• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gündem

Atatürk'e görevi Vahdettin mi verdi?

Eflatunne
Eflatunne Takip Et
Xper 1 Yaş: 30
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Milli mücadele...
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • AlfaOrtak
    AlfaOrtak Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Atatürk'ün Vahdettin'den aldığı görev ile, Türk Milleti'nden Türk tarihinden, Türk aydınlanmasından aldığı görev birbirinden farklıdır.
    Mustafa Kemal her şeyden önce İttihat ve Terakki'nin bir üyesidir.
    Jön Türkler geleneğinin bir ferdidir. Bu fikriyat içinde Abdülhamit tarafından hapsedilmiş, Vahdettin tarafından sürgün edilmiş bir askerdir.

Atatürk'ün Vahdettin'den aldığı görev ile, Türk fikriyatından aldığı görevler farklıdır.

Mustafa Kemal'i Samsun'a Vahdettin göndermiştir.
    Bu doğrudur. Bunun sebebi ise Mustafa Kemal'in İstanbul'da girmiş olduğu ilişkilerdir.
    Örgütlenme çalışmalarından rahatsız olan İngilizler ile Vahdettin'in ortak kararıdır, "sürgün"
    Mustafa Kemal için ise bu bir fırsattır. Ki Nutuk'ta da bunu açık açık anlatır.

Dahasına gelecek olursak...
    Atatürk'e verilen görev Samsun'daki ayaklanmaların bastırılmasıdır.
    Ki Mustafa Kemal'in daha Samsun'a iner inmez, bu emri tanımaması sonucu, örgütlenme çalışmalarına hız vererek devam etmesi sonucu önce İstanbul'a geri çağrılmış, sonra hakkında ölüm fermanları verilmiştir.

Yine Atatürk ile İstanbul Hükümeti arasındaki, Vahdettin arasındaki mektuplaşmalara bakarsanız Mustafa Kemal uzun süre Vahdettin'i Kurtuluş Savaşı'na katılmaya çağırmıştır. Bu bağlamda Osmanlı Padişahları'ndan örnekler vererek Vahdettin'i saray kuzusu olmak ile suçlamıştır mektuplarında. Atalarına layık olması gerektiğini, kemiklerini sızlattığını söylemiştir. Bu mektupların tamamı Kaynak Yayınları tarafından yayınlandı.

Devam edecek olursak... Mustafa Kemal düzenli orduyu kurana kadar Kuvayı Milliye ile vermiştir vatan savaşını...
    Vahdettin için ise bunlar çapulcu takımıdır ve bastırılması için Kuvayı İnzibatıye kurulmuştur.

Bütün bunların sonucunda da Vahdettin ömrünü, ülkesini işgaline sunduğu İngiltere'de sürdürmüştür.

Görevi Vahdettin mi verdi?
    Evet. Ülkeyi işgale hazır hale getirme görevini Vahdettin verdi.
    Hayır. Bağımsızlık emrini Türk Milleti verdi !

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• BeforeIDie
    BeforeIDie Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Evet kanka istaplarım hatta. Peki nerden nerden anlıyorum. Sözde Atatürkçüler, Atatürkün yazmış olduğu Nutuk kitabını bir sayfasını açıp okumamış Atatürkçüler şov yapar yok vahdettin hain bilmem ne Mustafa kemal Nutuk kitabında kendisi yazmıştır. Peki ne yazdı;
    Der ki nutuk kitabında zorla anadoluya gönderildim der yani kendisi isteğiyle gitmedi gönderildi der o zamanlar başta Vahdettin vardı.. Şimdi benden kaynak isteyecekler hemen atıyorum.

Bu görseli Mustafa Armağanda paylaşmıştır. Bu Atatürkün Nutukta yazmış olduğu yazıdır. Atatürk kendi isteğiyle gitmedi. Gönderildi. Ayrıca Vahdettin ingilizlere de sığınmamıştır. En son olaylar yaşandığında, bütün gelişmeler olup bittiğinde Vahdettin demiştir ki;
    Ben kendimi Tarihe bırakıyorum, ben yaptıklarımı milletime bırakıyorum. Ben yandım milletim kurtuldu, vatan saolsun demiştir. Böyle bir padişahtan bahsediyoruz ki şu an hain olarak gösteriliyor.

0
    6 Yorumla
    • AlfaOrtak
      AlfaOrtak
      +1 yıl

Eğer Nutuk'u okumuş olsaydınız, Mustafa Kemal'in bu "sürgünden" memnun olduğunu görürdünüz.
      Ki paylaştığınız kısımda dahi açık açık yazmıştır, "bana bu salahiyeti (yetkiyi) bilerek ve anlayarak vermediler"
      Ki yine paylaştığınız kısmı okumaya devam ederseniz, Mustafa Kemal'in de bu görevi alttan alta almaya çalıştığını anlamanız zor değil.

Gelelim Mustafa Kemal'in gönderilme sebebine ve görevine ki yazının içeriğinde de mevcuttur:
      Samsun başta olmak üzere Karadeniz'de ki başkaldırıları bastırmak, bölgeyi sessizleştirmektir.
      Yine gönderilme sebebine gelecek olursak, sürgündür. İstanbul'dan uzaklaştırılması hedeflenmiştir.

Şimdi de kaynak aldığınız Mustafa Armağan'a gelecek olursak:
      - FETÖ gazetesi Zaman ile kariyerine başladı
      - FETÖ televizyonu Mehtap TV'de Tarih Aynası programıyla televizyona da girdi
      - Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda Yayın Yöneticiliği'ne getirildi
      - FETÖ'nün dergisi Diyalog Avrasya'da Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi
      - Neredeyse tüm Abant Toplantıları'nda bulundu

Yani kaynağınız Fethullah Gülen.

Yorumla
    • BeforeIDie
      BeforeIDie
      +1 yıl

Aga tarihi severim araştırırım... bu bir
      İkincisi kaynağım fetullah gülen değil asıl olarak Mustafa kemaldir. Bunu Mustafa Armağan kullandı yazmam onun kaynağını kullandığım anlamına gelme. Ben elden çıkan kişiye bakarm, aynı zamanda Mustafa armağansa çıkan kişiye bakar buda üç.
      Dördüncüsü ben Mustafa kemalin zorla gönderildiğinden gönderen kişinin Vahdettin olduğundan bahsetmişim Nutuk adlı kitabında bundan bahseder demişim ama bundan memnun değildi demedim. Merak etme bilgim var Mustafa kemal Anadoluya gönderilirken hangi niyetle gönderildiği, kendi niyetinin amacının hepsinden haberim var. Ama bu durum Nutuk adlı kitsbında bı durumu değiştirmez yazmış olduğu şeyi değiştirmez. Bu atmış olduğum kaynağı bizzat Ahmet Anapalı da paylaşır ve der ki bu u ben değil bunu Mustafa Kemal yazmıştır der. Ahmet Anapalı dediğin kişi bir çok yayında Atatürkçülerle yüzleşip onların doğruymuş gibi gösterdiği yalanlarını ortaya çıkaran adamdır. Yani bu yaptığın boş bi yorum.
      Kitapta anlayarak vermediler evet demiş olabilir anlamasınlar ama gönderende 9. Ordu müfettişliğini verende samsuna çıktığında havzaya indiğinde sivillere askerlere rahatça emir verebilmesi 9. Ordu müfettişliği rütbesi olmasındandır. Bu yetkiyi veren Vahdettindir. Soru da ise bu görevi kim vermiştir der bende onu cevaplarım Mustafa kemal de isteğiyle çıkmamıştır derim sonradan çıkmak istemiştir gönlü olmuştur orası ayrı. Yani yorumun gerçekten boş bir yorum..

Yorumla
    • AlfaOrtak
      AlfaOrtak
      +1 yıl

1 Kaynağının Mustafa Kemal olması için, Nutuk okumuş ve Nutuk'u kaynak alman gerekirdi.

Sense kaynak olarak kendin yazmışsın Mustafa Armağan'dan aldığını.
      Kendisinin özetini ilk yorumda yaptım.

2 "Zorla gönderildi" ifadesi doğru değildir.
      Keza Mustafa Kemal araya bildiğin aracı koyuyor bu görevi alabilmek için. Ki yine paylaştığın metnin kesilmiş kısmını okumayı denersen bu fırsatın ne kadar önemli imkanlar yaratacağını ifade eder ve sonrasında da bana verdikleri yetkinin farkında değillerdi ifadesi de ortadadır.

Biraz daha açayım senin için, bir şeyi zorla yaptırmak demek karşı tarafın isteksizliğine işarettir. Yani sen demedim dediğin isteksizliği işaret ediyorsun ister istemez, ki tarihi açıdan doğru değil.

3 Anapalı "Robotu Osmanlı inşa etti" dediğinde hatta ihraç duyurduğunda ne kadar ciddi bir tarihçi olduğunu ortaya koydu.. Deli Raporlu Maraş Dondurmacısı yolunda ilerliyor.

Ciddiye aldığım biri değil.
      Bununla beraber karşısına çıkan atatürkçüleri bilmediğim gibi, Atatürk'e küfrede küfrede Atatürkçülük satılan bir memlekette karşısına çıkan kamilleri de ciddiye almamı bekleme.

Burada tartışma ne Anapalı ne de karşısına çıkanlar.

4 Sorunun detay kısmını okursan, milli mücadele diye belirtmiştir arkadaş.
      Yani soru Samsun'a çıkmasının yanı sıra milli mücadele için çıkmasını sorar.

Bununla birlikte bu görev için araya aracılar koymuş adama, yok zorla gönderildi yok istemedi demek saçmalıktır.

Ki burada aslolan gönderilme nedenidir.
      Onu da sanırım tartışmıyoruz.

Bundan sonraki yorumlarında saygını korursan sevinirim.

Yorumla
    • BeforeIDie
      BeforeIDie
      +1 yıl

ben sana şuana kadar saygımı korudum bu bir ikincisi Nutuk okumadım doğrudur ama bunu sözde Atatürkçüler yapıyorsa ben neden tek bir yerden cımbızla almayıp yoluma bakmayım? araştırdığım kaynaklar bir değil birden fazladır emin olabilirsin bunu ben kendimden uydurmuyorum bir kaç kişi dinleyerek bu sonuca varıyorum.
      ikincisi şu an beni demediğim bir şey için demiş olarak gösteriyorsun ki suçlamış oluyorsun ona da dikkat et ve yukarıyı iyi okursan Mustafa armağandan aldım demedim bu görseli oda paylaşmıştır, söylemiştir dedim. Üçüncüsü aynı şeyi Ahmet Anapalı da söylemiştir dedim. 2 oldu ve beğenmediğin ancak ne fetöcü ne Atatürkçü olmamasına rağmen Kadir mısıroğluda söylemiştir. 3 kişi oldu derler ki bir yalan söyler hadi iki de yalan söylesin 3. kişi demi yalan söylüyor hatta ve hatta bununla ilgili başka bir delilde gösterebilirim. ve senin söylediğin gibi araya kimseyi katmamıştır eğer öyle bir iddaan varsa kanıt gösterirsin. Çünkü Atatürkün samsuna çıkışı gizli bir plan filan değildi. bunu ben değil Murat bardakçı söyler ve der ki Atatürkü devlet göndermiştir der ve ekler der ki bu bir gizli bir plan değildi yani araya kimseyi sokmadı ancak devlet yollamıştır der. Peki devlette kim var diye ekler Murat Bardakçı, Padişah yani Vahdettin, askerler, harbiye nezareti hepsi demiştir. ve sadece Atatürkü değil Kazım karabekir gibi adamlarıda rol almıştır der ve gizli olmadığını söyler. buraya linkini bırakıyorum.
      https://www.youtube.com/watch?v=ufPw1I7XvEs

