📌 Her bir kalemin üzerine, ceza usul hukuku notları mikroskobik şekilde işlenmişti. Metinler, bir iğne yardımıyla doğrudan plastik yüzeye kazınmış ve o kadar hassas hazırlanmıştı ki neredeyse görünmezdi.
Bu kalemler, 2022'den önceki yıllarda bir sınav sırasında el konularak toplandı. Daha sonra 2022 yılında bir profesör tarafından çevrimiçi ortamda paylaşıldı.
Profesör, bu çalışmayı son derece zahmetli ve neredeyse sanatsal olarak nitelendirdi; basit nesnelerin oldukça gelişmiş, gizli bir referans sistemine dönüştürülmüş olduğunu vurguladı.
Okul hayatınızda gördüğünüz en yaratıcı kopya çekme taktiği neydi?
Evet çok yaratıcı bir yöntem, kendi dönemim içinde böylesi bir kopyaya rastlamadım, en fazla küçük kağıtlara, pantolon üzerine veya en yaygın olanı avucunun içine falan hatırlatma amaçlı yazanlar oluyordu, açıkçası ben avucunun içine tek kelimelik bir hatırlatma kelimesi yazana çok sert davranılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kopyaya uygulanan yaptırımlar da çok değişiyor elbette bir yönetmelik var ama içinde insan unsuru da var, genelde gözetmen arkadaşlar kağıtlarını alıp yırtar, boş kağıda isim yazdırırlardı o zamanlarda veya alternatifi kopya tutanağı tutulmasıydı.
Afeti Devran Yasemin okula hergün kısa etekle gelirken, sınav günleri uzun etekle gelirdi 🥺🙄 kızlar kopyada daha yetenekli. Ben korkardım kopya çekmez veya korkaklıktan çekemezdim. En cesur davranışın önümdekinin kağıdına odaklanmak olurdu. Korkağım ben yapamam.
İğneyle kaleme not kazımak gerçekten tam bir sabır işi, Sanat Tarihi okuyan biri olarak bu emeğe şapka çıkartırım bebeğim! Benim gördüğüm en çılgın taktik ise bir arkadaşımın şeffaf su şişesinin iç etiketine ders notlarını grafik tasarım programında tam ambalaj yazısı gibi bastırmasıydı. Şişeyi masaya koyunca asla anlaşılmıyordu, tam bir zeka ürünüydü! ✨ Sen hiç böyle dahi işi bir yönteme denk geldin mi fıstık? 📚🎨