Yalnızlığı çok sevdiğim için uzun süredir kendi başıma takılıyorum. Asosyal bir hayat yaşıyorum ve oldukça memnunum. Yani iletişim kurduğum bir anne ve babam var yemekten yemeye iletişim kuruyoruz fazla değil. Yani iletişim kurmaya kurmaya dudak tembelliği oluştu bende son zamanlarda çok dikkatimi çeker oldu gem tok bir ses kullanmıyorum hem de kelimeyi dudağımın tamamını kullanarak çıkarmıyorum yani bildiğiniz dudak tembelliği. Kitap okumak dudak tembelliğine ve diksiyonumun gelişmesine yardımcı olur mu olursa ne kadar yardımcı olur?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Sesli kitap okumak diksiyonu düzeltir mi?
Bundan harika bir kpss anlatım bozukluğu sorusu olur. Doğru cevap mantık hatasından kaynaklanan anlatım bozukluğu olurdu. Zira sesli kitap okunmaz dinlenir.03 Yorumla- Soran+1 yıl
Kitap sessiz ve sesli olarak okunur. Peki seviyene inip soruyu algılayabileceğin şekilde anlatmaya çalışayım. Kitap dudakları kıpırdatmadan içten okunur. Bir de kitabı okurken dili kullanarak okursun ilkokulda hiç öğretmenlerin seni seçip bir metin okutmadılar mı hadi ben söylemeyim sen söyle öğretmen sana şu metni sınıfa oku dediğinde ne tür bir eylem gerçekleştirmiş olursun? Bunu senin kapasiten nasıl adlandırıyor inan çok merak ettim.
- +1 yıl
ıhmmm bu her şeyi değiştirir. O zaman soru mantık hatasından değil noktalama eksikliğinden kaynaklı anlatım bozukluğu taşır.
- Soran+1 yıl
Evet virgül koymalıymışım. Ama koymasam bile ne demek istediğim gayet açık. Sen hata bulmaya programlamışsın kendini. Burası sanal bir dünya ve burda noktalama işaretlerine uymak zorunda değilim. Yeri geliyor bir şey yerine bşy yazıyorum kime ne
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
- +1 yıl
Düzeltir, ayna karşısında okursan daha faydalı olur, karşında biri varmış izlenimi yaratırsın
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynada kendimi konuşurken görürsem kaçarım giderim ordan. Tam bir ruh hastasıyım kendimin ne videosunu izleyebilirim ne aynada konuşurken bakabilirim. Kendimi görmeye de can atmıyorum.
- +1 yıl
Ben de asosyalim ve cılız bir sesle konuşmaya başladım. Bu da mı dudak tembelliği acaba?
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Sesi cılız çıkarman dudak tembelliği değil ana kelimeyi dudağının ucuyla çıkarmak dudak tembelliği. Yani kelimeyi az bşy ucundan söylemek gibi.
- +1 yıl
Kesinlikle düzeltiyor
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Denedin mi ne kadar sürede etkisini gördün?
- +1 yıl
Çok etkisini gördüm denedim ve kitap okumak bana hep birşeyler kattı daha sonra okulda konuşmaya bile beni çıkarttılar. Yani süresi yok ne kadar okursan o kadar kâr.
- Soran+1 yıl
Aslında soru kitap okumak değil kitabı sesli okumaktan bahsediyorum
- +1 yıl
Onu da diyorum yani sesini iyi kullanmayı da öğrenirsin
- Soran+1 yıl
Anladım teşekkür ederim
Illa ki etkisi vardir
00 Yorumla- +1 yıl
Faydası olur bence
00 Yorumla Düzeltir ama okurkende çaba göstermen lazım
00 YorumlaEvet düzeltir.
00 Yorumla- +1 yıl
Evet düzeltir.
