bakın arkadaşlar o kadar ateşle tehdit var ancak hiç acımak yok hatta bundan zevk bile alınıyor sizce de bu soruyu sorarken haksız mıyım biz insanlar bile diğer insanların inançlarına saygı duyabilirken sırf inancından dolayı sonsuza kadar ateşte yakıyor haksız mıyım? bence insanlar daha merhametli allahtan
Cevabın nedir?
+1 yılSadist, başkalarına acı çektirerek zihnen doyum sağlayan kimse anlamına gelir. lütfen sonuna kadar oku yarıyacak sana
Verilen bilgilere göre, genel olarak sadist insanın özellikleri şunlardır:
- Başkalarına acı çektirerek cinsel doyum sağlayan kimse.
- Başkalarına işkence etmek ve acı çektirmekten zevk duyan kimse.
Evvela, çok basit bir bilgiyle söylersek; Allah’a inanan milyarlarca insan, onun erkek veya kadın olmadığını, dolayısıyla cinsel duygulara sahip olmadığını bilir. Her gün müslümanlar tarafından belki de en çok okunan İhlas suresi bu gerçeği vurgulamaktadır.
İkincisi, Allah’ın insanlara -boş yere- acı çektirmekten zevk aldığını iddia edenler, gerçek manada Allah’ı tanımayan, hakiki manada ona iman etmeyen kimselerdir. Sadece, surelerin başında yer alan BESMELE’nin manası olan “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” ifadesi Allah’ın sonsuz merhamet sahibi olduğunun ifadesidir.
Eğer soruda söz konusu olan Kur’an’ın -bir kaç- ayetine bakarak Allah’a -haşa- sadist” diyenlerin, aynı Kur’an’ın başka yerlerdeki Allah’ın sonsuz merhametini, kullarına asla zulmetmediğini, kulların pek çok günahlarını affedeceğini, hatta “şirk-küfür üzere ölenlerin dışında/ imanla kabre girenlerden dilediği kimselerin günahlarını bağışlayacağını ifade eden -yüzlerce- ayetine de bakmaları gerekmez mi?
Eğer Allah -haşa- sadist olsaydı, ona bu sıfatı yakıştıranların rızkını keser, dillerini koparır, gözlerini kör eder, onları zehir-zemberek bir hayatın dehlizine sokardı. Buna kim engel olabilirdi?
Aşağıda mealleri verilen ayetler, Allah’ın haşa sadist olmadığını, boş yere haksız yere insanlara işkence etmekten zevk alan bir varlık olmadığını açıkça göstermektedir:
“Kim makbul ve güzel işler yaparsa kendi lehine, kim kötülük yaparsa kendi aleyhinedir. Rabbin kullarına asla zulmetmez.”(Fussilet, 41/46).