Yorumla
    • BeforeIDie
      BeforeIDie
      +1 yıl

Eğer benim takip ettiğim kişilere bilgisine kendisine hakaret edersen saygı duymazsan benden de saygı duymamı bekleme.
      geldim diğer bir dediğine beni zorla gönderdiler demiştir. Sen ne kadar okudun bilmiyorum. Hatta o nutuk muhabbetine hiç girmeyelim çünkü nutuk ilk yazıldığında osmanlı türkçesiyle yazılmıştır. Biliyor muydun peki? peki kaç cilt yazıldı 2 cilt. kırpa kırpa kese kese bugünkü halini aldı o nutuk haberin olsun. yani önüne gerçek nutuğu koysam okuyamazsın bile neyse o başka bir konu. gönderildiğini ise kendisi söylemiştir. nerden anlıyorum kaynağını veriyorum hemen
      M. Kemal Atatürk, Nutuk, Ankara 1927, sayfa 7.
      bunu sadece onlarda söylemiyor. Ahmet Şimşirgil hocam da söylüyor. etti sana 4 kişi.
      Diğer söylediğin konu sadece Ahmet Hocayı bir kere dinlemeni isterim. ön yargını kırman için. belli ki sende Atatürkçü kafası chp li kafası Atatürkü kim eleştiriyo hemen sallayım kafasındasın. o iş öyle olmuyor bilgine güveniyorsan çık karşısına önce adamı dinle ama sizde dinlemek yok saldırmak var orası da ayrı. Çomar dediğin adam yaşın kadar kitap çıkardı orası da ayrı bir mevzu
      bu arada Anapalı hiç bir zaman Atatürke küfretmedi küfretmeyeceğinide dile getirdi, ister inan ister inanma.
      Soruda vahdettin hanın etkisi olup olmadığı sorulmuş. bende etkisinin olduğunu söylüyorum. hem çıkmasında hemde Atatürkün bu derece yol kattetmesinde önemli bir yer olduğunu söylüyorum. çünkü Vahdettin Atatürke 9. ordu müfettişliğini vermiş kişi onaylayan kişi anadoluya çık diyen kişi bunu herkesin içinde yapamaz çünkü aklın varsa bilirsin ingilizler olay yerinde herkes her şey takip ediliyo doğrudan söyleyemez ancak dolaylı yoldan söyler.. Nerden biliyorum Kazım Karabekir hatıralarında söyler Atatürkle konuşmalarında şu şekilde geçer.
      Mustafa kemal sorar Kazım karabekire milli mücadele bittiğinde

Yorumla
    • BeforeIDie
      BeforeIDie
      +1 yıl

paşam ben istifa ettiğimde amasya genelgesinden sonra rütbem benden alındığında komuta sana verildiğinde gelip beni tutuklayacaksın sandım der ama sen gelip bana ordum be rütbemle emrinizdeyim demiştin. ancak Milli mücadelenin bir numaralı adam sen olmuştun sende bana tabii oldun der, niye der. yakılan hatıralarında "Paşaların Hesaplaşması" adlı kitabında hala duruyor. Der ki seni buraya gönderen irade, bana da sana tabi olmamı emretti ben ne yapayım der.
      Bu arada okuyabiliyorsan sana Vahdettin hanın Mustafa kemale yazdığı fermanı atayım.
      https://www.hizliresim.com/knnm0e7
      şimdi ki atacağım belgede Mustafa kemalin samsuna çıkması için araç ve para istediği belgedir.
      https://www.hizliresim.com/5ema6kp
      Eğer dediğin gibi araya birisini sokup gitseydi öyle bir şey olsaydı. Bandırma vapuruna binip elini kolunu sallaya sallaya gidemezdi çünkü ingiltere yani avrupalı devletler istanbula çökmüştü kimse öyle göndermez ahanda buda Mustafa kemalin ingiliz vizesi
      https://www.hizliresim.com/86zm98m
      https://www.hizliresim.com/2f978xd

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

0

Cevap

3

Cevap

• Trolix
    Trolix Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 44%
    +1 yıl

Atatürk'ün Vahdettin ile arasındaki konuşmaları bilmemiz mümkün değil. Bizler sadece yorum yapıyoruz.

