Arkadaşlar, çevremdeki arkadaşlar gerek boyum gerek yüz güzelliğim olduğunu söyleyerek ajansa kaydol manken vs oyuncu olmam gerektiğini söylediler. Aslında tecrübem var tiyatro eğitimi almıştım 3 ay. Bugün arkadaşlarımla beraber kayıt oldum ve az önce aradılar görüşmeye gelebilirmisiniz diye. Kabul ettim yarın görüşmeye gideceğim. Mayadroom ajansı hakkında herhangi bi bilginiz var mı ?
Cevabın nedir?
Bak kardeşim ;
Sitenin cafcafına ve özellikle de arkadaşlarının gazına aldanma, böyle yerlere de yanlız başına gitme , bunların çoğu genç kız tuzağıdır.
Görüşme kesinlikle olumlu geçecektir, senden çekim ve katalog kaydı için 100 tl den başlayan paralar istemeye başlayacak, hesap numarası verip bir de önüne sözleşme uzatacaklar. İmzaladığın an borçlanmış olursun.
Sadece kadıköyde bu ajanslardan 41 tane var . Ciddi ajanslar net üzerinden ya da telefon veya ziyaret ile aday seçmez, direk gidip güzel sanatlardan bu işin stilini diksiyonunu vs vs bir sürü yan özelliği zaten almış ve uğraştırmayacak alırlar.
İnternetteki bilgilere bir göz at ve bu cafcaflı siteli ajans işlerinin arka planında neler olacağı konusunda bir fikrin olsun . Bilmelisin ki ciddi ajanslar sitelerinde online başvuru sayfası yapmaz, mail adresleri asla kontrol edilmez sadece günde 30-40 kişiden gelen maillere karavana hedef gösterirler o da kanunen mecbur olduklarından.
Bu işler parlak ama boş ve çok da tehlikeli işlerdir, Mayadorm'a direk birşey soylemeyeyim ama verdiğim link konu hakkında gerekenleri sana söylesin.
Aç gözünü , avukatsız imza da ne buralarda ne başka yerde asla atma .143 Yorumla- +1 yıl
Mayadroom kayıt ücreti almıyor onlarla 2 sene çalıştım hiç bir sıkıntı olmadı, diğer ajansları bilemiycem tabi
Ben de ilk kez o ajans sayesinde mesleğe atılmıştım, sorun yok gidebilirsin ama beklentilerini yüksek tutma.
09 Yorumla
Soran+1 yılbeklentım yok oylesıne hobı olarak ... peki ya senın nasıl gelıstı
Soran+1 yıl:)) reklam olmaz soyle bakalım benım ıcın farketmez hobı dedım ya :)
- +1 yıl
Senin için fark etmez biliyorum da burada okuma yazma bilen çok insan var :)) ukala sınıfında olmak istemem, ama sana yardımcı olmak isterim. Oraya gittiğinde seni yeteneklerine göre yönlendirirler, sen yine de orada hobi deme ayıp olur o işten para kazanmaya çalışan arkadaşlara :))) En azından iyi bir ajans, güvenilir.
Soran+1 yıltesekkur ederım..
Soran+1 yılonun onayını almadan gıdebılırmıyım :)) evet bu resımdekı ben ve erkek arkadasım...
Soran+1 yılaminn ... anladım bakalım hadı hayırlısı :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılMayadroom Ajans
Mayadroom ajans nasıl diye soruyorsan tek söyleyebileceğim şey en iyi ajans olduğu. Eğitimsiz olsan bile sete gönderir. Kayıt olmanın ertesi gün settesin. En bildiğimiz en sevdiğimiz diziler filmler hep onlarda. Başta figürasyon olursun yanı dizideki polis, hemşire, davetli gibi sonradan yetenekliysen diyaloğlu rollere geçersin belki de keşfedilirsin. Bu şansı başka ajans vermiyor oyunculuk eğitimi olmayanlara. Mayadroom sektöre adım için Harika bir ajans. En azından güzel vakit geçiriyorsun. Ben konservatuar mezunuyum ona rağmen bu ajansla biraz çalıştım diyaloğlu gittim sonra menajer bulunca bıraktım fakat ıyıkı çalışmışım başta hem öğrencilik harçlığımı çıkardım hem çok güzel deneyimler elde ettim. Eğer konservatuar mezunu olmasam buradan devam ederdim. Mayadroom ajans başvuru ise telefon üzerinden oluyor ilk olarak. Daha sonra ajansa gidip yüz yüze görüşüyorsun.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMayadroom da 1. yilim. Surekli ararlar iyi ajans ama para kazanmak cok zor. bir bar sahnesine gidersin aksam 4 te sabah 7 ye kadar surer seni mecidiyekoy metrobuse birakirlar. Figuranlik disinda bir sey olman imkansizdir. Binde bir diyaloglu cagirirlar o da en fazla hemsire güvenlik rolu falandir. Set ucreti 20 saat surse bile sinema 35 liradir. Dizi 40. Duruma gore degisir. Fotoğraf cekimi icin para almazlar ama ilk setinde para vermezler mesela 5 sete git 150 160 lira para alirsin. azdir emeğine üzülürsun ama parayi hemen yatirirlar. bol bol bos vaktim var setlerde ortam edinmek istiyorum para san şöhret onemli değil diyorsan mayadroom tercih edilebilir. Altini ciziyorum FİGURANLİK ajansidir. Ben de insanlarin yazdiklarina uydum gittim kaydoldum pismanim cunku sozlesme 2 senelik.
310 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAylar önce yazmıştım bu yorumu ve fikrim hala aynı. Onlar öyle der tabi. Bana da öyle dediler. Ünlülerin isimlerini saydılar buradan çıktı dediler. Külliyen yalan. Alabileceğin en fazla bütçe 50 lira. Git kaydol zaten hemen ertesi gün için set verecekler. Gör bakalım sonra haklıymışsın de. Kaybedebileceğin boş zamanın varsa git bir kazancın olmayacak zaten. Güzelsen arada sekreter rolü oynatırlar hastanız 10 nolu odada dersin en ünlü odur ajansta ;)
- +1 yıl
Kiödinix
Cevap sahibi+1 yıl@Maco_erkek_ ?
- +1 yıl
Mayadrom ajansa kayıt olcam çekiniyorum bende
Cevap sahibi+1 yıl@Maco_erkek_ Eger bos vaktin coksa, ev kiran vs yoksa hergun sete giderek 800 falan kazanir harcligini cikarir, eglenceli ortamlarda takilmis olursun. Mesela girisi 200 lira olan bara set icin ucretsiz gidip sabahlara kadar cekimde kaliyorsun. Sigortada yapiyorlar ama figuranliktan baska bir sey bekleme. Eger benim amacim oyuncu olmak degil diyorsan hic cekinme git.
- +1 yıl
Sende mi gidiyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Maco_erkek_ Bırakalı çok oldu. Bir mesleğim var ve boş zamanım yok.
- +1 yıl
Bende gittim de şöyle sözleşme 2yıl dediler ama istediğin zaman doldurabiliyorsun haberin olsun pişmansan dondur derim
- +1 yıl
@Kalitelinsan kaydı dondurduğumuzda sözleşmeyle ilgili bir problem çıkar mı 2 yıl boyunca, para falan isterler mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
47Cevap
+1 yılBu ajans sayesinde araba aldım ben 2015 senesinde öğrenciyken. Bak şimdi sana prosedürlerden bahsedeyim. Yapman ve yapmaman gereken şeylerden.
1. Kayıt için gidiyorsun fotolarını çekiyorlar ve senden üyelik ücreti talep edilmiyor diğer arkadaşların dediği gibi. Sadece ilk katıldığın projeden kesinti oluyor.
2. Bu işi yapıcaksan set ortamları sabahtan akşama kadar sürer, bazen gece yarısını bulabilir.
3. Seni alelade her rol için arayabilirler. Figüranlığı kesinlikle kabul etme. 50-60 lira bütçesi oluyor gitmene değmez.
4. Reklam filmleri ve özel çekimler için kayıt olduğunu belirt.
5. Sana ödenen rakam, senin üzerinden yapımcı tarafından alınan paranın sadece %10 %20 si gibi bir rakam. Geri kalanı kendi ceplerine alıyorlar.
6. Ortalık aç kurt gibi sana asılanlar çok olucak özellikle de cast direktörleri. Bu konuda da uyanık ol. Ben bizzat yönetmen rol teklif etse yatarım diyen kadınlar gördüm. Çekim için gittiğimde ajan rolündeyken şarşörünü üzerime boşalt diyen kadınlar gördüm. Film teklifi için yatmak isteyen yönetmen yardımcısı gördüm.
7. Tüm bunları uygularsan iyi gelir elde edersin. Son olarak orada çalışan bir kadınla diyaloğumu aktarayım sana fikrin olsun.
