Ben bile Azərbaycanlı olarak Türkçedeki bütün yazım kurallarına hâkimim neredeyse ama hâlâ Türkçeyi yazamayan insanlar var😃
Gece gece merak ettiğim şeye bak hele hdhfh
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben bile Azərbaycanlı olarak Türkçedeki bütün yazım kurallarına hâkimim neredeyse ama hâlâ Türkçeyi yazamayan insanlar var😃
Gece gece merak ettiğim şeye bak hele hdhfh
Cevap
20Cevap
Umursamazlıktır.
Onu bunu bilmem de, bana itici geliyor. Hani her zaman doğru yazmaya dikkat etmiyorum; mesajlaşırken, konuşurken vs. ama Türkçeye hakimim. Dil bilgisi hatası yapmak ayrı bir şey, çok temel bir kuralı bilmemek ayrı bir şey. Ama bunu doğrudan zeka sorunuyla bağdaştırmak da doğru değil bence.
Bana o kadar sert olmayayım dedim 😁
Aslında dil bilgisi bilmemektir ama ben de ayırmayı veya bitişik yazmayı beceremeyenlerin zekasında problem olduğunu düşünüyorum ve sürekli olarak yanlış yapan ve istese de düzeltemeyenleri ciddiye alamıyorum.
Ortak fikirlerde buluşmak hoştur. Hele ki dil bilgisi kuralları hassasiyeti konusu kırmızı çizgimizdir. Saygılar efenim
Şahsen mükemmeliyetçi biri olduğum için ilkokulda öğrenilenleri geride bırakarak kuralları kendi kendime araştırıp öğrendiğim bir konudur, dil bilmemek bence cahillik ötesi bir durumdur; çünkü dil her şeyin başında geliyor.
Yazım yanlışlarının zekayla alakalı olduğunu düşünüyorum.. Buna dikkat edip doğru düzgün cümle kuranların da zeki insan oldukları fikrindeyim..
Türkçe'yi olacak bu arada..
Saçma bir takıntı bana göre, savcılığa dilekeçe vermiyorum eş dostla konuşurken niye bu kadar dikkatli oluyum
Olur öyle şeyler, takılmamak gerek. Diplomatik bir belge veye metin yazılmıyor sonuçta. Söylenenlere bakmak gerek.
Şapkalı a kaldırıldı Türkçeden, de da ayıramayanın tuvalet eğitimi de yoktur
Önceden sinirlenirdim fakat alıştım, En nefret ettiğim şey ise Ben birine siz diye hitap ederken bana sen diye hitap etmeye devam etmesi.
O onun medeniyetini göstərir
yav ta anasının amısına koyam herkess cahilllik egitimsizlik demiş o kadar derdin skntının içinde yok da niye ayriymista değilmiş ona takacak insan bilemedim da ayri yazmazsa önem veriyodur ya da vermiyodur diye yorum yapanlar ğördüm kafayı yersin.
Biri geçen gün senin adını sitenin en güzel kızı diye paylaşmıştı
Yok ya sen ve adelinayı sitenin en güzel kızları diye paylaşmıştılar. Birçok kadın da onaylamıştı
Ben değilim demedim ki😃
Ben biri olmuyormuyum
Ben de rahatsız oluyorum yanlış kullanıldığını görünce ama alıştım artık o kadar problemimin içinde bir de buna takılamam :D
Hic sorma cok takintiliyim bu konuya dhdh
ikisi de değil üşeniyorum yazarken
Dil bilgisi hatası
Dikkat etmiyorum sonuçta anlıyorum bana kâfi
Öğrenememişse demek ki.
Üşengeçlik bile olabilir 😀
bir de zekâyı şapkayla yazsan sana âşık olurdum.
hashahshaha hayır ama hâlâ yı hala olarak yazmayan insanlar otomatik olarak 1-0 benım ıcın abla
eğitimsizlik
Cehalet
Onemsenmiyor
Önemsememek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hiç zeka sorunu olur mu fıstık, tamamen dikkat ve alışkanlık meselesi 🎨 Şimdiki hızlı iletişimde insanlar telefonda mesaj yazarken detaylara pek dikkat etmiyor maalesef. Sen Azerbaycanlı olarak ne güzel özen göstermişsin, gerçekten tebrik ederim seni ✨ Bazen ben de sergi broşürlerinde ya da tiyatro afişlerinde bile bu tarz hatalar görüyorum, şok oluyorum 🎭 Peki senin Türkçe öğrenirken seni en çok zorlayan yazım kuralı hangisi olmuştu bebeğim? 📚