AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
İnsan ufkunu açabilecek derecede kurguyu genç yazarların başarabileceğini düşünüyor musunuz? Bu biraz da konuya bağlı bir durum elbet.
Evet düşünüyorum. Çünkü "akıl yaşta değil baştadır" lafına inanıyorum. Dünyanın değişmesiyle insanlar çok fazla bilgiye ulaşır oldu, bu yüzden o tür yazıları genç yazarlardan da bekliyorum.
Kitabınızı aldım ama okumak nasip olmadı daha 😄 Nerden aklınıza geldi böyle bir kitap yazmak ve wattpadle nasıl tanıştınız?
Öncelikle wattpad yazarı değilim. Kore'de çok yalnız olduğum için facebook sayfamda dertleşmek amacıyla yazmaya başladım. Yayınevim okumuş, beğenmiş ve böyle bir kitap teklifiyle bana geldi. Ben de çok olumlu karşıladım :)
Ben watty den çıktığınızı sanıyordum 😂 Başarılarınızın devamını diliyorum.
Merhaba :) Benim yurtdışında okumak gibi hayalim var bu hayalimin içinde tabbiki korede var ama nasıl ve nereden başlayacağım hakkında hiçbir fikrim yok bana yardımcı olursanız sevinirim
1-Koreye olan merakınız ne zaman başladı ve neden kore? 2- Erkek arkadaşınız ile nasıl tanıştınız? 3-Ailenizin koreli bir damada yaklaşımı nasıl oldu?
Ailem ilk etapta sıkıntı çıkardı. Ama erkek arkadaşım Türk kültürünü bilen, seven, Türkiye aşığı, Türkçe konuşan biri olduğundan, ailem Kore'ye kız veriyoruzdan çok, Kor'eden damat alıyoruz diye görüp sevinçle karşıladı.
Ne kadar harika birsey. Daha once bir kac videonuzu izledim ve hayran duyulasi bir askiniz var. Nazar degmesin :)
Merhaba, Benim en çok merak ettiğim Sevgilinizle nasıl tanıştınız? Aşırı ilgiden bunalır mısınız? Yayın hayatınızda başarılar.
Sevgilimle o Türkiyede değişim öğrencisi olarak geldiği dönemde ortak arkadaş gurubumuz sayesinde tanıştım.
Bunalmam ilgiden, severim, keşke olsa <3
Hoş geldiniz aramıza. :) Sevgilinizle kültürel çatışmaları nasıl aşıyorsunuz? Aşkta dış görünüş ne kadar önemli? Çok tatlı bir çiftsiniz <3
Teşekkür ederim :) Kültür çatışmalarını aslında çoğu zman görmezden geliyoruz. Sonrasında oturup konuşup uzlaşmaya çalışıyoruz. O Türk kültürünü çok sevdiğinden genelde hep çok anlayışlı davranıyor <3
Çoğu genç kızın hayalini yaşamak nasıl bir duygu? 😊
kıskançlar eksilemiş.😂
Ben artılıyorum 😂😂😂😂
@vixxpolly ☺😂
Alayı eksilemiş yaa 😱
@Asİ_MaN hadiii çok üzüldüm.
Aslında yaşadığım kendi hayalimdi ve gerçekleştiremediğim bir çok hayalimden biriydi. Henüz bitti diyemem, bence sizin hayaliniz de daha büyük olmalı. Salt bir ülkede yaşamak bir hayal olmamalı sanırım
Duygu ablacigim basarilar dilerim umarim herkes hayallarinden fazlasimi gerceklestirebilir😊❤
Tabii ki olmamlı ama ülkemizde özellikle genç kızların koreye olan sempatisi arttı o yüzden sormuştum.☺
:) yakışıklı bekar Koreli tanıdığın varsa tanışabilirim
😂😂izdivaç programına cıkın
Kitap hakkinda bilgim yok. Okumam icin bana bir sebep verecek olsaniz bu ne olurdu? Hangi ozelligi bu kitabi cekici kiliyor?