“Siz şükredip iman ettikten sonra Allah ne diye sizi cezalandırsın ki? Allah şükredenlerin mükâfatlarını bol bol verir ve her şeyi hakkıyla bilir.”(Nisa, 4/147).16 Yorumla
Soran+1 yılsadistlik için illa cinsel haz duymasına gerek yok acı çektirirken zevk alması sadistliğe yeter allah o kadar merhametli ki cehennemi yarattı ve ezelden dolduracağını söyledi secde suresi 13. ayet ama cennet hakkında böyle bir şey yok
- +1 yıl
bak ALLAH cenneti ve cehennemi yarattı mesela örnek veriyorum mesela bir tıp okuluna kaç kişi gidebiliyor sadece hakedenler çalışanlar ve akıllılar ama çalışmayanlarda başarısızlarda tıb okuyabilseydi o okula gidebilseydi haksızlık olmazmıydı sence hakedenler varken hakedmeyenlerde girebiliyor hem bir tavsiye-zakir naik-diye bir din adamı var merak ettiğini yaz youtubeye yanınada zakirnaik yaz o adam sayesinde kaç dinsizinsan ikna oldu şimdi benim dediklerimle ikna olmayacaksın biliyorum ama şunu demeliyim HAŞA ALLAH sadist olsaydı sen bana cevap veremezdin öyle duruma gelirdinki konuşamazdın bile ALLAH merhametlilerin en merhametlisidir. inan inanki ALLAHın merhametli yanına denk gel ama ALLAHın gazabına denk gelirsen vay haline herkez hakettiğini alır onca zalim insan var çocuklar ölüyor mesela o şahıslarda cennete girseydi bize iyi insanlara haksızlık olmazmıydı onu düşün sen önce
Soran+1 yılallah sadist olsaydı cevab veremezmişim sakın o allah olmadığından olmasın ayrıca ben 3 senelik islam eğitimim var arapçam var fıkıh hadis tefsir derslerine katıldım dr. zakir naiki de 2 senedir biliyorum komedi adam resmen adam müslüman olacak kelime-i şehadeti söylettirecek söylettiriyor arapça söylemek ister misin diyor :) neden? çünkü arapça söylemezse müslüman olmayacak :D :D :D :D :D
Soran+1 yılbak allah iyi ve kötü diye ayırmıyor insnaları inançlarına gör eayırıyor ve inançsızları sonsuza kadar cehennemde yakıyor ne kadar mantıklı sadist tanrı işte
- +1 yıl
ya ikna olmıyacaksan sorma o zaman seni o cahil fikirlerinle başbaşa bırakıyorum ALLAH seni bildiği gibi yapsın gerçi inanmıyorsun ama eğer var ise işte ALLAH seni bildiği gibi yapsın tamammı
Soran+1 yılikna olmaya niyetli olup olmamak mesele değil sen ispatla yeter ki zaten ispatlarınız da çürük zaten çarpıtılmış madem o kadar mucize var neden bilim bulduktan sonra kuranda vardı diyorsunuz neden bilim bulmadan önce kuranda var demiyordunuz çünkü aslında kuranda yoktu kelimeleri çarpıttınız ve kuranda var dediniz
En İyi Cevaplar
Ona inanmayanlar inkar edenler nankörluk yapanlar, bizleri onun yarattigini inkar edenler yanmayi haketmiyor mu? Okadar sans veriyor yuce allahim bizlere dunyada, okadar firsat taniyor dogru yolu bul, bana dön diye. Isledigin tum gunahlar yaptigin tum yanlislari bir tövbe ile allahim affeder, ama sen bu nankörluge devam edersen dogru yola gelmemekle israr edersen onca firsat sunulmasina ragmen sencede hak etmiyor musun? Seni yaratan allah, senin islemeden önceki gunahlari nerde nezmn isliyecegini bilir ama yinede sana firsat verir, sana imkan firsat sunulur dogru yanlis yapmak sana kalir
11 Yorumla- +1 yıl
Şunu bilmelisiniz maden sizin tanrınız herşeyi önceden biliyor insanların kendine itaat etmeyip kötü yola gireceğini biliyordu insanların çoğunun un haram işler yapacağını çoğunun ateist veya Hristiyan olacağını biliyordu neden insanları dünyaya göndersin ki ne de olsa biz insanların cehenneme gideceğini biliyor. Bence Allah sadist bile bile insanları dünyaya göndermez herhalde? Öyleyse sadist 👍🏿
Allah rahmetini 1000 parçaya böldü 999 tanesini aldı 1 ini gelmiş geçmiş tüm canlılara dağıttı der efendimiz. Ki inancımıza göre insanın içine de merhameti koyan Allah.
Eğer ibadet etmeyeceğinizden korkmasaydım Allah ın rahmetini size anlatırdım. Hz. Muhammed
Kıyamet günü şeytan bile Allah tan rahmet dileyecektir unutma. Bu da Allah ın rahmetinin enginliğine gösterir.
" kötü yolun yolcusu bir bayan çölde susuzluktan ölmek üzere olan bir kediye ayakkabısıyla su verdiği için cennete gitti " diyor efendimiz. Ve sen bu Allah ta acıma yok diyorsun?
