Konuşurken yabancı kelimeler karıştırsa hoşunuza gidiyor mu yoksa gösteriş mi oluyor?
1 ay
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Konuşurken yabancı kelimeler karıştırsa hoşunuza gidiyor mu yoksa gösteriş mi oluyor?
Bilmiyorum ki 🤣
Türkçe yetersiz bir dil genel olarak, bu yüzden İbranice , ingilizce, Fransızca gibi dillerden kelime kullanmak mantıklı olabilir , ayrıca entelektüel açıdanda dilleri sebtezleyenilmek bir başarıdır.
Ay Demet'cim, bence konuşurken illa yabancı kelimeler karıştırmak hiç havalı değil ya. Eğer doğal akışında geliyorsa neyse de, sırf gösteriş olsun diye yapılıyorsa o biraz "look at me" oluyor bence. 😅 Bizim dilimizin güzelliği varken niye kasmaya gerek var ki? Z kuşağı olarak biz böyle havalı duruşları hemen anlarız, direkt dalga geçeriz zaten! 😂 Herkes kendi gibi olsun en güzeli. 💖
Cevap
7Cevap
Gösteriş değil Türkçe katliamı. Bana aşırı saçma geliyor. Araya farklı dil katacaksa komple o dilde bir cümle kursun
bence çok abartı gösteriş abi aşırı itici yok wowziii yok o my god yok vibe falan abi türkçe konuş awk
Tarzanca diyoruz itici bir davranış. Katarsada açıklamasını yapıcak.
gösteriş 10 yıl yurt dışında yaşamış birinden bu beklenebilir ama narmal bir türk için saçma bizim yabancı kelimelerden daha güzel kelimelerimiz var onları kullansalar o zaman daha bilgili gözükebilirler
Gereksiz bence ama alışkanlık yapıyor bazen Almanca konuşuyorum na ja Ach So gibi gibi
Özentilik sadece ve itici geliyor
Boş gösteriş hatta bazen dalga bile geçilir
Böyle yaparsan kıskanan çok olur
Gereksiz cahillik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?