Doğada çok çeşitli enerjiler var ve bunların her biri, tarih boyunca çeşitli bilimsel incelemelerden geçti ve geçmeye de devam ediyor.
Kimisiyle ilgili araştırmalar çok güzel noktalara ulaştı ve bu enerjileri günlük hayatımızda bilfiil kullanıyoruz. Isı enerjisini istediğimiz şekilde yönetip evimizi ısıtıyoruz, arabalarımızı çalıştırıyoruz, ya da fabrikalarda üretim için kullanıyoruz. Elektrik enerjisini neredeyse her yerde kullanıyoruz. Ses, ışık, radyo dalgaları, x-ışınları, nükleer enerji... Bunlar hep bildiğimiz, kullanabildiğimiz enerjiler.
İlk insan Hz. Adem'in zamanında bu enerjilerin hiç biri bilinmiyordu. Işık dediğin sadece Güneş'ten ve Ay'dan gelirdi, ateş çok sonradan keşfedildi. Elektrik hep vardı, doğada kendi kendine birikip farklı şekillerde kendini gösteriyordu. İnsanlar gök gürültüsünü ve şimşekleri uzun yıllar boyunca tanrıların öfkesi sandılar, kimi uygarlıklar o tanrılara bakire kızlar falan kurban etti. Birtakım çok saçma olaylar binlerce yıl boyunca yapıldı duruldu. Dünya'nın yuvarlak olduğunu iddia eden adama işkence ettiler, suyun kaldırma kuvvetini bulan adamı dal tarak ortalıkta geziyor diye aşağıladılar, falan oldu filan oldu.
Sonra ne oldu? Bilim bu enerjileri aldı inceledi, yüzlerce yıl boyunca deneyler yapıldı ve bu enerjileri kontrol altına almanın yolları arandı. Derken biri çıktı ampulü buldu, başkası çıktı radyo dalgalarını üretip başka yerden topladı, bir adam içten yanmalı motoru icat etti, derken derken şimdiki durumumuza geldik.
Daha halen ne olduğunu anlamaya çalıştığımız, bambaşka enerjiler de var bu dünyada. İşte paranormal olay denilen şeyler, o enerjilerin bir sonucu. Ne olduğunu bilmediğimiz için korkuyoruz, kendi kıçımızdan abuk subuk teoriler üretiyoruz.
Ha cinler yok mu, onlar var mesela. Bilim belki de hiç bir zaman onları nasıl kullanacağımıza dair bir yol bulamayacak, ki zaten onların da bizimle iletişime geçme gibi bir derdi yok. Fazlasıyla meraklı birtakım insanlar onlarla anlaşmalar yaparken, aslında kelimenin tam anlamıyla Şeytan'a ruhlarını satıyorlar. Vazgeçmek zorunda kaldıkları şeyler gerçekten çok büyük ve önemli kavramlar. Bir kere yoldan çıkınca da geri dönüşü olmuyor.
Bence sen de herşeyi araştırıp öğren, ama cinlerden uzak dur. Sen onlarla ilgilendikçe aranızdaki perde inceliyor, ve bir kere aralandığında da kolay kolay kapanmıyor. Hiç yaşamak istemeyeceğin tecrübelerin hayatını ele geçirmesini istemiyorsan, aman diyeyim peşini bırak onların. Yoksa onlar senin peşini bırakmazlar...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılDefalarca söylüyorum.Uğraşmayın!Fal baktırmayın,adlarını anlamayın.Bu konuları araştırmayın.Onları küçümsemeyin.Sonra musallat sahibi olursunuz.Sağda solda kurtulmak için çare arasınız ama nafiledir.İlmini bilen insanı bulana kadar paralarınız yok olur gider bu uğurda.işin kötüsü de onlardan çocuğunuz olur zaten sonrasında kurtuluş yolu pek yoktur.Bu yardım amaçlı bir mesajdır.Daha derin konular da vardır.Bunları burada gizli tutuyorum.Sorulan soruya vs cevap vermeyeceğim.İnsanları uyarmaktan bıktım.Bir insanoğlu daha zarar görmesin.ALLAH'a emanet olun...
01 Yorumla
+1 yılBen neler neler gördüm, psikolojik falanda değil. inanmayan inanmaz ama ben inanıyorum. zaten evrenin sadece insanlar üzerine olduğunu sanmıyorum. işin kötü yanı yine başladı kaç gündür uyuyamıyorum yine.
