Katılmıyorum gerçekçi değil, ütopik. Gerçek hayatta o kader keskin iyi ve kötü yok. İyilerin aşırı iyi olması hikayenin gerçekçiliğini eziyor. Ama betimlemeler ve yaklaşım çok iyi.
Hiçbir baba evladına karşı bu kadar hesapçı davranmaz ve başka çocuğuna olan sevgisiyle ezmez. Hiç kimse de kendine böyle davranan bir babaya karşı o sabrı göstermez. Yani kimse eskici gibi kötü ve kimse Mehmet kadar iyi olamaz. Gerçek hayatta insanlar tam olarak siyah ve beyaz değiller. Bu Orhan Kemal'in ağzından yazılmış yanlı, taraf tutan bir roman. Ama kitap çok değerli. Anlatımı, öykülemesi çok iyi. Benim görüşüm beni bağlar. Sen aldırma.
tabiki herkesin görüşü kendisini bağlar da merak ettim sadece bakış açinizi. Olabilir belki Orhan Kemal onu görmüştür onu yansitmistr. Teşekkürler yorumunuz için
Hikaye objektif anlatılmadığı zaman - ki dostoyevski bu işin ustasıdır mesela, bana gerçekçi gelmiyor. Yazarın taraf tuttuğunu düşündüğüm zaman karşı tarafı tutma isteği uyanıyor ben de. Çünkü kendini savunma hakkı olmayan bir karakter o
En İyi Cevaplar