kitap okumak konuşma yeteneğini geliştirirmi?
Ve kitap okuyanların önerdiği muhakkak oku yararlı olur dediğiniz kitaplar varmı?
Ve kitap okuyanların önerdiği muhakkak oku yararlı olur dediğiniz kitaplar varmı?
okuma biçimine ve beklentine bağlı; eğer diksiyonum düzelsin diyorsan hergün 3 sayfa yüksek sesle, nokatalama işaretlerine dikkat ederek kitap okuman çok faydalı olur. Akıcı ve seri konuşmak, devrik değil düzgün cümleler kurmak istiyorsan, kelime hazinesi zengin kitaplar okumalısın, peyami safa önerebilirim, ayrıca kelimelerle aran çok iyi olmalı, mesela izah etmek ve açıklamak arasındaki farkı görmelisin, herkes ikisini eş anlamlı kelime zanneder ama kesinlikle değildir. Peyami Safa önermemin nedeni eserlerinde yaklaşık 6500 farklı kelime kullanmasıdır, günümüzde insanlar en fazla 450- 500 kelimeyle meramlarını anlatırlar. kelime hazinesi zengin bir beyin duraksamadan saatlerce konuşabilir:))
nerden biliyorum diye sorma işim bu:)
Çok yararlı oldun ya sağol :)
önemli değil okumana katkı sağlar umarım
Kullandığın kelime sayısı çoğalır. Bu da zaten anlatımını uçurur.
Okumak beyin jimlastiği olmasının haricinde hayal gücünü kuvvetlendirir.
Kelime dağarcığın gelişir tabikii faydası olacakır ...
Cevap
3Cevap
elbette. ama okumuş olmak için ve içinden değil, yüksek sesle, dikkatle okumak gerekir.
Dün akşam yapmıştım söylediğini,yüksek sesle ve noktalama işaretlerine uyarak okudum.Yararı olacağını umuyorum :)
Tabikide geliştirir.Kelime dağarcığını geliştirir,daha akıcı konuşmana yardımcı olur.
ben sürekli okurum ama çekingen olduğum için konuşamam kem küm ederim.. ama kelime dağarcığın gelişiyor tabiki
sesli okumak konuşkan yapar hayatımın hobisi , kendimi sevmemin yolu oldu
kelime haznen gelişir
geliştirir sesli okursan..
600 kitabım vardı..sattım:D
Yararı dokunmuşmuydu kitapların :D
kesinlikle evet..lakin bi olay oldu..sattım!
Ne gibi bir olay?
trajik(bu ülkede kitap okumanın değilde mafya olma ile ilgili...
Kelime hazinene, hazine katar.
kesinlikle..
katkısı olur..
tabiki geliştirir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar