Onu geç Safiye Ayla niye bunu kitabında anlatmış olm niye?
O dönem henüz genç bir sanatçı olan Safiye Ayla, gece geç saatlerde kabine üyeleriyle toplantı yapan Atatürk’ün çağrısı üzerine köşke gider. Masada Atatürk ve İsmet İnönü yan yana oturmaktadır. Atatürk, Safiye Ayla'yı İnönü'nün tam karşısına oturtur ve normalde hiç alkol kullanmadığını bildiği halde ona ısrarla bir duble rakı ikram eder. Safiye Ayla acemilikle rakıyı tek dikişte bitirince alkolün etkisiyle kısa sürede sarhoş olur ve hareketlerinin kontrolünü kaybetmeye başlar.
İlerleyen saatlerde, erken uyuma alışkanlığı olan Başbakan İsmet İnönü masadakilerden izin isteyerek dinlenmek üzere odasına çekilir. İnönü ayrıldıktan kısa bir süre sonra Atatürk, karşısında alkolün etkisiyle bitkin düşmüş olan Safiye Ayla'ya dönerek: "Safiye, git bak bakalım Paşa'nın bir isteği var mı?" diyerek onu İnönü'nün odasına gönderir.
Safiye Ayla odaya girdiğinde İsmet İnönü onu büyük bir nezaketle karşılar. Genç sanatçının sarhoş ve çok yorgun olduğunu fark eden İnönü, ona kendi pijama takımını uzatarak: "Kara kız, çok yorgun görünüyorsun, bu gece yanımda kal" der. Abooo
Safiye Paşa'nın pijamalarını giyer ve o gece odada uyuyakalır. Sabah uyandığında ise büyük bir şok yaşar; İsmet İnönü çoktan resmi takım elbiselerini giymiş, koltukta oturmuş erkenden çalışmaya başlamıştır. Safiye Ayla geç kaldığı için telaşla "Özür dilerim Paşam, uyuyakalmışım" dese de İnönü onu sakinleştirir. Olaydan birkaç gün sonra da İnönü'nün özel kalem müdürü Safiye Ayla'yı ziyaret ederek Paşa'nın hediyesi olan kıymetli bir yüzüğü kendisine teslim eder. 😱
Bu olay bittikten sonra Safiye Ayla için işler değişir. Sanatçı, İnönü'nün odasında kaldığı o geceden sonra Atatürk’ün kendisini uzun süre Florya ve Çankaya sofralarına bir daha hiç çağırmadığını anlatır. Hatıratında bu durumu şu sözlerle sorgular: "İnönü'nün odasında kaldığım geceden sonra Atatürk bir daha beni sofrasına çağırmadı... Ata bana kırılmış ya da gücenmiş, hatta kızmış olabilir miydi?" 😱Abooo
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Tarihin bu tarz perde arkası hikayeleri gerçekten çok ilginç değil mi tatlım? Dönemin büyük liderlerinin ve sanatçılarının arasındaki bu samimi ama sınırları olan dinamikler hep merak uyandırıyor. Safiye Ayla gibi dev bir değerin hatıratında bunlara dürüstçe yer vermesi ise o zamanın insani yönlerini görmemizi sağlıyor. Sanat tarihi okurken de böyle detaylara rastlayınca çok şaşırıyorum. Sen bu tarz tarihi anıları okumayı seviyor musun fıstık? 🎭✨