Wattpad'den çıkan kitapların hepsinin kitap değeri taşıdığına inanıyor musun?
Hoş geldiniz 🙊
kore aşkınızı depreştiren ve kitap yazmaya kadar ilerlemenizin asıl kaynağı kim-nedir?
şu an bir kitap yazıyorum size mail yoluyla bir kısmını ulaştırsam görüşlerinizi paylaşır mısınız? Önerilerinizi merak ediyorum
Kore'yi yazmak nerden aklınaza geldi orası çok güzel biryer hoşunuza gittiği içinmi Kore'yi kaleme almak istediniz?
Merhaba ;
Kitabınızı Korece ye çevirmeyi dünüyormusunuz?
Onlar okumayı sever :) :)
Düşünüyoruz ama yakın zamanda böyle bir olay olmamasına rağmen görüşmelerimiz devam ediyor.
Tek bir seçim hakkınız olsa bundan sonraki hayatınızı nerede ve nasıl geçirirdiniz?
Bir deniz kenarında ailem ve en yakın arkadaşlarımla birlikte ağaç bir cafede çalışarak geçirmeyi isterdim.
Romantik biri misiniz yoksa gerçekçi mi? Veya en çok hangi yönünüz ağır basıyor?
Sanırım gerçekçiyim
E-kitap klasik kitapların yerini tutabilir mi sizce?
Bence tutamaz. Çünkü elinle tutup, gözünle görüp, sarılarak uyuyorsun. Mum ışığında okumakla ekran ışığında okumak arasonda çok fark var. Bence kesinlikle yerini tutamaz.
Hoşgeldiniz :) Kitap okumayı sevmeyen biri, okuma alışkanlığını nasıl kazanabilir?
Teşekkürler şimdiden cevap için
Sence kitap okumayı sevmeyen biri kitap yazabilir mi? Kandan korkan insanın doktor olduğu bir dünyada çok imkansız değil galiba :)
Kendinizi nasıl tarif edersiniz? Kitabınız biliniyor ancak sizi çok fazla tanımıyoruz.
Didem Duygu Demir kimdir? dersen Ben kendi yaşadıklarını yazmaya çalışani, pozitif olan bunun için uyuyp uyanan, gezmeyi, dolaşmayı, arkadaşlarıyla olmayı, moda ile ilgilenen Korede hayata tutunmaya çalışan bir Türk kızıyım. <3
Hellooo! Gençlerin edebiyata ilgisini nasıl buluyorsunuz? Baya yazan okuyan genç var gibi...
Evet okuyan yazan gençlerin fazlalığını ben de görüyorum ve bu çok umut verici bir tablo.
Hoş geldiniz sitemize.
Birçok ülke gezdiniz. Keşke bizde de olsa dediğiniz şeyler var mı?
Evet özellikle Japonyanın temiz sokakları, Korelilerin saygısı ve Dubaililerin parası :D
Ya çok tatlısınız, bayılıyorum size :)
En sevdiğiniz kitap türü nedir?
Çok teşekkür ederim. Ben genellikle yaşanmış olayları okumayı, ağır dramları seviyorum.
Planlı biri misiniz? Hayatın bundan sonraki evresi ile ilgili planlarınız neler?
Aslında planlı biriyim ama yakın gelecek ile ilgili çok detaylı planlarım yok. 2017de kitabım çıkacak ve 2017de nişanlanıcam gibi iki ana plan var kafamda ama onun dışında aylara bölünmüş bir programım yok.
Merhaba, Kitap çevirisi filmlere bakış açınız nasıl? Aynı etkiyi verebiliyor mu?
Bence aynı etkiyi veremiyorlar. Çünkü okuyucunun hayal gücü filmelere yansıyandan çok daha kuvvetli.
