Bence reenkarnasyon var. İnsanlar yaptıkları iyilik ve kötülüklerine göre bir sonraki bedenini ve hayatını seçecek.
Cevabın nedir?
+1 yıldediğin şey insan ölür toprak olur ardından o toprak yeşerır ot olur bır hayvan gelır o otu yer ve gubre halınde çıkarır ardından gubre olduğundan dolayı tarlaya gubre olarak eklırsın ardından sebze olursun insan senı yer ve sperm olursun dunyaya yenıden gelırsın bumu rearnkarnasyon
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Senin bu dediğin şuna benziyor;
Ben sınava girip çıktım, şimdide X kişisinin yerine girecem.
Mümkünmü sence bu?08 Yorumla- +1 yıl
allahı da cumhurbaşkanına benzetelim istersen?
- +1 yıl
bu da benzemez soyut şeyleri somut öreneklendirme o zaman
- +1 yıl
ben 100 tane robot yarattım 1 ini süper donanımlara sahip yarattım ve yaptığı şeylerden dolayı onu ödüllendirdim diğer kötü robotları cezalandırdım sence bu mantıklı mı sen buna cevap verirsen ben de ona cevap veririm?
- +1 yıl
Doğrudur ALLAH bazı kişileri bazılarına göre daha üstün yaratmıştır ama şunu unutmamız gerekir ALLAH asla kişiyi yarattığı üstünlük veya eksiklikten dolayı sorumlu tutmaz dünyada yaptıklarından dolayı sorumlu tutar.
Mesela Einstein dünyanın gelmiş geçmiş en zeki bilim adamlarındandı, ama müslüman olarak ölemedi kendi tercihinden ötürü
Diğer bir yanda ALLAH'ın IQ seviyesini düşük olarak yarattığı bir insanı ele alalım, o ise islam dinini müslümanlığı tercih eder ve kazanır.
Yani ALLAH yarattığı üstün veya eksik bir özellikten ötürü kişileri sorumlu tutmaz tercihlerinden dolayı sorumlu tutar.
İŞTE BÜTÜN MESELE BU. - +1 yıl
ben hazireti muhammedi kast etmiştim o direkt cennete gidiyor külli iradenin ve cüzi iradenin dışında bir şey bu. Allah onu kötülük yapmayacak şekilde yaratıp sonsuz cennetine koyacak ve bizim gibi kendisinin günahkâr yarattığı kullarını cehenneme atacak öyle mi bu çok saçma bence
- +1 yıl
ALLAH peygamberliği dilediğine verir doğrudur, ama zaten peygamberlik verdiği kişilerde bunu hakeden kişilerdir. Yani ALLAH peygamber olarak seçtiği kişileri peygamber olarak seçmeseydi bile o kişiler ahlaksız, pis, çirkin şeylerden uzak duracak kişiliğe karaktere sahip kişilerdi.
Dipnot:''Ama kişilik ve karakter ALLAH vergisidir'' diyebilirsin.
Öncelikle şunu belirteyim ALLAH'ın izni olmadan bu dünyada bir yaprak bile kimildayamaz. Ama ALLAH karakter konusunda insanları cüz-i iradelerince serbest bırakmıştır. Yani ergenlik döneminde kişinin kendi iradesiyle şekillenir karakter ve kişiliği.
Neyse asıl konumuza dönelim sen olsan karaktersiz, kişiliksiz birini mi yoksa son derece üstün karaktere kişiliğe sahip birini mi seçersin bu kutsal görev için?
+1 yılBütün bilgilerimiz hücrelerimizdedir, ölüm anı geldiğinde bütün anılar bilgiler hücrelerle birlikte ölür yani ruh diye bir şey söz konusu değildir. Aynı zamanda böyle bir inanç olaydı dünya nufusu artmazdı
015 Yorumla- +1 yıl
yenileri ekleniyor olamaz mı?
- +1 yıl
yeniler eklenmek? Bu inanca göre baştan başlaması? burada bir çelişki var mantıksız
- +1 yıl
çelişki falan yok belki yeni ruhlar doğuyor?
