Hayatım bir film şeridi gibi geçti gözümden, ya sizin? Güzel dostlar öncelikle merhaba biliyorum hayranlarım benim sorularımı merakla bekliyorlar iş güç derken uğrayamadım bu aralar sorum şu.
Hangi yönetmenin filmleri hayata daha yakın sizce zeki demirkubuz mu, yoksa nuri bilge ceylan mı? Tiyatral olmayan ve aynı zamanda bir şeyler bulduğunuz hangisinin filmleri? Kıyaslar mısınız sizde nasıl duygular uyandırdıklarını?
şimdiden vereceğiniz cevaplara yürekten teşekkürler
Hangi yönetmenin filmleri hayata daha yakın sizce zeki demirkubuz mu, yoksa nuri bilge ceylan mı? Tiyatral olmayan ve aynı zamanda bir şeyler bulduğunuz hangisinin filmleri? Kıyaslar mısınız sizde nasıl duygular uyandırdıklarını?
şimdiden vereceğiniz cevaplara yürekten teşekkürler
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Nuri Bilge Ceylan da Zeki Demirkubuz da gerçekçi sinemanın en önemli temsilcilerindendir.
İki yönetmenin de filmografileri incelendiğinde filmlerine konu olmuş hikayeler ya da karakterler tam da hayatın içinden seçilmişlerdir.
İki yönetmenin sinemalarının biçemlerindeki farklılıklar, farklı bakış açıları açısından böyle bir soruyu akla getirmiş olabilir ki her iki yönetmenin film dili de zaman içinde değişim dönüşüm geçirmiştir.
Nuri Bilge Ceylan’ın ilk filmleri geçmişindeki fotoğrafçılık deneyiminden etkilenmiş ve sineması fotoğrafik bir anlatım dilini seçmiştir. “İklimler” filmi ile görüntüden çok diyaloğun daha belirleyici olduğu bir sinema dilini perdeye yansıtmıştır. Öyküsel, metinsel öğelerin ağırlıkta olduğu bu anlatı dili gerçekçilik anlayışını etkilememiştir.
Filmlerinde sıradan insanı anlatır. Sinema dili seyirciye özdeşleşmek yerine tanık olmak olanağını verir. Sinemasal zamanı reel zamana, hayatın kendi ritmine uyan bir hızda kullanır.
Zeki Demirkubuz filmleri de toplumsal sorunların şekillendirdiği son derece derinlikli yaratılmış karakterlerden oluşur. Şehir hayatı içinde sıkışıp kalan insanı, toplumsal sorunların bireye dayatmalarını güçlü senaryo yazımıyla beyaz perdeye aktarmıştır.
Filmlerinin temaları aşk, kıskançlık, ölüm, yabancılaşma, yalnızlık inanç, cinsellik ağırlıklıdır.
Yarattığı karakterlerin derinlikleri usta oyuncuların üstün performanslarına olanak sağlamıştır.
Zeki Demirkubuz sineması da “Kıskanmak” filmiyle bir değişim sürecine girmiş, güçlü senaryo ve karakter yazımı yanında üst düzey görüntü yönetimi; Demirkubuz filmlerini tanımlayan ögeler arasına katılmıştır.
Yönetmenlerin gerçekçilik anlayışını hayata bakış açıları ve içinde bulundukları toplumsal sınıfın durumu belirler. Bu bağlamda her iki yönetmenin de filmleri kendi bakış açılarıyla gerçekçidir hatta gerçeğin, hayatın ta kendisidir.