1 yılGit diyosun yani :D
Soran+1 yılözelden ekleyebilir miyim?
- +1 yıl
Halen okumay devam ediyor musun kazakistanda ben al farabide tıp bölümüne gitmeyi düşünüyorumda
Gizli Üye(36-45)+1 yılTıp tabiki kat kat kaliteli bir bölüm. Ama getirileri gibi götürülerini de düşünmelisin. Ben de önümüzdeki ay gibi gidebilirim iş dolayısıyla. Aynı tereddütleri yaşıyorum.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 636 cevap paylaştı. Kazakistan geleceği çok parlak bir ülke ayrıca da insanları bizden daha medeni , bir de kazak kızları çok güzel lan
13 Yorumlakazakıstanlı arkadaslar var aksarayda gerı donmek ıstemıyorlar. nedenını sormadım.
10 Yorumla
+1 yılkazakistanta tıp okuduktan sonra türkiyede geçerli olması için türkiyede sınavı kazanman lazım zannedersem
00 Yorumla
+1 yıldenkliği yoktur oranın bnce hiç okuma.. bulgarstanda okuyan arkadaşlarım var
00 YorumlaBence öyle bir hata yapma ben şu an Kazakistan dayım ve memnun değilim
02 Yorumla- +1 yıl
Halen okumaya devam ediyor musun ben tıp bölümüne gitmeyi düşünüyorumda
- +1 yıl
@Benyunus21 Gittin mi?
gelecek için değer.. tıp okumalısın..
10 Yorumlabence kesinlikle git kazakistan güzel biyerdir
10 Yorumlaiğrenç sıkıcı bence sonu istan olan ülkeler.. :D
12 YorumlaGittin mi peki nasıl?
00 Yorumla
+1 yılavrupaya git :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe yaptın?