- +1 yıl
Kim var ediyor bu ruhları? Tanrı mı? O zaman bu reenkarne değil tanrının tanrısı inancı olur, ve yeniden ekleme diye bir olamaz eğer bir paradoks ise sürgüsünü devam eder yeni şeyler eklenemez reenkarne olayının çok fazla açığı var aynı 3 yaygın dinde olduğu gibi biraz daha derin indiğinde ve bir şeyi olduğu gibi kabul etmek yerine sorgulıyarak kabul etmeyi öğrendiğinde ne dediğimi anlıyacaksın
- +1 yıl
benim inandığım şey reenkarnasyonun yamalı versiyonu yukarıda yazmışım zaten insanlar ile insanlar arasında olan iyilik ve kötülüklere göre yapılan ruh değişimi yani allah olabilir de
- +1 yıl
Şu soruyu kendine sor, bu muazam düzeni yaratan tanrı neden insanların hayatları ile bu kadar derin uğraşsın?
- +1 yıl
bu kadar muuazzam bir tanrı insanları neden yarattı peki ihtiyacı mı vardı?
- +1 yıl
yalnız tanrının insanları yarattığına dair bir şey söylemedim dikkat edersen?
- +1 yıl
Eğer dinlere ve inançlara göre cevap vermemi istiyorsan tanrı bizi ona tapmamız için yarattı, bize özgür olduğumuzu söyledi ama eğer inanmaz isek ne kadar iyi olursak olalım cehennemde yanacağımızı söyledi bu tanrıyı egoist ve adaletsiz yapar
- +1 yıl
iyi de allahın varlığı bilinmez bir şey reenkarnasyon da bilinmez bir şey yani ölmeden anlayamayız bana gayet mantıklı geliyor
- +1 yıl
Kanıt sunulmamış bir teoriyi yıkmak için teoriye ihtiyaç yoktur.
- +1 yıl
Kanıt olacaktı **
- +1 yıl
evet haklısın
- +1 yıl
demek istediğim şu tanrı bu muazam ve muhteşem bir evreni yarattı, ve bu şartlar ile belli şartlara ve kurallara bağlı olaraktam biz oluştuk bak tanrı yarattı demiyorum oluştuk, astroloji ile biraz bile uğraşırsan ne kadar karmakarışık olduğunu ve anlamak için bile muhteşem bir zekaya sahip olman gerektiğini anlarsın fark ettiysen zeki insanlar diğerlerinin ne yaptığı ile pek uğraşmazlar, peki bu muazam evrenin yaratıcısı tanrı bu kadae zeki olan tanrı neden biz evrenin milim büyüklüğünde bile olmayan küçüklükten görünmeyen bir evrendeki altı milyarlık insanların hayatları ile uğraşsın? Burdaki mantık nerede? Bu kadar zeki olan biri neden birinin bir şey çalmasıyla sevişmesiyle yalan söylemesiyle uğraşsın? Dinlere göre tanrı bencil egoist adaletsizdir, afrikadaki çocuğu o ortam içerisinde büyütüp onu musluman olmadıpı için yakan tanrı nasıl zeki olabilir? Eminim bir tanrı var ise bizle uğraşmaktan daha önemli işleri vardır.
- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q4035743-allah-sadist-midir evet burada eig seçilmişti görüşüm
hatayda sık görülür bilimsel araştırmalar yapılmış ordan bılıyorum bır bebek birisinin ölüm iziyle doğup sonra eski hayatındakı eve gidip sen benım annemsın karımsın gibi bir çok örnekleri varmış hatayda
04 Yorumla- +1 yıl
Hatayla ilgili kehanetler ilginç. 3. Dünya savaşı da orda çıkacak deniyor
- +1 yıl
Evet ben Hataylıyım :D
- +1 yıl
kendi yorumum zaten ona inanan kısım alevilerin bir kısmı ben sünni olmama rağmen bana mantıklı geldi ben reenkarnasyonu olduğu gibi de almadım benim düşüncemi açıklamada yazmışım zaten
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
31Cevap
+1 yılOlabilir ama lütfen burada böyle sorular sorma müslüman bombardımanına tutulabilirsin.
11 Yorumla- +1 yıl
tutulduk bile :D
Reankarnasyona inanmıyorum desem yalan olur. ama emin değiliim. çünki bazı vakalar var.
11 Yorumla- +1 yıl
evet özellikle hatay samandağ bölgesinde :D bende yakınım diye biliyorum
Bencede var bende ayni fikirdeyim insanlar bu dunyada neyi kınıyorsa neyi kucumsuyorsa diger hayatlarinda o sekilde oluyorlar cunku en buyuk cezanin o seyin kendi basimiza gelince nasil birsey oldugunu o zaman anlayacagimizi dusunuyorum ben
03 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle benimle aynı düşünen tek kişi :)
- +1 yıl
bence de :D
reenkarnasyon tabiki de yok.. bu ayetlerle de sabit.. sadece dogu ve hint dinlenirinin insanları ahlaki bir olgunluga eriştirmek için uyguladıkları bir düşünce
03 Yorumla- +1 yıl
müslümanlık da ölüm korkusu yaşayan insanların öbür tarafta sonsuz yaşayacaklarına inanmak için uyguladığı bir düşünce olamaz mı?
- +1 yıl
bütün dinler bunun üzerine kurulmustur aslında ama şu varki burada totem ve tabu döngüsü bana çok saçma geliyor. çünkü din akıl sahiplerini ilgilendiren bir konudur. budistlik hinduluk gibi dinlerde akıl büyük bir rol oynamıyor diyedüşünüyorum.. çünkü bir insan kötü biri olursa bir böceğe bile dönüşebiliyor böcek olan bir kişiden iyi olmasını beklemek akla uygun gelmiyor.. orada bir fare bir köpek bir kedi bile ölen anneniz kardeşiniz dedeniz arkadasınız olabiliyor bu bir insan mantıgının kabullenebileceği bir durum değil. şahsi görüşümdür kimse kabullenmek zorunda değil. tıpkı benim reenkarnasyonu kabullenmediğim ama hinduların görüsüne saygı duydugum gibi saygı duymak zorundadır.. hayırlı aksamlar
- +1 yıl
Benim inandığım reenkarnasyon farklı ama :) İsanlar yaptıkları iyilik ve kötülüklerine göre bir sonraki bedenini ve hayatını seçecek derken daha mutlu bir hayat daha üzgün bir hayat olacak. Yani ruh göçü sadece insanlar arasında olacak. Görüşlerime ve başka insanların görüşlerine saygı duyan sayılı kişilerdensin bunun için sana teşekkür ediyorum :)
Belkide tekrar olarak geldik bilemeyiz ki ben herşeye olanak veririm
10 Yorumlahacı valla günaha girmek gibi olmasın ama :D :) olabilir
10 Yorumla
+1 yılİnananlara göre o zaman burası test yeri değil sadece önceki bedenimizden çektiğimiz cezaları mı yaşıyoruz? İslam'la tamamen zıt bir düşünce.
01 Yorumla- +1 yıl
İslama göre zıt olduğunu biliyorum
+1 yılölümsüz olmak isteyenlerin diğer ürettikleri bir seçenek bu :D haha bare ölüyoruz istediğimiz yere gidelim diyorlar bunlar hayelgüçleriyle boktan bir din kurmuşlar
01 Yorumla- +1 yıl
kimler? :D
Soyut olan her şey aklımı bulandırıyor. O da vardır belki. Üzerinde durmayalım.😄🙊
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 306 cevap paylaştı. Hocam ne olursunuz bu kadar hayat hayranı olmayın, ölün ve bitin...
... sonsuz yaşam gerçekten çıldırtıcı olurdu...01 Yorumla- +1 yıl
ama öldükten sonra bir önceki hayatını hatırlamayacaksın ki hem de şu hayatta sıkılmıyorsan bir sonraki hayatında da sıkılmazsın
Hehehe evet hak olan zaten bencelere, sencelere, oncalara göre ya..
Hak tektir. Bencesi yoktur, Allahcası vardır.00 Yorumla
+1 yılaklıma bu geldi https://i.hizliresim.com/lrOqnb.png
00 Yorumlareankarnasyon var olsa bile insanların kendi seçimleri yok bu konuda
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl00 Yorumlainanıyorum cennet cehennem kavramınıda şu an yaşadığımızı düşünüyorum
03 Yorumla- +1 yıl
nasıl yani?
- +1 yıl
aynı benim düşüncem :D
Budizmde buna çok inanıyor. Gatta bizim okulda kaçıncı hayatı yaşıyorsun diye test bile vardı.
00 Yorumla
+1 yılvar da diyemem yok da diyemem geberek sonra görcez ne b*k olcağımızı :)
02 Yorumla- +1 yıl
3 deyince olelim o zaman :D
- +1 yıl
yok kalsın gelecek olan birşeyi erkene almaya gerek yok erteleyelim biz elimizden geldiğince
Gizli Üye(30-35)+1 yılDünyaya bir kere gelinir ben inanmıyorum şahsi olarak bu tez ini Çürütmek için de yüzlerce bilimsel gerçek var zaten
03 Yorumla- +1 yıl
ne gibi?
Cevap sahibi+1 yılAtom altı fizik kuramını bilirmisin ya da şöyle söyleyim vücudun temel kuramını gözle görülemicek vücudunla beraber büyüyen insanın atomik yapısı. Teknik olarak cok fazla olmakla beraber hepsi beraber olarak başka bir vücutta aynı şekilde bulunamaz bilim adamlarinın yüzde 90 ı bu söylediğini desteklemiyor teorik fizikçiler destekler onlarında teknik olarak fizik olayları inceledikleri bilim türü belli sicim teorisi gibi teoriden ileri geçtikleri nadir gözükür yani kanıtlamak gibi
- +1 yıl
iyi de reenkarnasyon beden göçü değil ruh göçü
+1 yılyaratıcı varsa adaletini kanıtlaması için gerekli olandır.
10 YorumlaBuda değişik bir bakış açısımış tebrik etdim.
11 Yorumla- +1 yıl
sağol :)
+1 yılBen daha once bu kadar sacma bir sey duymamistim :D
02 Yorumlaanlıyorum
- +1 yıl
Hadi canim
+1 yılsaçmalık müslüman insanın reenkarnasyonlla ne işi olur?
01 Yorumla- +1 yıl
müslüman değilim
+1 yılTabiki reernkarnasyon diye bir şey yok bu çok cahilce ve saçma bir düşünce.
04 Yorumla- +1 yıl
mantıklı olan ne?
- +1 yıl
bence senin insanların fikirlerine önem vermemen sana saçma geldiği onlara cahil demen büyük bir cahillik
- +1 yıl
Bu yaygın olan bir batıl inançtır ve saçmadır. Ve sapkınlıktır. Mantık kesinlikle yoktur ve teknik olarak hiçbir delile dayanmaz işte sizin gibi reenkarnasyona inanan insanların bu duruma asıl inanma sebepleri öldükten sonra yok olma endişesidir. Bu yüzden bu işin istismarını yapan belirli kesimlerin birkaç ''göz boyama''seansıyla, daha fazla delil aramadan reenkarnasyon gibi bir safsatayı seve seve benimserler.
- +1 yıl
peki allahın olduğuna kanıt var mı?
Neye göre iyi neye göre kötü?
Mesela bir fahişe iyi midir kötü mü?07 Yorumla- +1 yıl
Herkes özgürdür bir fahişenin tercihi fahişe olmaktır ve bu suç değildir insanları üzmek kötüdür mutlu etmek iyidir bununla sınırlandırabiliriz mesela?
- +1 yıl
allah verecek
- +1 yıl
benim reenkarnasyon inancım farklı yukarıda neye inandığımı yazmışım. Mesela insanlar insanlar arasında olacak ben diğer hayatımda bir at veya köpek olmayacağım :) kendime göre böyle düşünüyorum yeni isim de koyamam o yüzden reenkarnasyon dedim
- +1 yıl
+1 yılbaboş çok biliyon da izah etde bilek reenkarnasyonla gelen biri war mı?
00 Yorumlaölenler tekrar dirilsin, o zaman inanırım, hala dirlmedilerse traş :D
00 Yorumla
+1 yılGörüşüne saygı duyuyorum ama reankarnasyona inanmıyorum ☺
00 YorumlaDüşünmüyorum saçma buluyorum
10 Yorumla
+1 yılOlabilir yani neden olmasın😏
10 Yorumla
+1 yılO na ahiret hayatı deniyor
01 Yorumla- +1 yıl
yok ahiret denmiyor
- Kültür & Sanat konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİzleyip görecez yorum yok
11 Yorumla- +1 yıl
:D aynen
Ben inanmıyorum.
Bir daha gelmeyeceğiz dünyaya05 Yorumla- +1 yıl
peki nereye gideceğiz?
- +1 yıl
sonra yok mu olacağız?
- +1 yıl
anladım görüşün için sağol :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılReenkarnasyon'a inanmıyorum. Müslümanım çünkü.
10 Yorumla
+1 yılCok cahilsin keske ölsen
07 Yorumla- +1 yıl
Asıl cahil kimdir biliyor musun. Senin gibi başkalarının fikirlerine önem vermeyen yobaz ve bağnaz kişilerdir.
- +1 yıl
Ahaha mantikli birsey soylesen saygim olacak ama bu dedigin cok aptalca :)
- +1 yıl
Niye hakaret ediyorsun yaran mi var?
- +1 yıl
senin aptalca demene karşılıktı bu
- +1 yıl
Farkindaysan sana demedim aptal diye espri anlayisin olsaydi zaten o dedigim yoruma boyle tepki vermezdin banada boyle fevri davranamazsin. Yerini bil
- +1 yıl
Bu dediğin çok aptalca dedin aptalca dedin kim aptalca bir şey söyler aptallar asıl yerini sen bil yobaz !
- +1 yıl
Ne demisler "cahille girme munakasaya; ya ziplatir sinirlerini havaya ya da yazik olur adabina" :) 21 yasina gelmissin ama cok cahilsiniz bayim :)
+1 yılmümkün
13 Yorumla- +1 yıl
bir destekçi var şimdilik :D
- +1 yıl
güzel bir son hatta son yok bu daha güzel bu yüzden daha bir inanasım geliyor
- +1 yıl
anladım :)
+1 yılsaçmalıktan başka birşey değil.
00 Yorumlaınanmıyorum dınımızde buna yer yok
10 Yorumlaİnanmıyorum, buradan sonra tek yaşam öbür dünya.
00 Yorumla
+1 yılDininiz islam değil heralde?
04 Yorumla- +1 yıl
değil
- +1 yıl
Peki. Kendi aranızda takılın rahatsızlık vermiyim
- +1 yıl
- +1 yıl
Sende 😊
İnanmıyorum saçma geliyor bana
10 Yorumla
+1 yılCem yilmaz esprisini bile yapti ya
01 Yorumla- +1 yıl
ne?
+1 yılİslami araştır bence hacim...
02 Yorumla- +1 yıl
araştırdım hem de çok
- +1 yıl
Ee sonra sonuç bunamı inandın
+1 yılÖnceki hayatımda taştım galiba
05 Yorumla- +1 yıl
reenkarnasyonun sadece insanlara mahsus olduğunu düşünüyorum ben
- +1 yıl
Bense reenkarnasyonun olmadığı düşünüyorum
- +1 yıl
Anladım :)
- +1 yıl
allahı da cumhurbaşkanına benzetelim istersen?
- +1 yıl
pardon yanlış yer oldu :D
+1 yılCem yılmaz ın yorumu aklıma geldi.
00 Yorumla
+1 yılbir tarafinizdan element uydurmayin
01 Yorumla- +1 yıl
ne uyduralım müslümanlık mı?
+1 yılOlsa ne iyi olur
01 Yorumlabelki vardır :)
+1 yılyok.
01 Yorumla- +1 yıl
anladım :)
Bence de var
10 YorumlaInanmiyroum
10 Yorumlasaçma gerçek değil
01 Yorumla- +1 yıl
sana göre
Yok öyle bisi
03 Yorumla- +1 yıl
yok diyemezsin inanmıyorum diyebilirsin
- +1 yıl
oldu :)
- Kültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilitesi var.
01 Yorumla- +1 yıl
bencede :D
+1 yılİnanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılhayır yok
00 Yorumla
+1 yılAhiret var mi bilmiyom ama re.. yok emin ol😊
00 Yorumla
+1 yılinanmıyorum...
01 Yorumla- +1 yıl
anladım