Ki ayette der ki " Kafirler topluluğundan başka kimse Allah ın rahmetinden ümidini kesmez "05 Yorumla- +1 yıl
Niye allah bencilmi 1000 de birini insanlara verip gerisini o aliyor
- +1 yıl
Babanın 1 milyonu var seninde total 1000 lira ihtiyacın var. Sana 1000 lirayı verdi. Daha fazla ihtiyacın olsa daha fazla verecek ama ihtiyacın bu. Gerisi babanda kaldığı için baban bencil mi oldu? @sjsksnsksjso
- +1 yıl
Bana bir lira yetmiyor bir lirayla sigara alamiyorum tipki allahin verdigi bir merhametin israilin filistine zulum etmemesine yetmedigi gibi
Soran+1 yılo binde bir merhametli olan şeyler allahtan daha merhametli
+1 yılBir oğul annesine ne yaprsa yapsin o anne ogluna zarar gelsin istemez birak yanmayi tirnagi kopsun istemez. Hani allah merhametlilerin en merhametlisiydi?
87 Yorumla
Soransenden daha iyi görüş gelmezse eig yapıcam haberin olsun :)
- +1 yıl
Sağol:D
- +1 yıl
@TunçEmir
- +1 yıl
:D :D
- +1 yıl
ALLAH'ın sadece bir adı yok 99 adı var, bunlardan biride EL ADL yani en adaletli olan cehennem olmasa bu dünyada kundakta ki bebekleri öldüren, güçsüz savunmasız insanların evini başlarına yıkan, anne ve babalarının gözü önünde çocuklarını patlatan zalim vahşi köpeklerden kim intikam alacak (ALLAH'ın bir diğer ismi ZUNTİKAM=intikam alan) yani allahın tek ismi ER RAHMAN değil geriye 98 tane daha ismi var senin mantığına göre birtek ismi var. Birde 6 kişi like lamış ya acıyorum size vallahi billahi acıyorum.
- +1 yıl
peki allah hazireti muhammedi yaratırken adaletli mi davrandı?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
14Cevap
+1 yılşöyle düşün birisi var adam öldürüyor ve bunun cezası olmamalı mı yani tabiki olmalı ama sen soruyu şöyle soruyorsun inanmayan ama iyi birisi neden yansın onun cevabı ise bence şöyle oluyor bir patron var sende tam patronun istediği verimde çalışıyorsun ama onun koyduğu kurallara uymuyorsun ne olur bir yerden sonra artık senin çocuğun mu var aç mı kalacaksın umrunda değilsin onun gözünde seni kapı dışarı atar ama patronun istediği şekilde çalışmıyor yavaş çalışıyor ama koyduğu kurallara uyuyor onu işten kovmaz değil mi? sırf yavaş çalıştığı için ama maaşına zam vermez falan filan bu arada kapitalist sistem senin aq neyse olay böyle oluyor işte inanmayan insanda iyide olsa kurala karşı geliyor kategorisinde oluyor ama zannımca iyi birisi bence affedilme olasılığı var gibime geliyor cezanın ateşte yanma olması ise aAlah'ın kurallar konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösterir mi bence gösterir ama şimdi yanlış bir şey demiyim bunlar benim fikrim Allah adına konuşmayalım. neyse millet iyi günler inanın ya inanmayınca depresyona giriyor insan amaçsızlığın içinde
00 Yorumla
+1 yılGeçmişteki başıma gelen tüm sıkıntıların bir muhasebesini yaptım,
Hepsi benim suçum, Tanrı çok cömerttir, ve merhametlidir, Başımıza gelen ama her şey, bizim bir şekilde hak etdiğimizdendir,
Eğer , inançlarımızı ''ticarete, siyasete vede nefsihaneye '' sattığımız sürece hak etmeyede devam edeceğiz,
Allah bazı kavimlere ceza veri, bazılarına lutuf veriri, bu Allahın kendi seçimi değil, azgınlaşmış bir kabilenin cezasıdır,
Bir insan cehenleme girmeye hak etmiş se, ve merhamet olsun diye onu cehenlemden çıkarmaya dahil niyet etsen, bu mazlumun hakkını elinden almakla eş değerdedir
cehenlemdekini kurtarmak isteyen, cehenleme gider, kimse kimseyi suçlamasın...
