Akşamlar pek yemem hafif yemekler tercihim bazen meyve bazen yogurt yediğim oluyor. Bu akşam hafif sebzeli fransız üsülü çorba hazırladım. hem kolay hem lezzetli :) Baharatlar olarak; kereviz, biberiye, toz kişniş, kırmızı pul biber, kekik, defne yaprakları, dere otu, az maydanoz Sebze, patates, bulgur. (Havuç + kereviz + soğan) Soğanı rendeleme makinasından geçiriyorum, çorba'da gözükmesin diye :) bu üçü fransız yemeklerin çoğunda; mesela yahni, sos, çorba yapımında baz olarak kullanılıyor.. Soru yanında biraz bilgi paylaşımı da yaptim özellikle yabanci mutfak meraklılara, değişik tat sevenlere gelsin :) Sizin için böyle bir çorba hazırlansa yer miydınız? :)
Bu akşam fransız üsülü kereviz çorbası hazırladım. Sizin için böyle bir çorba hazırlansa yer miydınız?
Havuç kereviz soğan işte pazardan gelmiş nerden gelecek. Fransız usulü de bilmem ne de 😁 ayrıca benim için bok suyu yapsa içerim o bambaşka mesele emek var lan
Var çevremde böyle bir arkadaş, aslan :) Herkesi küçümsetiyor büyüklenme tavırı var aşırı ciddi kibirli gururlu ukala cimri :D.. ama diğer özellikleri herşeyı kapatiyor içki sigara içmez terbiyelı disiplinli son derece güvenilir ve tutumlu.. İyi hesap yapar, zeki de :)
Evet kimileri için çekilmez, kimileri içinse vazgeçilmemiz. Senin beklentinin ne olduğuna bağlı. Sadakat, dürüstlük, zeka vazgeçilmezim diyenler için öyleyiz. :)
Kesinlikle öyle.. ama benim için uyum da önemli. Bunun için anlaşmak lazım. Sıcak kanlı güler yüzlü esprili insanlarla daha kolay anlaşırım, aslanla pek uyum yok :D ama dediğim gibi iyi özellikler daha ön planda :)
Sana yaramiyor o zaman, bazı sebze ve baharatlar insana alerji de yapar. Mesela soğan kokusu bana dokunur, tarçin ve bazi baharatlar.. :) Kötü geliyosa en iyisi uzak durmak tabi
En İyi Cevaplar