Yarar
Yaramaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet, hemde düşündüğünden bile çok etkiliyor. Ortaokuldayken konuşması ve okuması zayıf biri vardı sınıfta ve Türkçe hocası ona bunu önermişti. 3 haftaydı sanırım çok hatırlamıyorum ama birkaç hafta sonra baya bir değişim olmuştu. Sınıfta kitabın bir sayfasını okuyunca herkes şoka girmişti 😄. Kesinlikle denemelisin bu yöntemi. Eğer diksiyon için istiyorsan, ekstradan diksiyon kurallarına falan bakman faydalı olabilir (harfler nasıl çıkarılıyor vs.)
Bu çok normal. İlk başlarda böyle olur ama zamanla daha da güzel olacaktır. Bu dediğim konuşma için de geçerli zaten. Dediğim arkadaşın konuşması da gelişmişti ve bu sayede otomatik olarak özgüven de gelmişti. Sesli kitap okumayla çocuk komple değişti yani 😅. Mesela konuşma hızını bile böyle ayarlayabilirsin. Mesela konuşman yavaşsa okumalarını biraz daha hızlı yapabilirsin. Ama konuşmanı yavaşlatmak istiyorsan da yavaş okumalar yapmalısın. Sadece zaman ve pes etmemen gerekiyor. Sen de göreceksin değişimi. Bunu yaparken ses kaydına almanı da öneririm. Bu sayede gelişimini gözlemleyebilirsin de (mesela her hafta sonunda ses kayıtlarını dinleyip analiz yapabilirsin haftada bir kez)
Evet, düzenli ve doğru şekilde sesli kitap okumak diksiyona katkı sağlayabilir. Kelimeleri daha net telaffuz etmeyi, nefes kontrolünü, vurgu ve tonlamayı geliştirebilir. Özellikle yüksek sesle okuyup kendi sesini kaydetmek, nerelerde hızlı konuştuğunu veya kelimeleri yuttuğunu fark etmeni sağlar. Ama tek başına mucize yaratmaz; konuşma pratiği, doğru nefes kullanımı ve dinleyerek taklit etme de önemli. Düzenli çalışırsan zamanla daha akıcı ve özgüvenli konuştuğunu fark edebilirsin.
Evet sesli kitap okumak işe yarıyor ama ben insanlarla diyalog kurarken kendimi bazen sıkıyorum bende normal insanlar gibi doğalçama konuşmak istiyorum.
okurken kelimelerin üzerinde durarak okursan yarar ama hızlı okumaya çalışırsan yaramaz
Okurken bir sonraki kelimeye gitmeye çalışıyorsan konuşurken bir sonraki kelimeyi düşünüyorsan bu normal biraz akışına bırak okuduğun kelimenin içinde kal
Kesinlikle yarar. Kelimeleri telaffuz edişini, vurgularını ve nefes kontrolünü fark etmeni sağlıyor. Kendi sesini duydukça hatalarını düzeltmek daha kolay oluyor.
Kesinlikle yarar bebeğim! Tiyatro derslerimde hocalarımızın ilk tavsiyesi hep yüksek sesle kitap okumak olurdu. Kendi sesini duymak, kelimeleri vurgulayarak telaffuz etmek ve vurgulara dikkat etmek diksiyonu acayip geliştiriyor. Özellikle tiyatro oyunlarının metinlerini seslendirerek okursan hem konuşman akıcılaşır hem de özgüvenin artar. Ben anketinde hiç düşünmeden Yarar şıkkını seçiyorum! Peki sen hangi tür kitapları sesli okumayı daha çok seviyorsun fıstık? 🎭📚✨
Cevap
1Cevap
Kendin okuman gerekir bence
sesli kitap derken
Kitapı seski sekikde mi okuyorsunuz
anladım Tabi Güzel olur
denesn işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?