Suriyeliler içnde aynı...00 Yorumla
+1 yılhayır sadistlik insanlığa ait bir kavram
seni düşünüyor sana yol gösteriyor , yapabileceğin hataları sayıyor onlardan kaçın diyor, sana güzel olan ve olumlu olanlarıda sayıyor yaparsan bende ödüllediririm diyor
sense hata yapıyor hatalarının fazlalığından dolayı onu suçluyorsun üstelik o gene eğer hatalarında vazgeçersen kabul ederim diyor fakat sen bile bile hata yapmaya devam ediyorsun kusurabakma kimse adaletin kestiği parmak acımaz15 Yorumla
Soranadaleti boşversene insanları iyileştirebilmek varken adaleti isteyen kim gerçek adalet istiyorsan biraz mantığını çalıştırmalısın sonsuza kadar acı veriyor ve bundan zevk alıyor işte al kuran oku görürsün sadist işte uzatma
- +1 yıl
Allaha inanmak istiyorsan sen bilirsin kimseyi zorlamıyoruz
- +1 yıl
İstemiyorsan
Soran+1 yıladı üstünde inanç kanıtlanmış bir gerçek değil inanıyorsun (kandırılıyorsun) bitiyor
- +1 yıl
kandırılıp kandırılmayacağımı ben bilirim sanane ki
Seni bu saçma sapan düşünceye iten sebep ne? Allah kıyamet gününe kadar tövbe edenlerin tövbesini kabul ediyor ve herkesin son nefesine kadar tövbe edip, müslüman olma hakkı var. İnsanlar kendi ahiretlerini kendileri belirliyor.
216 Yorumla
Soran+1 yılsen sadist mi değil mi onu söyle kardeş
Soran+1 yılitiraf et kısacası
- +1 yıl
Kesinlikle değil. Hazreti Allah (cc) kullarını ne kadar seviyor, cehenneme gitmemelerini ne kadar istiyor?
İsterseniz sözü uzatmadan bir kudsî hadisin hatırlatmasına bir göz atalım, sonra diğer misallere geçebiliriz.
Rabbimizin en çok sevdiği şey nedir, biliyor musunuz?
Kudsî hadiste şöyle bildiriliyor:
– Rabbimiz kulunun işlediği amelleri içinde en çok tevbesini sever.
– Neden?
– Çünkü tevbe eden kul cehennemden kurtulur da ondan. Rabbimiz de kulunu cehennemden kurtaran ameli çok sever.
Soran+1 yılya tevbe etmezse sadist işte daha neyin lafını yapıyorsun
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim üslubuna dikkat ederek konuş, farkındaysan bu sözlerin üzere hâlâ seninle "kardeşim" diye konuşuyorum. Allah, kullarının cehennem ateşinde yanmasını istemiyor ve bunun için herkese son nefesine kadar tövbe etme hakkı veriyor. Bundan daha merhametli bir davranış var mı?
Soran+1 yılo kadar merhametli ki cehennemi yarattı teşekkürler yorumun için
- +1 yıl
Adam sana ne diyor sen ne diyorsun.
- +1 yıl
Yok ben sana diyorum. 😂 Adam diyor ki Allah sadist, sen de diyorsun ki Müslüman olurlarsa yakmıyor. Ee müslüman olmayanların suçu ne?