03 Yorumla- +1 yıl
tamam canım ekleşelim akşam konsuruz ..:)
ben yasadim sahsen. ki oyle her seye koru korune inanan bir insan da degilim. duyduklarina inanma, gorduklerine inan demisler ya, ben gordugum icin inandim. ama durustce, gormesem inanmazdim.
09 Yorumla- +1 yıl
negatifini pozitifini bilemem de adami carpar, onu bilirim :) ya saka bir yana, aslinda oyle olmalisin ki, normalde korkun olmasin. sen istediginde ilgilen, hayatinin bir parcasi olsunlar, istemediklerinde de eve musallat dahi olsalar kendi caplarinda takilsinlar. simdi sen manyaksin, doktora gitmen lazim diyenler cok olacaktir ama birkac kisi birden ayni anda yaniliyor olamaz bence.
- +1 yıl
bu yuzden ilerleyemiyoruz ya canim zaten manyaksin direk dislama potansiyeli aslinda normal olan sensin her insanda olan duyular ama onlar geri insanlar o duyulari kullanamiyorlar =)negatif varliklar sadece zarar verir ama senin korkuna bagli dedigin gibi salladikca birseycik olmaz =)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Bu tür olarlar var çünkü biz bu dünyada yanlız değiliz bir korkarak uyandığımda odanın camından dışarı doğru çıkan bir karartı gördüm ben her ne kadar yok değildir desemde kardeşim o an bilgisayar başındaydı ve oda gördüğünü iddaa etti hatta ben kalkınca direk ona baktım o anda cama doğru döndü ne oldu dedim gördünmü bişi geçti dedi o andan ihtibaren odamı değiştirdim ve dua etmeden uyumuyorum karabasan dediğimiz şey benle kanka oldu uzun bir süre gerçekten kötü bir durum Allah kimseyi onlarla karşılaştırmasın.
10 Yorumla
+1 yılBence bu konuları araştıracaksanız, onlara zarar verebileceğiniz konuları araştırıp ona göre dikkat edin, onları kendinize düşman yapacağınız şeyler yapmayın. Kur'an-ı Kerim'de de geçiyor. Varlıklarına inanın ve onları rahatsız etmeyin bence.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyahu ben görmüyorum ama garipten sesler duymaya başladım mesela sabah biri annee diye bagırdı kardesım sandım anneme syledım kardesımın yanına gıttı bagırmamıs. sonra okuldan çıkarken 2 kez bagırtı duydum senin hakkında kötü şeyler duydum falan dıyo etrafıma bakıyorum yk kımse :S
10 Yorumlainanmayanlara saygı duyarım ama hasan karacadağı kıskandıracak olaylar geldi başıma o yzden ben inanıyorum anlatıktan ve kanıtları gösterdikten sonra benle görüşmeyi kesen arkadaşlarım oldu :D
03 YorumlaEğer bunların altından doğru dürüst birşey çıksaydı çoktan bir bilim dalı haline gelirdi , merak kaşıyarak çıkar sağlayan bir ton safsata ; başka hiç bir halt değil . Kimse paranormal birşey yaşayamaz , ya yaşadığını sanır ya da yaşadığına inanacak kadar akıl sağlığı dengesinden kaymıştır.
Meraklı olan da , ağzını açığ inana inana dinler bu hikayeleri . ..016 Yorumla- +1 yıl
Tam tersine , bunun sınırları veya sınırsızlığını bilim içinde yıllarca gören biriyim , ve yurt dışında üniversitelerde sadece anfi konusudur bunlar ders konusu değildir. Buna dair deneyler de algı yanıltmalarına dayandırılmış olduğu çoklukla görülmüştür. Üniversitede bunlar ders olsaydı bugün bu kadar kaçak çalışan diplomasız falcı üfürükçü olmazdı. Sen parapsikoloji profesörü ya da doktoru diye bir ünvana rastladın mı , var mı böyle insanlar?
- +1 yıl
Bir hocaya üniversite ve bölüm mü öğretiyorsun :) sen daha yeni gidiyorsun anlaşılan ama , ben üniversiteler konusunda galiba baya tur bindirdim , doğru, gece gece tartışmaya girmemen en doğrusu. Cevapta yüklem , üniversiteler pozitif kanıtsız konuları makale dahi etmezler , anfi şenliği konuları olaraksa evet, getir adamı usdleri öde merak uyandırsın konuşsun. Adamın yabancı olması okulun bilgi unv olması kurucuları vs vs bilimi etkilemez. İddialısın, akademik makalesini yaz bu durumda ...
