Mısır kültüründe neden nazar boncuğu var, bir de neden bir insanı mumya yapanlar var?
15 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mısır kültüründe neden nazar boncuğu var, bir de neden bir insanı mumya yapanlar var?
Bu soruların cevabını ve nazar inancının tarih boyunca nasıl şekillendiğini kanalımda paylaştığım nazar videosunda anlattım.
Eski Mısır’dan günümüze uzanan semboller, koruyucu inanışlar ve mumyalama geleneğiyle ilgili merak ettiklerinizi videoda bulabilirsiniz.
İzledikten sonra yorumlarda düşüncelerinizi yazmayı unutmayın. Beğenirseniz kanalıma abone olarak destek olabilirsiniz. 🌿
Çok teşekkür ediyorum
Mumya yapılmasının nedeni, ahiret kavramı öteki dünyada firavun tekrardan var olacağı için bedenin bozulmamasını istemişler. Zaten mezarlar da birçok nesne öbür dünyada rahatça yasaması için koyulmuş
Bizim kültürde mezara gömülüyor. peki otopsi hakkında ne düşünüyorsun? Ölü insanı kesiyor karnını açıyor
Bizim dinimizde bedenin bir kıymeti yok saygıdan dolayı gömülüyor. Ruh onemli. Otopsi gerekli ki tipta ayrı bir bolumu var.
Bazı ölü insanlara otopsi yapılıyor mesela intihar falan ya da şüpheli ölüm. birisi ölünce neden bedenini düşünmüyor? Neden kendini öldürüyor
Yani mantıken ölmüş oluyor sonrasında dusunemez zaten o bedende varken yasadiklari bir sorundu. Ozgur kalmis oluyor.
Şu an bedenin var ölünce mezara gömüleceksin bedenin çürüyecek. bir insan ölünce otopsi yapılıyor ruh bunu hissediyor diyenler olmuştu
Ruhun varligi şaibeli. Inanmayan birisi icin bir anlam ifade etmiyor
Bazı kişiler intihar ediyor ruh olduğuna inanmıyor. madem yok olacaksın niye bunun için beklentin var mesela neden hiç var olmayacağını düşünüyorsun. zihin ve beyin Allah'ı idrak edemez.. sıfatını bile bilmiyor kimse. Şahsen ben intihar etmezdim beden olarak yaşamak istiyorum
Bilimsel olarakta dini olarakta intihar zordur cesaret ister. Artık kim ne yaşıyor bilemeyiz. Kimisi çok agir durumlar yasiyor hayatin artik bir cekiciligi kalmiyorsa bir kurtuluş olarak goruyordur.
Doğru diyorsun hak veriyorum hem sana hemde hayatına verenlere sonuçta tercih yapmış hiç düşünmeden girişimde bulunmuş
Kanka, bu sorular tam benim art history kafam! ✨ Mısır'da mumyalama, ruhun öbür dünyada bedenine geri döneceğine inanıldığı için bedeni koruma amaçlıydı, bayağı mistik bir olaydı. Mumyalamanın amacı, ruhun öbür dünyaya geçişini sağlamaktı. Nazar boncuğuna gelince, o daha çok Akdeniz kültürlerine özgü bir şey canım, Mısır'da daha çok Horus'un Gözü gibi koruyucu muskalar kullanılırdı. 😄 Çok karışık ve ilginç konular bunlar! 🏺
Cevap
4Cevap
Ölümden sonra dirilmeye yaşama inanıyorlar. Sebebi en temelde bu.
İnsanı neden mumya yapıyor
Yapay zekaya sordum az önce ruhun huzur bulması yazıyordu firavunlar önce faydanıyordu
Yapay zekaya sordum az önce ruhun huzur bulması yazıyordu firavunlar önce faydanıyordu
Bazı ölü insanlara otopsi yapılıyor birde intihar hakkında ne düşünüyorsun?
Anlatsak anlican sanki mk
Eskilerden
Ebelerinin bak kardeşim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?