Soran+1 yıl@Bilal1153-_ anlamak istemeyen sensin ellanie sırf inançtan dolayı sonsuza kadar acı çektirmek ve bundan zevk almak sadistlik bu işte zaten
- +1 yıl
@Bilal1153-_ Bu zamana kadar zor tuttum kendimi ama tutmuyor artık. , yazdıklarımı iyi oku. Gerizekalı, ben diyorum ki, tövbe kapısı kıyamete kadar açık. Senin tercihin kıyamete gidip gitmemek. Senin gibi salak, günah işlerse, tövbe etmezse Allah sana nasıl merhamet göstersin?
Şöyle düşün; Bir cinayet işledin, anayasada da suç zaten, hakim sana mecburen hapis cezası verecek. Burada hakim ne kadar merhametli olursa olsun, sen bile bile adamı öldürüyorsun, yani; ceza çekmeye razısın. Hakimin sana ceza vermesi kadar doğal bir şey yok.
Soran+1 yılbir insan intihar edecek adamı oradan kurtarmaya uğraşır tanrı ise cehenneme giden insanları kurtarmak yerine zevkle tadın azabı der
- +1 yıl
l*n kodumun gerizekalısı, burada inançtan bahsediyoruz g*t.
- +1 yıl
Az once verdiğin hakim orneginde hakimin uymasi gerken bir anayasa var yani verilecek hukum hakimin vicdanina birakilmiyor. Senin verdigin ornekten yola cikarsak ya allahtan daha ustun bir anayasa var ya da allah merhametli degil eger birinci ihtimal ise en buyuk allah degil demekki ikinci ise yine biz hakliyiz biraz mantikli dusun 😏😏
+1 yılamaçsız bir şey var mı dünyada kardeşim sence düşün bir amaçsız hiç bir şey yok düşün
20 Yorumla
+1 yılZevk alındiğını nerden biliyorsun ki? Burası bir imtihan dünyası ustelik sonsuza kadar yakmıyor sen tam bilmiyosun ki dini konuşuyorsun
110 Yorumla
Soranmüslüman olmayanları sonsuza kadar yakıyor sonsuza kadar olmasa bile senelerce yakmak nedir yav ayrıca zevk aldığını kurandan çıkarıyorum okursan görürsün nasıl zevkle tadın azabı dediğini
- +1 yıl
Herkesin görüsü kendine seni ikna etmeye düşecek değilim necip fazil kisakureğin bir sözü var ya islamla yukselir ya inkarla cürürsün. Bu yol mezarda bitmiyor gittiğinde görürsün:)
Soran+1 yılsiz inanç dersiniz biz korku deriz hadi eyw
- +1 yıl
Diğer dünyadada biz ne diyecez hakkinizda acaba =)
Soran+1 yılhe kurban he
Soran+1 yıl4300 dinden neden islam doğru senin anan baban seni müslüman yetiştirdiği için mi?
- +1 yıl
Herkesin inancı kendine ben dogru bildiğimi uygularim sen kendi doğrunu yaparsın benim doğrum bu inanmiyosan saygı goster
Soran+1 yıldinine ne kadar bağlı olursan saygım o kadar azalır :) dini önemsemeyen müslümanlara elbette saygımız var
- +1 yıl
Azalsın :) Her koyun kendi bacagindan asilir uzatmaya gerek yok.
- +1 yıl
Bir soran varmış ve diyormuşki:
4300 dinden neden islam doğru senin anan baban seni müslüman yetiştirdiği için mi?
Cevap:kişi anne ve babasından sorumlu değildir anne ve babası isterse evliya olsun çocuk islam dışı bir inanışa sahip olabiliyor tam terside mümkün tabi dünya kadar örneği var bunun.
Ben sırf anne babası müslüman diye müslümanım deyip sorumluluk altina girmeyen dinini araştırmayan kişileride tasvip etmiyorum kafasına takılan soruları araştırmadan işten sıyrılarak kurtulacağını sanıyor. sonra o kafaya takılan sorular kişilerin sizin gibi steist, deist v. s. olmasına sebep oluyor. ben dinimi araştırdım ve halen de araştırıyorum, sana ve senin gibi düşünenlere de meydan okuyorum islamın hak din olduğunu her şekilde ispatlarım.