Selam, Ben bir kitap yazmak istiyorum. Yayınevleri tarafından keşfedilmek isteyen yazar adayları ne gibi bir yol izlemeli? Teşekkürler..
Hoş geldin aramıza, Son zamanlarda Wattpad’ten çıkan yazar sayısında ciddi bir artış var. Siz ne zaman wattpad’den hikaye yazmaya karar verdiniz?
Sizce, bir yazar halkın içerisinde mi? olmalı... Yoksa kendisine bir sınır mı çizmeli? halka tamamen hayali kurgu mu sunmalı? yoksa hayatın gerçeklerini cımbızla çekip yorumlayarak mı? anlatmalı...
Allah'ım yaaaa seni çok seviyorum Duyguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :D
Başka kitaplar da çıkacak mıı Kore ile ilgili?
İmza günlerinde yaşadığınız güzel bir anınız var mı?
Evet var. Tüyap imza gününde bir arkadaş geldi. Okul kütüphanesinde görevli çalışan biri, adresini bıraktı. Ben de çekinerek yayınevime söylediğimde, yayınevim hemen tüm kitaplarından birer tane göndermişti. Bu beni çok mutlu eden bir anımdır.
Merhaba, kitabınız çok güzel. Aynı zamanda çellistsiniz de. Müzik mi kitap mı?
Selam, Yazar olmak için çok okumak mi gerekiyor, yetenek yeterli mi? Peki, E-kitaba bakış açınız nedir? Teşekkürler.
Hiç kültür çatışması yaşıyor musun nişanlınla? Yaşıyorsan nasıl başa çıkıyorsun?
Sizce tek kelimelik kitap isimleri mi yoksa 'cümle' şeklinde olan kitap isimleri mi daha iyi?
Bence tek kelimelikler akılda kalması açısından daha iyi ama uzun olanla da kitabın içeriğine dair ipucu veriyor. O yüzden onlar da tercih edilebilir.
Son bir sorum var.
En çok hayranı olduğunuz dünya klasiği hangisi?
Kuzey kore gerçekten dunyaya kapalı mı? oradaki insanlar kandırılıyor mu? bilginiz varsa
kuzey kore değil güney koreye gitti nerden bilsin kuzey koreyi
Yazar olmak gibi bir düşünceniz ne zaman oluştu? Aldığınız eğitimleri merak ediyorum. Sevgiler.
Kitap çıkartan yazar oluyor ne eğitimi ya :D
@Tomboy0 Arkadaş üniversitede 'Yazarlık' gibi bir bölüm var sanıyor galiba.
Bu konuda eğitim alan insanlar var. Bilginize... @Tomboy0 @Ragnar_Lodbrok
@poncikbirkiz Yazarlık değil, dil eğitimi falan olur. Onun amacı dili kullanmayı öğrenmektir. Yazarlık yapmak değil.
Ki bu kadının bir eğitimi olup olmadığı da ayrı bir mesele.
Yaratıcı yazarlık kursu ve dramatik yazarlık kursu olduğuna eminim onun dışında pek bilgim yok @Ragnar_Lodbrok
@poncikbirkiz Bunlar da eğitim mi? Kurs bu dediklerin. Ne işe yaradıkları da tartışılır.
İngilizce kursu da tonla var ama kaç tanesi hakkaten ingilizce öğretiyor acaba?
İşini hakkıyla yapanlarda var @Ragnar_Lodbrok
Koreliler'i nasıl ayırt ediyorsun?
Ordan eşim olsa valla önüme gelene sarılırım
Simdi Duygucuğum, beni Kore'ye davet etmedin cok kırıldım. Tek yazacağım budur 🙄
Merhabalar, yakın zamanda yeni bir kitap çıkarmayı düşünüyor musunuz? Konusu ne olur?
Uzakdoğu sevgisi başka bir şey. Ciddi fanları var. Sizin uzakdoğu sevginiz nasıl oluştu?