- +1 yıl
Biz size safsatayı bilim diye öğretmiyoruz . Her konunun akademisi açılır, altta bir link de verilmiş bilmemne akademisi diye , inceledim , melek odası tarotlar falan , basit falcılık akademisine devam etmek isteyen gidip edebilir , buna engel olan yok . Sorun , buna inananlar bir kitleye ihtiyacınız olması ve ve bunu da yaratmaya çalışmanız. O kadar ki , hocaya ülke önüne engelsiniz diyecek kadar aymaz ve cüretkar cevap atabiliyorsun . Koru fikrini ama , tarzın yanlış , kanıt göster geyik değil
- +1 yıl
herseye degil=)ama senin gibide degil..on yargili konusan sensin ayrica laf cambazligina gerek yok verdigin cevaplar sadece bunun uzerine.iyi geceler..bu ilgi alani okumakla ilgili okumayan tuttar zaten duyularimizi ufurukcu moduna getirir bilen bunu ne alaka der =)selametle yeter artik yani cok konusuldu bos konusuldu bu sebeple sormadim bu soruyu zamanini bosa harcamak gibi niyetin olabilir ama benimşu anyok.yazmayin dahada
- +1 yıl
Sayın cems34 düşüncelerini katılıyorum... Paranormal olaylarla ilgili bilgi sahibi olmamam sebebiyle yapmış olduğum küçük bir araştırmayla anlatılanların tamamen uydurma olduğuna kanaat getirdim.
Bu düşünceye savunan kişi ise dinlerin iyi anlaşılamamış olması sebebiyle bilimin bu konuyla uğraşmadığını belirtir. Bu düşünce yüce dinimiz İslam la kesinlikle paralellik göstermemektedir. Birincisi dinimiz aklı kullanmayı, teffekkür etmeyi, bilimle uğraşmayı tavsiye eder. - +1 yıl
Gaybın ise Allah tarafından bilineceğini Kur'an ı Kerim vurgular. İsra suresi 85. ayette şu şekilde buyrulur:
''Sana ruhtan sual ederler. De ki: �Ruh Rabbimin emrindendir. Size ise ilimden ancak az birşey verilmiştir.� ''
Soran arkadaşıma da burdan seslenmek istiyorum, bilim çağında , felsefe çağında yaşıyorken faydası olmayan işlerle uğraşmanın hiç bir anlamı yok. Saygılar... - +1 yıl
Sayın yenidünyayadoğru arkadaşım, Allah kelamında bazı ilimlerden bahsetmiştir. Allah'ın kelamında bahsettiği bu ilimlerle uğraşmak asla boş iş değildir. Bu tür olayları reddedenler Allah'ın kelamında bahsettiği birçok ilmi de reddetmiş olurlar. Kaldı ki siz bunu sadece bedensiz varlıklar olarak düşünüyorsunuz ve onuda reddediyorsunuz. Madem Kuran-ı Kerim referans verdiniz bende size birkaç ayet referans vereyim:
- +1 yıl
"Böylece onun (Süleyman'ın) ölümüne karar verdiğimiz zaman, ölümünü, onlara asasını yemekten olan bir ağaç kurdun�dan (güveden) başka haber veren olmadı. Artık o, yere yıkılıp-düşünce, açıkça ortaya çıktı ki, şayet cinler ğaybı bilmiş olsalardi böylesine aşağılatıcı bir azap içinde kalıp-yaşamazlardı." (Sebe’: 34/14)
Ekle benide sana nelerr neler anlatayim burada anlatmaktan cekinirim her insanin kaldirabilecegi seyler degil
03 Yorumlaben inanıyorum ancak ufak tefek olaylar dışında bu konuda çok fazla tecrübem olmadı ama
112 Yorumla- +1 yıl
telekinezi deniliyor buna bazi insanlar farkinda olmadan yapiyor bunu cok fazla ornek vardir bununla ilgili farkinda olmadan esyayi biraktigi yerde bulamayan daha sonra bulan benim gibi hic bulamayan =D ve bunlari bedensiz varliklari sebep olarak gosteren insanlar vardir=)deneylerle kanitlnmistir gercekten de varsa bu konuyu ilerlet bir skilde =)Turkiye de ne kadar ilerletebilirsin gerci o baska mevzu=)
- +1 yıl
=)kesinlikle arastir bak ogren bende okudugum kadariyla biliyorum nasil gelistirilir bunnla lgili bir kitap var mi bakmak gerekiyor=)kendini garip degil sansli hisset.lab da yapilan ddeneylerde bu tur ayetenegi olanlar baskasinin kalbini durdurmuslar =))ha yap demiyorum ne kadar guclu bir sey oldugunu soyluyorum =D
+1 yılinanmıyorum. yaşayanlar varsa da psikolojik sorunları olduğunu düşünürüm.