+1 yılNe diye yarattığını merak edıyorum? Cennetine girmek isteyen kim? ya da cehennemine? Allah ne diye kulluk etmemiz için yaratsın ki ihtiyacımı var sanki?
10 Yorumla
+1 yılallah sadist olamaz istesede çünkü kendi fikirleri olan bir canlı değildir bence.
20 Yorumlao kadar ateşle ılgılı şeyi okudunda merhamet ve rahmet ayetlerıne ne oldu?
118 Yorumla
Soraninsanın allahtan daha merhametli olduğunu yazdım az önce farkettiysen
- +1 yıl
Ayetlerden bahsedersek dinden cikarsin
Soran+1 yıl@sjsksnsksjso dinsizim zaten
- +1 yıl
tamam bende sana dıyorum k ınsanlar madem Allahtan daha merhametlı bunca mıllet nıye bırbırıne parmak atıyor vurup kırıp asıp kesıyor herkes bırbırının gorusune saygı duyuyor dıorsunda ben dınler arasında bır hosgoru gormuyorum? Ayrıca Allahın var oldugunu kabul edıyorsan bılmelısın kı Allah bu dunyada ırk ve dın ayrımı yapmadan herkesın yasamını surdurmesıne ıstedıgı gıbı hukum surmesıne ızın verıyor bundan daha merhametlı daha ne olabılır ona ınanada kulum dıyor ınanmayanada ? bence sen bı salladın cehennem ates falan dıye ama bıde bak bakalım başka ayetlerde neler anlatılıyor.
- +1 yıl
Pardon ben yanlış anladim veya sen yanlis anlattin 😃
- +1 yıl
@sjsksnsksjso kım dınden çıkar?
Soran+1 yılcehennemde sırf inancı yüzünden milleti sonsuza kadar zevkle yakması insanların ondan merhametli olmasına yeter artar bile
- +1 yıl
Hindistan'da bir insan öldürmüşsün öldüren kişi idam cezasına mahkum edildi ama tam idam edilecek en ölen insanın annesi öldüreni affetti ve idamdan kurtardı açıklaması da o da bir ana evladı Ben ona kıyamam dedi
Soran+1 yıl@sjsksnsksjso evet ama allah sonsuza kadar insanlara acı çektiriyor ve zevk alıyor kuran okursan görürsün hiç acıma kelimesi göremezsin
- +1 yıl
@sjsksnsksjso hmm bu ınsanların merhametıne mı ornektı şimdi?
Soran+1 yılinsan en azından acır tamam bu kadar yeter falan der
Soran+1 yılayrıca şöyle bir hadis de var insanlar haklarını haram ettikleri kişileri cehennemde görselerdi hepsi haklarını helal ederlerdi :)
- +1 yıl
ah be kardesım bızde ınsanız dımı ınsan olmamıza ragmen herseyı mahvedıyoruz bu kadar yaptıgımız kotuluge bakmıyorsun da bır annenın baska bır ewladı affettıgını ınsanın merhametlı olusuna baglıyorsun pekı ınsanda bu merhamet kendınden varda bu ofkeyı bu saldırganlıgı bu acımasızlıgı kım verdı ınsana? buna bı cok ınsan Allah verdı der? pekı ofkeyı Allahtan Alan bır varlık nasıl oluyorda merhametı kendı ınsıyatıfıyle kullanıyor. ınsan dıyorsun en azından acır dıyorsun pekı daha dogmamıs bebeklerı anne karnından dırı dırı cekıp cıkaran ya da kundaktakı bebegı yakan veya oldurende aynı ınsan degıl mı? o zaman genel olarakta ınsanların hepsının merhametlı oldugunu varsayamayız. mılyarlarca ınsan varken sen bunca ınsanı varlığı tek olan Allahla kıyaslıyorsun.
