Çok da yüksek sesle okumaya gerek yok. Kendini duyabileceğin bir seviye bence yeterli. Ve evet, kelimelerin doğru ve anlaşılabilir telaffuzu diksiyona da sağlam etki edeceğinden bunun faydasını görür insan.
Evet, bunun insana çok büyük katkısı oluyor gerçekten. Özellikle önemli spikerler de bu yöntemi tavsiye ediyorlar. Hem de insanın özgüveni daha fazla artıyor böylelikle. Faydası yüksek yani.
Kitabı sesli okumak konuşma kalitesini artırmaz, kelime haznesini ve betimleme yeteneğini geliştirir. Konuşma kalitesini radyo tiyatroları dinleyip oradaki replikleri tekrar etmek geliştirir bence.
Evet geliştirir hatta rahatsızlığı giderir bende kekemelik vardı halen yutkunduğum oluyor Kitap sayesinde dilim düzelmeye başladı Üstüne basamadığım harflerini belirgin şekilde söylemeye başladım cümle telaffuzum diksiyonum bir nebze iyileşti
Tabi ki geliştirir, sesli okumak biraz yavaşlatabilir okumayı çünkü gözle daha hızlı okunuyor doğal olarak, eğer zorlanılıyorsa daha kısa kitaplardan başlanabilir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
Evet bunu genelde tavsiye ederler. Yalnız soruyu sesli kitap okumak değilde dinlemek gibi anladım jfjfj 😄
Çok da yüksek sesle okumaya gerek yok. Kendini duyabileceğin bir seviye bence yeterli.
Ve evet, kelimelerin doğru ve anlaşılabilir telaffuzu diksiyona da sağlam etki edeceğinden bunun faydasını görür insan.
Selamlar,
Evet, bunun insana çok büyük katkısı oluyor gerçekten. Özellikle önemli spikerler de bu yöntemi tavsiye ediyorlar. Hem de insanın özgüveni daha fazla artıyor böylelikle. Faydası yüksek yani.
Kitabı sesli okumak konuşma kalitesini artırmaz, kelime haznesini ve betimleme yeteneğini geliştirir.
Konuşma kalitesini radyo tiyatroları dinleyip oradaki replikleri tekrar etmek geliştirir bence.
Evet geliştirir hatta rahatsızlığı giderir
bende kekemelik vardı halen yutkunduğum oluyor
Kitap sayesinde dilim düzelmeye başladı
Üstüne basamadığım harflerini belirgin şekilde söylemeye başladım cümle telaffuzum diksiyonum bir nebze iyileşti
Tabi ki geliştirir, sesli okumak biraz yavaşlatabilir okumayı çünkü gözle daha hızlı okunuyor doğal olarak, eğer zorlanılıyorsa daha kısa kitaplardan başlanabilir.
Yalnızca diksiyon düzeltip geliştirmez; ses tonunu nasıl kullanacağını da öğretir. Kesinlikle çok faydalı.
Bence olmaz. Aksine sesli kitap okumak, benim konsantrasyonumu bozuyor. Kitaptan alacağım zevki de alamıyorum.
Geliştirir hatta bazen sesini bilerek kıs bazen bilerek bağır... Okurken abartmamak kaydı ile bunu yap ki beynin şaşırsın.
ciddi anlamda evet. okumaz yazma ogrenenlerede okurken kıtap seslı oku denmesındekı en onemlı ibaredir.
Geliştirir sürekli yaptığım bir şeydir. Ses tonu vurgusu, kontrolü içinde gayet güzel bir antrenmandır.
Çok faydası var hatta sesini kaydet sonra dinle
Nerede nefes aldın vurguların vs hepsini gözden geçir
Aynı şey değil, Nasıl mı?
duyduklarımızın etkisi okuduklarımız kadar etkin değildir,
duyduğumuzu unuturuz, okuduğumuzu veya yazdığımızı zor
Oku faydalı. Hatta ağızına kalem alıp öyle oku cok faydasını görürsün.
Bence sessiz bile okunsa diksiyona etki eder, bir de sesli okuyunca etkisi daha fazla olur
Evet çok işe yarıyor diksiyon içinde en çok tekerleme tekrarlamak gerekiyo
Kitaplarla aram iyi değil.
Öyle görüşlere bakayım, bende merak ettim.
Kesinlikle olur. Çene de açılır. Konuşmayan, konuşur.
Ben okuyordum annem deli galiba bu çocuk kendi kendine konuşmaya başladı dedi
Kesinlikle geliştiriyor. Ona ayrı olarak sesli olarak tekerleme okumak da çok faydalı olur.
evet ben bunu kızıma yaptıyıorum ingilizce aksanı mükemmel olsun diye
çok işe yrıyor
Diksiyon geliştirmek içinse bu soru. Daha iyi yöntemler var
Neler mesela?
Ben bilmiyor türkçe sen sormak başkasına
Evet, sesli kitap okumak diksiyonu geliştirmek için en ideal ve en kolay yollardan biridir
eder tabiki ama dümdüz okunmamalı bir olay anlatıyormuşcasına vurgu ve tonlama yapılmalı
evet faydası olabilir
Geliştirdiği söyleniyor
Yavaş yavaş okudukça tabii ki.
Geliştirebilir katkısı olur evet..
Vaya etkisi oluyor evet
Geliştirir ve büyük fayda sağlar diye okumuştum
Bi yerden başlamak lazım
Ben sesli okumayi seviyorum
Gelistiriyor kendimden biliyorum
mantıklı bir yol aslında..
Ağzına kalem koyarak oku. O zaman daha iyi olur
Arapcaaa bilimisaaan bireeeemiin