05 Yorumla- +1 yıl
aklıma direk paranormal activity geldi bende o şekilde cevap verdim.
paranormal olaylar nasıl olur ki? - +1 yıl
evet bende kaşık bükmeye çalışırdım bir zamanlar matrixten etkilendim heralde :D
fazla sarılma böyle şeylere boşver... ben sarıldım pek hoş olmadı.
05 Yorumla
+1 yılŞeytandan Allaha sığın ve her akşam Ayetelkürsi oku sana hiç yaklaşamazlar.
her olumsuz şeyi şeytana ve cinlere bağlamamak gerekir.02 Yorumla- +1 yıl
Hadi üste taşı beni ;)
+1 yılBir aralar fena sarmıştım ama pek faydalı bişeyler bulamadım, sadece lucid rüya olayı biraz mutluluk veriyor ama onu yapmak da zor
03 Yorumla- +1 yıl
inanmıyorum ablacım
tam tersine bilime inandığım için inanmıyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana yaşadıklarımı anlatsam, inandığın şeylere inanmaktan vazgeçersin korkudan.. paranolmal aktivity filmi benim yaşadığım olaylar karşısında halt etmiş...
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgayet ciddiyim hatda bu konuda bir çok başlık açtım
Gizli Üye(30-35)+1 yılben inaniyorum simdi dalga gecmeyin cok goruyorum garip seyler
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılevet boyle bir geliyorlar bir kayboluyorlar gece uyuyamiyorum bazen gorucem yine diye
Cevap sahibi+1 yılrahatsiz degil gozukuyorlar sadece birden kayboluyorlar sonra falan anlayamiyorum hic
paranormal olaylar dediğin şu musallat veya paranormal activity filmlerindeki gibi oalylarsa aşırı saçma. cin çarpması falan saçma yani.
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılgörmedim ama ilginç bişey yaşamıştım
09 Yorumla- +1 yıl
korkunç bişey değildi ilginç bişeydi.
- +1 yıl
geçen gece de sen mi sormuştun bu tarz bir soru?
- +1 yıl
işe giderken servis aracında yalnızken ilginç bir durum yaşadım.tüm pencereler kapalıyken, sağ bacağıma dizimin biraz üzerine bir damlacık düştü.su zannettim ama kokladım gülsuyu kokuyordu.
- +1 yıl
evet bir mesajmıydı neydi bilmiyorum ama inançlı biriyimdir,belkide ondan:))
ben yaşarım paranormal olaylardan bazılarını.
19 Yorumla- +1 yıl
paranormal olaylar çok çeşitlidir. benim olayım şu,yarın ve sonrasında olacak olayları rüyamda görürüm. açık bir şekilde değil ancak mesela önemli bir iş görüşmem olsun. rüyamda(lucid dir her zaman) bir olay yaşarım ve yaşadığım olay sonunda ruh halim neşeli ya da üzgün olur.neşeliyse iş görüşmem başarılı geçer,şaşmaz.yok eğer üzüldüysem rüyamda iş görüşmem başarısız olur. negatif enerjiler de var,yok değil de onları boşver gitsin.
- +1 yıl
link öyleyse bu siteye bir göz at.parapsikoloji adına ne varsa(telekinezi,telepati,duru görü,astral seyahat,büyüler,reiki ve aklına gelebilecek herşey) bu sitede hem bilgi veriliyor hem de nasıl yapılacapı anlatılıyor.bu bilgilerden ücretsiz yararlanabilirsin. alanında uzman insanlar moderatörlük yapıyor. işine yarayacağından eminim. iyi geceler.
Kardeş bizim ev perili. Telefon çekmiyo .s
00 Yorumlaİnanmam öyle şeylere..
00 Yorumla
+1 yılparanormal activity de ki yaratık bendim.
06 Yorumla- +1 yıl
sen gece uyuynca seni yatağından sürükleyip kapının önüne atacam kapıyı da kitleyecem.
- +1 yıl
kafamı bozma tuvalete srüklerim
- +1 yıl
altına işiycen zaten tuvalaete gidene kadar yolları batırma halıya bulaşması.seni sırt üst srüleyem olmazsa
evi tuzladık,yatırıp yahnisini yapıcaz
00 Yorumla
+1 yılilgimi çektiği için takip ediyorum
00 Yorumlaİnanmıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası