Gelecek kaygısına düştüm ya 4yıllık üniversite mezunuyum ama iş sıkıntım var. seneye tekrar sınava girip iş problemi çekmeyeceğim bir 4yıllık daha okusam mı? bir de bitirdiğimde yaş 27 olacak işe girdim evlendim diyene kadar yaş geçecek :s
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 378 cevap paylaştı. İkinci üniversite okumak mantıklı değil. Eğer tahsil istiyorsan yüksek lisan yap. Bir yandan okuyup bir yandan çalışabilirsin böylelikle. Hem ikinci okulu okurken çalışamayacaksın ve 4 yıl daha kaybedeceksin. Ayrıca okul bitince iş bulabileceğinin garantisi de yok. Çoğu işyeri tecrübe toksa 27 yaşından büyükleri işe almıyor da. Bence hiç gerek yok.
08 Yorumla
Bence çok da mantıklı ben şuan iki üniv birden okuyorum seneye ikisi de bitiyor yaşım 25 yani 26 yaşında mezun olucam askerlik falan derken 27 olucam iş bulma vs 28'den önce evlenemem ama yine de ben bile şuan 3.üniversiteyi mühendislik tarzı iş garantisi olan bir bölüm okumayı aynı zamanda çalışmayı vs hedefliyorum. İmkanın varsa oku derim.
03 Yorumla
+1 yılgüzel bir 2 yıllık oku daha iyi 4 yıl çok uzun:S daha önce hangi bölümü bitirdin?
04 Yorumla- +1 yıl
özel de zaten yiyolar adamı ya. kpss 2 yıllık da var teknikerlik alanları falan.
tanıdık olmadan da iş bulmak çok zor. - +1 yıl
hee pardon doğru ya bu olayı unutmuşum
Yüksek lisans yapmaya çalış. En kötü okulda kalmaya çalış.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
11Cevap
Bence okumalısın. Ben Gazi mimarlığı bitirdim ve İtü uçak mühendisliğini de okumak istiyorum. Sadece burada önemli olan senin hayattan beklentilerin ve karekterin. Bir kere çok zor geçecek bunu herkes kaldıramaz kolay kolay. Gerçekten müthiş emek harcaman lazım. İnsanlara da aldırmaman lazım, Türkiye'de insanlara sorarsan kendini geliştiremezsin çünkü yapamazsın edemezsin boşver derler. O yüzden kendine gerçekten sor her yönüyle ben bu işi başarabilir miyim diye? Bence başarabilirsin, başarabiliriz. :)
Bu arada bana sorarsan yaşın önemi yok, bir çok insan mezuna kalıp sınıfta kalmayla birlikte ilk üniversitesini 27 yaşında bitiriyor zaten.40 Yorumla
+1 yılSakın öyle düşünme ! Şu an iş sektörü için 30 yaş sınırı var. İleri de bu 35 olacaktır. Bence hiç tereddüt etmeden, iyi bir bölümü seçip okumalısın. 30 yaşında evlensen ne olacak şimdi çoğu insan bu yaşlarda evleniyor.
00 Yorumla
+1 yılİkinci üniversiteyi okuduğunda iş garantin olacağı kesinmi sanki...
05 Yorumla- +1 yıl
bu zamanda iş konusunda şans ve torpil işleri daha ön planda bence..yinede kendin bilirsin tabii..
- +1 yıl
günümüzün en garanti mesleği imam ve müezzinlik...:)
ikinci ünv demek 4 yıl demek, iş kaygısı için en alt kamdemeen başmayı denemelisin
zaten kariyer zamnla gelir. maaş şartlar bakmadan en alt kamededen işe başla00 Yorumlaİkinci üniversiteyi okuyacağına yüksek lisans yap..Akademik kariyer yaparsın.
00 Yorumla
+1 yılikincisine zaman harcıyacağına kendi okuğun bölümünde yüksek lisans,doktora falan yap..
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de üniversite okumak amelelik ne ikincisi..
Duble amelelelik..00 Yorumla
+1 yılbu amaca bağlı olan bir tercihtir , mantıkla bir ilgisi yoktur.
03 Yorumla- +1 yıl
ben gene mantıksız demiyim de gereksiz diyim , çünkü sen okuyacağını okumuşsun zaten. Bundan sonrası kafayı çalıştırmana , doğru yönde çaba sarf etmene , ve bahtının açık olmasına bağlı. Tez vakitte bir yara kapak atabilmeni , ve başarılı , bol kazançlı , prestijli bir meslek yaşamı dilerim :)
+1 yılBütün bölümleride okusan bir işe yaramaz. Yani sana bir katkısı olmaz
00 YorumlaEvliyken oku. Ben okumak isterim yüksek lisans yaptıktan sonra. Hayatımız boyunca okuyalım:)
00 Yorumla
+1 yılokumanın yaşı yok oku gitsin.bir arkadaşım tekrar kazandı okuyor o da 27 yaşında mezun olacak.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYüksek lisans yap. Olmadı üniversiteye kapak atarsın.
00 Yorumla1 cıyı okudun baktın bısey olamadın okunu cıkarmayacaksın 1 d bısey olamayan 2 de hıc bısey olamaz :)
01 Yorumla
+1 yılokudugun bölümü yazarsan yardımcı oluruz.
06 Yorumla- +1 yıl
hmm evet. ama özel okullarda yapabilirsin.
- +1 yıl
evet özeller cakaldır bilirler bunların işte calışmak zorunda oldugunu o yüzden az verirler
sabret allah kolaylık versin ne diyeyim.
+1 yılHangi bölümden mezunsun ?
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboşver okuma kendine bir koca bul evlen git.
01 Yorumlaevlenmeyi düşünüyor adayıda yok tuhaf:D
14 Yorumla- +1 yıl
capulcu levo.
hahha.:D - +1 yıl
canın saolsun Bende +lamıştım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026