Merhaba Didem Hanim, o kitaptaki bahsettiğiniz kişi sizsiniz sanim ilişkiniz devam ediyor mu?
Inanir misiniz bilmem ama arkadaşımdan tam da bugün kitabı aldım. 😊
Aaa, ne güzel, iyi okumalar :)
Yolun açık olsun genç yazarlarımız çoğalmalı destekliyorum
Kırtasiye ürünlerine ilginiz var mı? Kore'de çok güzeller diye biliyorum 😍
Beyler yıllarca taş gibi hatunlara "kitap yaz okuyalım" dedik dedik aha yazmış işte hadi buyur.
dongho enişte napıyo nasıl gidiyor artık fotograf paylasmıyorsun onunla
Uzun zamandır takip ediyordum sizi ve burada görünce çok sevindim.😇
DongHo enişteyle düğün ne zaman? 😀
Duygu ablacıım hoşgeldin❤Sorum yok zaten uzun zamandır seni takip ediyorum birkaç kez konuşmuştuk hatta. seni seviyorum😙
Lösemi hastası bir hayranınız vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sizi baya seviyordu.
Kitabın adını çok düşündünüz mü?
2 takipçi kasan ünlü oluyor memlekette, ne hale geldik...
satılan her kitaptan kaç tele kazanıyorsunuz? bizde kıtap yazalım kazanclıysa :D
Merhaba, Ülkemizdeki okuma oranın düşüklüğünün sebebi sence ne?
Bence ülkemizde okuma oranı düşük değil onun yerine internet ya da wattpadden okuyoruz. Bu yüzden bence okuma oranı düşük diyemiyorum.
Leon filmini izlediniz mi, izlediyseniz 10 üzerinden kaç puan verirsiniz :? :)
Merhaba sevgili Duyguuuu💖 Instagram'dan sürekliii takipteyim zaten ama buradanda geri kalmak istemediimmm😂 İstanbul'a tekrar gelecek misiinnn? Lütfeenn geell😇 Bu aradaaa DongHo ile çoook mutlu olun İnşAllahh💖
Hayirli olsun duygu hanım insaallah çok mutlu olursunuz beyfendiyle yazarlık yolunuz açık olsun selam ve sevgilerle
20 yaşında olsanız.
Tanımadığınız birinin size nasıl açılmasını uygun görürdünüz 😃
Doğal karşılardım. İnsanların tanışmakları için birbirlerine açılmaları gerekiyor. 20 yaş da bunun için çok uygun bir yaş.
Otobüste bakışıp açılabilir miyiz peki bir de siz iettye biniyo musunuz 😁
Kadın nişanlı yahu, ayıptır, günahtır.
@mitraninkizi kadın için demiyorum onu yahu
ben otobüste bir kızla bakışırsam açılmam saçma olur mu diyorum bir de kendisi otobüse biniyor mu diye merak ettim, fesat olmayın
Fesat değilim. Virgüllere, noktalara dikkat ederim sadece. Yazdıkların birbiriyle iç içe geçmiş, anlam karmaşası oluşmuş ben de yanlış anlamışım, affedersin.
@mitraninkizi bir ton yorum sildirdin aferin 😃
Duygu hanım ne yazikki romaninizi hiç. okumadim aslında sizi burda tanimaya başladım diyelimki sizin kitabınızi şu an baslayacam bana hangi kitabınızi onerirsiniz. ?
Umarım hayatın boyunca hep mutlu olursun beni hatırlıyomusun bilmiyorum ama periscope yayınlarından bu yana hep takip ettim ve bu yerlere gelmen gurur verici benim sorucak sorum yok bir gün buluşmak dileğiyle 😊
Öncelikle merhaa ablacim ben niğde üniversitesinde okuyorum (Ömer halisdemir ) niğdede koreye uzanan yolculuğunda ilk adımın ne oldu (niğde kitap fuarına gelirsen seninle iletişime geçmek istiyorum lütfen bana ulaşırmısın )