00 Yorumla Faydası olur
00 Yorumla- +1 yıl
Evet.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Aynı durumdayız konuşman gerek
00 Yorumla - +1 yıl
Evet düzeltir
00 Yorumla - +1 yıl
evet
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar
Bu konuda tavsiyelerim kısaca şudur
1) İlk olarak nefesinizi kontrol etmesini öğrenmeniz gerekir. Televizyondaki spikerler veya şarkıcılara dikkat edin. Nefeslerini eğitimle kontrol etmesini öğrenmişlerdir. Buna göre yapabileceğiniz çalışmalar şunlar olabilir. Öncelikle diyafram nefesi almayı öğrenmek için elinizi karnınızın üzerine koyarak nefes alıp vermeye başlayın. Eğer nefes alırken göğsünüz inip kalkıyorsa ve karnınızda fazla hareket yoksa yanlış nefes alıyorsunuz demektir. Dikkatinizi karnınıza yoğunlaştırarak nefes alıp verirken elinizin ne kadar inip kalktığına bakın. Eğer karnınız göğsünüzden daha fazla inip kalkıyorsa doğru nefes alıyorsunuz demektir. Günde en az yarım saat hiç aksatmadan bu çalışmayı üç ay boyunca yaparsanız nefes almanız düzelecek, daha derin nefesler alabileceğiniz için tek nefesle daha uzun ve tok bir sesle konuşabileceksiniz.
2) Konuşma hızınızı bilinçli olarak yarım hıza düşürmeyi çalışın. Çok yavaş ve robot gibi değil ama normal hızlı konuşmanızı yarıya indirmeye çalışın. İlk başlarda zorlanacaksınız ama zamanla kendinizi rahat hissedeceksiniz. Her kelimenizi tam olarak bitirdikten sonra diğer kelimeye geçin. Konuşmanızın hızlanmaya başladığını farkettiğiniz anda hemen frene basın. Aynen hız limitini aştığınızı farkettiğiniz anda arabanın frenine basmanız ve vites düşürmeniz gibi düşünün.
3) Aralarda yutkunun. Ağzınızda oluşan fazla tükürük bazı sesleri çıkarmanızı engeller ve konuşmanızı bozar. Eğer yavaşlayabilirseniz yutkunacak zaman da bulabilirsiniz.
4) Konuşmadan önce söyleyeceklerinizi düşünün. Bu hem saçma bir laf etmenizi engeller hem de önceden düşünmeniz telaffuz edeceğiniz sesleri daha iyi çıkarmanızı sağlar.
5) Sesli kitap okumak faydalı olabilir. Özellikle yavaş bir hızda okursanız ve kitap telaffuzu zor ve karmaşık kelimeler içeriyorsa daha faydalı olur. Tekerlemeleri yavaş yavaş tekrar etmeniz de faydalı olabilir.
6) Dudaklarınızın arasına alacağınız bir kalem veya ağzınıza atacağınız şişe mantarı türü bir maddeyle konuşma egzersizleri yapın. Bu dudak ve çene kaslarınızı geliştirecektir ve güçlü kaslarla daha kolay telaffuz edersiniz.
7) Konuşmalarınızı kayda alın ve dinleyin. Hızınıza ama özellikle tonunuza dikkat edin. Monoton bir ton veya tiz bir ton olmamalı. Ses tonunuzu sürekli kullandığınız kelimeye yükleyeceğiniz duyguya göre değiştirmeniz gerekir. Bu konuda televizyon dizileri veya ünlü sunucuların konuşma şekilleri size örnek olabilir.
8) Dik durun. Eğer üst bedeninizi salma veya eğik durma gibi körü duruş alışkanlıklarınız varsa diyafram ve ciğeriniz üzerindeki baskı ses tonunuzu ve diksiyonunuzu bozacaktır.
9) Önemli bir konuşma öncesi çeşitli sesler çıkararak ses tellerinizi ısıtın böylece konuşmaya başladığınız zaman sesiniz daha doğru çıkacaktır.
10 ) Son olarak konuşmada esasında en önemli unsurun konuştuğunuz içerik olduğunu unutmayın. Düşüncesizce ve içi boş konuşmalar diksiyonunuz nasıl olursa olsun size faydalı olmayacaktır. Düşünerek ve yavaş konuşmak bu sorunu çözebilir. Eğer konuşacak faydalı ve iyi bir şey bulamıyorsanız susmak her zaman daha iyidir.
Sevgilerimle
Çok teşekkür ederim 😊 🙏