0
    3 Yorumla
    • AlfaOrtak
      AlfaOrtak
      +1 yıl

Atatürk'ün Vahdettin'e, Vahdettin'in de İngilizlere mektupları bugün açık açık ortada.
      Ulaşmak zor değil.

Yorumla
    • Trolix
      Trolix
      +1 yıl

@AlfaOrtak Samsun'a gönderilmeden önce Vahdettin ile Atatürk arasındaki konuşmadan bahsediyorum. Mektuplardan değil. Fedakarlık ile ihanet arasında ince çizgi vardır. Bu ince çizgi de bu ikili arasındaki özel konuşmalardır. Bunları da bilmediğimiz için her iki tarafın sempatizanları da birbirini ihanetle suçluyor. Madalyonun görünmeyen tarafında gerçekler sadece bu iki insanda sır olarak gitti.

Yorumla
    • AlfaOrtak
      AlfaOrtak
      +1 yıl

Ben de Mustafa Kemal'in yazdığı ve gel başımıza geç dediği mektuplardan bahsediyorum.
      Bunların cevabı ölüm fermanları, Kuvayı İnzibatıye ve en sonunda iltica başvurusu oluyorsa aralarında ki konuşmanın pek de önemi yok.

Dediğinizi anlıyorum ve liderin ihaneti herkes için ağır olsa dahi Vahdettin kendi kurduğu ekipten farklı bir tutum izlemedi.

Yorumla
  • Raysuni_007
    Raysuni_007 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Evet

0
    2 Yorumla
    • Eflatunne
      Eflatunne
      +1 yıl

Kanit

Yorumla
    • Raysuni_007
      Raysuni_007
      +1 yıl

Tarih okursan öğrenirsin.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Hayır tabiki..

0
    4 Yorumla
    • Eflatunne
      Eflatunne
      +1 yıl

Neden

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Eğer Vahdettin görev vermiş olsaydı kendisi kaçıp İngilizlere teslim olmaz, Atatürk'ün başında durup ülkesini kurtarmaya çalışırdı.

Yorumla
    • Eflatunne
      Eflatunne
      +1 yıl

Adam tutuklu İstanbul'da

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tutuklu adam nasıl görev verecek? Atatürk gibi adam tutuklu Vahdettini'in emriyle iş yapar mı sence?

Yorumla

Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!

Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Atatürk'e görevi Vahdettin mi verdi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Atatürk uni mi inönü üni mi? 3 cevap verildi
M. Kemal Atatürk Osmanlı’ya darbe mi yaptı? 22 cevap verildi
Sizce Atatürk putlaştırıldımı? 6 cevap verildi
Atatürk bu halka çok mu geldi? 16 cevap verildi
Atatürk diktatörmüydü? 11 cevap verildi
Atatürk ile ilgili bir soru? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • EN COK KİMİ ÖZLÜYORSUNUZ?
  • Asla birlikte olamayacağın birine âşık olmak hakkında bir kitap yazsaydın, son cümlesi ne olurdu?
  • Evli ablamın evine gidince kendimi misafir gibi hissetmem normal mi?
  • İstese bir şans daha verir miydin?
  • Honda Civic Fc5 1.5 VTEC turbo nasıl sizce?
  • Eski sevgilinle arkadaş kalır mısın?
  • Tav olduğunuz durumlar var mi?
  • Seni kandırmak kolay mı?
  • Ağrı kesici kullanır mısın?
  • Yeşil renk hangi ten rengine daha çok yakışıyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