-Şu saatte çekim var gelir misin
+ Bütçesi ne kadar
-200 tl
+Yok teşekkür ederim çok azmış
-Peki sen bilirsin der kapatır 2 dakika sonra yine arar bütçe 300 oldu der.
Ben yine kabul etmem yine kapatıp geri arar. Sen ne kadar istiyorsun diye bana sorar.
600 tl istiyorum dedikten sonra kabul eder.
Daha sonra bana verdikleri o 600 tl için yapımcıdan 5 bin tl aldıklarını öğrendim. Sağlıcakla kal.30 Yorumla
+1 yılBana da bir ara manken olmam için direten insanlar olmuştu bende bir kaç ajansa başvuru yapmıştım bir kaç foto paylaşıp ertesi gün aradılar görüşmek için en son ki beni çok güldürmüştü hiç bir eğitim diksiyon vs. Almadan beni bilindik bir markanın reklam yüzü olarak oynatıcaklarını söylemişlerdi tabi doğal olarak ta güvenmedim çok ısrarla tekrar tekrar aradılar cevap vermedim
10 Yorumla
+1 yılMayadroomdan öyle başrol vs bekleme. Çekime gidersin bazen sabaha kadar sürer bazen 1 saat de biter. Eğer ekip çekimi gece 3 gibi bitirirse servis evlere kadar bırakıyor. Dizide bazen 10 sn gözükürsün bazen hiç. Sonra sözleşme imzalıyorsun 2 senelik, çekime her gittiğinde sigortan yapıyorlar, ama diyelim hastaneye gideceksin arıyorsun ben hastaneye gidicem sigorta çıkışı yapar mısınız diye 2 gün önceden. Sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin
12 Yorumla- +1 yıl
Biraz geç gördüm yorumunu ama sormak istedim ben başrol oyuncusu yardımcı oyuncusu Felan olmak istiyorum yani figüranlık Felan istemiyorum benim istediğim gibi bir ajans var mı senin bildiğin
- +1 yıl
@Kızlartopluluğu1 eğer iyi oyunculardan olmak istiyorsan müşdat gezen oyunculuk kursu var oraya gidebilirsin
para tuzağı ajansların bir çoğu ama hepsi icin soyleyemem bunu ama şöyle bir sey var 8-10 tane ulusal kanal var bu kanallarda yıllarca aynı oyuncular oynuyor hemen hemen bir sürü ajans var ve bu ajanslara gidenler var e hani bu kadar millet niye yok televizyonda hep ayni oyuncular bu işin okulunu okuyanlar bile televizyonda değiller bu sorular aklıma geliyor ajans deyince
10 YorumlaO kadar çok bu tuzağa düşen insan var ki... Model olucam oyuncu olucam diye diye tuzaklara çekiliyorlar. Güzel sanaSana fakültesi neden var tiyatro eğitimi neden veriliyor.. bu işin eğitimini alanda güzel ve çekici bir kız. Keşfetmek isteyenler olur ama onlar dünyanın her yerine gidiyorlar ve evlerinden alıyorlar bkz. adriana lima seni ayağına çağıran seni kullanır atar. Yokda sokağa çık kızların neredeyse hepsi güzel.
10 Yorumla
+1 yılMayadroim Şişli ve Cast Merkezi şişli saglam bir ajanstır. Genel çizgisi ve attıģı imzalar ortadadır. Şu an hâli hazırda yayinda olan birçok dizi ve sinema filmleri bu iki ajanstan çıkar. Ekibi sağlam ve maddi çıkar talep etmezler.
22 Yorumla- +1 yıl
Ankarada var mı?
- +1 yıl
Istanbul' da. Mayadroom sağlam bir kuruluştur ayrica ileri geri konuşanların söylediklerine bakmayın.
Mayrood ajansa uyeyim ve ilk basda dusuncelerim cok iyiydi taiki setlere gidinceye kadar kamera karsina gecinceye kadar butun dusuncelerim balon olup ucdu acikcasi insanlari bildiginiz mal gibi goruyorlar tabiri caiz amele pazari seciyorlar isin gercek yuzu belirtmek gerekirse akraban yoksa yonetmen tanidgin yoksa bosa zaman kaybi herseyi kendi tanidiklarina yapiyorlar durum bundan ibaret
40 Yorumla
+1 yılÖncelikle Ajanslar hakkında para tuzağı ve dolandırıcı sakın aldanma diyenlere gülüyorum,
Mayadroomajans KAyıt ücreti talep etmiyor ve çekimlere gittiğiniz gün için size sigorta bile yapıyor - ödemede bir kere bile sorun yaşanmıyor banka hesabınıza paranız yatıyor, Ve Yardımcı oyuncu başlayıp ana cast olan bir çok kişi tanıyorum kesinlikle mayadroomajans bir numara24 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum benim bebişlerimde kayıtlı
- +1 yıl
@selmacelalavcı kime inanicagimi bilmiyorum herkes farklı şeyler söylüyor
- +1 yıl
bende mayadroom ajansa online başvuru yaptım mesaj geldi cumartesi gitmeyi planlıyorum. Fakat benim kuzenimde orada oynamıştı figüran olarak ve para istediklerini söylediler bende ne yapacağımı bilmiyorum sizce gitmeli miyim? yardım ederseniz çok sevinirim :)
11 Yorumla- +1 yıl
İst neresindensin
Çok sağlam yer olduğuna emin olduğun takdir de bu tür şirketlerle çalış, çok var bu sebeplerle başı belaya giren hemen gitme derim salla gitsin bir süre daha araştır..
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınnn
+1 yılÇok profesyonel bır ajans. aylık olarak hakedişini her ay duzenlı olarak alırsın. üstelık kayıtlar ucretsiz
10 Yorumla
+1 yılMayadroom ajans benim bildiğim oldukça seçici. Ama sadece duyum. İyidir.
12 Yorumla
Soran+1 yılanladım tesekkurler... yarın goruscez bakalım
- +1 yıl
İst neresindensin
+1 yılFigüran olabilir dizi sinema başı 70 80 TL kazanırsın, set uzarsa sabahlama saat yeri mayadroom en az para veren ajanstır. Önerilmez.
10 Yorumla
+1 yılFigüran olmak istiyorsan gidebilirsin, kendi reklamın olmadan figüranlığın ötesine geçemezsin
00 Yorumla
+1 yılBoomcu Onur da orada... Git görüş derim madem öyle. Güvenli ve kullanışlı sayılı yerlerdendir.
00 Yorumla
+1 yılBana da söylemişlerdi yazılmadım keşke yazılsa mıydım ya
00 YorumlaKayıtlı oyuncusuyum, avlu da, ottoman filminde ufak tefek figuranliklar yaptım. Sağlamlar ama aşırı muhafazakar kafalar ve yeme içme de bir sıkıntıları var bazen soğukta bekliyorsun filan
10 Yorumla
+1 yılMayadromajansta arkadasım var istersen bilgi alabilirim ya da yonlendırwbılırım senı
02 Yorumla- +1 yıl
Kanka benim icin bilgi alir misin
- +1 yıl
Benim içinde bilgi alabilirmisim rica etsem çok karışık kafam
bence daha ıyı ajanslarda var bıldgım dogrusu cok ıyıd eyıl mayadroom fazla ılerlıyemzsınız cunku dızıler ordan cok kız ya da erkek almıyo
01 Yorumla- +1 yıl
Ya ben başrol yardımcı oyuncusu Felan olmak istiyorum. Figüran olmak istemiyorum. yani daha ileri gitmek istiyorum, senin bildiğin iyi ajanslar hangisi (daha ileri gidebileceğim)
+1 yılBilgim yok ama git görüş zaten beğenirlerse peşini bırakmazlar
01 Yorumla
Soran+1 yılyarın bı gıdıp gorusucem zaten bakalım
+1 yılŞansını denemelisin fakat fazla kendını kaptırma ilerde playboy dan teklıf gelebılır
18 Yorumla
Soran+1 yılne gıbı bır teklıf :( yok canım kendımı kaptırıcak degılım maksat gorusme..
- +1 yıl
Tamam gorusmeye git madem. Bi dene bakalım sıkı bir arastırma yap ajans hakkında...Fiziğin gayet uygun gozukuyor
Soran+1 yılşu an kı resımler bana aıt degıl sımdı koyucam resmımı
- +1 yıl
Anladım..Mankenlıkte yuz guzellıgınden daha önemlı bırsey varsa oda fiziktir ölçülerdir...Ölçüler gayet iyi ise şansın var
Soran+1 yılkoydum ıste uygun oldugunu soyledıler 1.80 boy 36 beden 50 kılo :))
- +1 yıl
Hmmm iyi sağdakı sensın ozaman tamamdır bi dene :))
Soran+1 yılevet sagdakı benım bı gıdıp bakıcaz ıste :)
- +1 yıl
:))
+1 yılCok kizlarin fotolarini cekip kandirdilar, firma icin demiyorum cevremdekiler icin diyorum. Ozelden bir firma yazicam sana orada bir kisi ona dikkat et
00 Yorumla
+1 yılmayadroom u bilmiyorum ama biz MOS olarak en güvenilir olanıyız
00 Yorumla
+1 yılgitme oraya. orda bir oda ilk once kızları oraya çekiyorlar...