Soran+1 yılçok merhametli maşallak subukalak
Soran+1 yılben 3 senedir islamla ilgileniyorum merak etme arapçam var fıkıh hadis tefsir derslerine katıldım kısacası zor rakibim
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAllahın sonsuz sıfatı var 99 tane veya 1000 tane değil inkar hepsine inkar. Her birine olan inkarın için 1 salise ceza görsende sonsuz ceza görürsün sonsuzu inkar edersen
00 Yorumla
+1 yılTövbe de Allah seni bildiği gibi yapsın Allah'tan korkmayAn kafirdir
23 Yorumla
Sorankafirim zaten de sen itiraf et sadist mi dğeil mi
- +1 yıl
Senin sadist anannnn anannnnnnnnnnn
Soran+1 yıldoğru anam da öyle
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılTövbe tövbe bak o zaman Allah'ı teale egosit bizi sık sık sınıyor?
014 Yorumla
Soranallah zaten egoisttir ayrıca sen itiraf değil sadist mi dğeil mi
- +1 yıl
Hayır tabikide değil tövbe tövbe :D
Soran+1 yılhayırsa sadist ne demek acı çektirmekten zevk alan değil mi öyle işte sen hiç cehenneme gidenlere acıdığını gördün mü kuranda allahın
- +1 yıl
Agnostik misin? Ayrıca dünya zevk yeri değildir ahiret bunun için yaratılmıştır.
Soran+1 yıltabi tabi çok iyi kandırılmışsın
- +1 yıl
Ben aşırı dinci değilim ama bir düşün seni yaratan kim bu düzen içerisinde?
Soran+1 yılbu islamın değil ancak tanrının ispatı olabilir ki buna karşılık söyleyeceklerim de var
- +1 yıl
Bak din ile fizik ayrıdır. Bu dünyada cevabını bulamazsın her şeyin imkansız ama mahşerde anlarsın
Soran+1 yıltabi allah anlayamayacağımız şekilde yapıyor ki inanmayalım böylece cehenneme odun lazım ya yakacak i, nsan olsun aslında o da istiyor milleti yakmayı
- +1 yıl
Of bak böyle konuşma benim canımı sıkma insan ol kendi düşüncelerin sana bize saygı göster seni sadece Tanrı yargılar.
Soran+1 yıltabi tanrı sanki çok masum hep biz suçlu ne kadar egoist bir tanrı çok da sadist ayrıca
- +1 yıl
Allah egoist degilse neden ona i adet etmemizi istiyor ego mu kasiyor?
- +1 yıl
Ya bas git tövbe tövbe sen ilk önce saygılı ol sevmesen bile kendi görüşün sana burada münakaşa etmeye gelmişsin bu dünyada amacın ve inancın olmadan boşsun ;) çok inanmakta kötü inançsız olmakta kötü
Soran+1 yılne saygısı kendi yarattığımız tanrıya neden saygı göstereyim ki
+1 yılbahsettiğin söylemlerin altında gizli bir kahraman yatıyo aslında ve de insanlar bunun farkında değil. kod adı: deli çoban :)))
00 Yorumla
+1 yılSadistin önde gideni.
20 Yorumlaulan dinsiz kes sesini
00 Yorumlaateist misin
110 Yorumla
Soransen soruya cevab ver konuyu değiştirme ateist olmasam böyle soru sormazdım dimi :)
Soran+1 yılinsanlar allahtan daha merhametli bence ispatını yukarda yazdım ve eig seçilen görüşte de var
Soran+1 yılo kadar merhametli ki cehennemi yaratmış ve ezelden dolduracağını söylemiş cennet için böyle söz yok secde suresi 13. ayet bakabilirsin
Soran+1 yılbakınca manası değişecek mi? tabi ki hayır o zaman bakmaya gerek yok
Soran+1 yılaynısını sana söylemek gerek sadist değil de diyemiyorsun bu arada hatırlatmak istedim
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası