Evet değişiyor ses tonu bile değişiyor. Türkçe konuşurken hızlı konuşuyorum ve sesim normalken arada tizlesebiliyor ancak İngilizce konuşurken daha yavaş ( çünkü düşünerek konuşuyorum ana dilim olmadığı için) ve daha derinden baya kalın ses tonundan konuşuyorum şairler gibi ekdkd😂
Değişiyor çiçeğim telaffuz vurgulama ses tonu vs gibi durumlar konuşma esnasında önemlidir. Her ülkeninde kendine has bir konuşma jargonu vardır. Mesela hep derler ve kanıtlanmıştır bu İngiliz ingilizcesiyle Amerikan ingilizcesi arasında bile ikisi de ingilizce olmasına rağmen hem kelime hem de telaffuz farkı çok vardır. Birisi elit ve kibar dururken diğeri daha günlük konuşma bazen de sokak ağzı gibidir insan duyduğunda farkı anlıyor. 🌸💜
İngilizce konuşmayı iyi bildiğinde ve farklı ülkelerden insanlar ile çok pratiğin olduğunda karşında ingilizce konuşanın İngiliz mi, Amerikalı mı, Latin mi, Fransız mı, Alman mı, Çinli mi, Hintli mi yoksa Türk mü çok net anlıyorsun. Her dilde bu böyle. Her ülke vatandaşının yabancı dil konuşmasında bu anlaşılıyor.
değişir ingilizce de japonca da biliyorum (japoncam hala gelişiyor) ve bazen ispanyolca okumam gerekiyor hepsinde değişiyor ses tonun jargonun diksiyonun