00 Yorumla
+1 yılFotoraf ucreti kayıt ucreti gibi para isteyen yerler merdiven altı da dik yerlerdir bikere cagırlar onunda parası iceri kalıyo zaten bida cagırmazlar para isterlerse kayıt olmuyorumde genelde 300 isterler 50 ye tav olurlar
00 Yorumla
+1 yılBir Eski Manken Olarak O Mesleği Tercih Etmeni Tavsiye Etmem Ve O Ajans Bir Figuran Ajansıdır Eğer Boy, Kilo, Ayak Numaran, Bedenin, Omuzla Kafa Ölçün İyiyse Sana Önerim Eski Ajansım Gaye Sökmene Yönelmendir.
01 YorumlaBende kayıt yaptım muğlaya çağırdılar çekim vardı. İstanbul şirinevlerde ki ajansa gitmştim sonra vazgeçtim
00 YorumlaAjans bildigim. kadarı ile. saygın bir ajans, ama onemlinolan şartnamaler ve istekler
00 Yorumla
+1 yılSenet falan imzalama dikkatli ol.. para tuzağı olabilir
00 Yorumla
+1 yılGüvenilir gidebilirsin ama pek bisey olmaz buralardan
00 Yorumla
+1 yılMerhaba arkadaşlar ben de bu Ajansı gitmek istiyorum da onun için bir bilgi verir misiniz Gideyim mi gitmeyeyim mi
00 Yorumla
+1 yılbenim o ajans hakkında pek bilgim yok bende bu sitede bir güvenilir ajans ismi sordum biri mayadrom ajans yazmış para istiyolarmı biliyomuusun?
01 Yorumlaİç çamaşırlı foto çekilme
para verme
bunun dışında sen bilirsin00 Yorumla
+1 yılGuzel lik yetmiyor eğitim alman lazım diğer türlü kızları harcıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizim ajanstada yüzlerce yüz var. ama güzllikle olmuyor bu işler karakteristik istiyoruz biz. zaten çoğu gelenin işi yatar olmaz
00 Yorumla
+1 yılverilen gazozu içme:DDDD
31 Yorumla
Soran+1 yılahhahah ısım olmaz D:
Hangisi sensin?
Esmer mi sarışın mı?06 Yorumla
Soran+1 yılşu an profıldekı benım sarısın olan sagdakı sarısısn uzun olan
Soran+1 yılonlar bana aıt degılll
Soran+1 yılo esmer kız bugun ne giysemın en guzel hatunuydu :)
- +1 yıl
Mayadroom ajans, en güvenilir ajans. Kayıt ücreti almıyorlar sadece ilk 2 çekim için ödeme yapmıyorlar. Bu da gayet doğal. Ortalama 30 dizinin ajanslığını yapıyorlar. Eğer profesyonel olarak çalışmak istiyorsanız, eğitim alıp kendinizi önce figüran olarak geliştirmeniz lazım. eğer yeteneğiniz varsa illaki bir gün keşfedilirsiniz. figüran ücretleri şu an 48,50 T. L. , diyalog olursa 60 T. L. Boy 1,85 üzeri koruma rolü 70 T. L. Bunların haricinde özel yetenekleriniz varsa örneğin at biniciliği gibi 250-300 T. L. alabilirsiniz günlük set başına. Eğer çok başarılı olursanız ve keşfedilirseniz o zaman profesyonel oyuncu kadrosuna dahil edip, menajerliğinizi yapıyorlar. Bunun haricinde fazla beklentiniz yoksa emekliler ve öğrenciler için ideal bir yer. Yoksa ayda 300-500 T. L. den fazla kazanamazsınız.
Mayadroom ajansı duydum fena değil diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılNe oldu kabul edilebildin mi bari
00 Yorumla
+1 yılGitme, boşver, vaktini harcama
10 YorumlaTek başına gitme görüşmeye
11 Yorumla
Soran+1 yılevet bende oyle dusunuyorum kuzenımle beraber gıdıcem
+1 yılEn garantili en sağlam ajans diyebilirim sana
00 YorumlaSite botları ajans kasma derdinde googlede
00 Yorumla
+1 yılismi gercek mayadrom mu