Yabancı dilde söylenen bazı kelimelerin kişilere coolluk kattığını düşünüyor musunuz? Bence coolluk katmasa da yumuşatıyor ve söylenebilirlik algısı oluşuyor.
Bazı kelimeleri yabancı dilde söylemek daha mı cool oluyor?
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Şahsen ben Türkçe konuşmaktayken farkında bile olmadan bazenleri araya İngilizce cümle ya da kelime sıkıştırmış oluyorum. Aslında bu durum hoşuma gitmiyor desem yalan söylemiş olurum. Aksine çok hoşuma gidiyor ve memnunum 🙃. Başka bir yönden bakacak olursak da benim bilerek öyle konuştuğumu, egolu birisi olduğumu ve hava atmaya çalıştığımı sanarak tanıyacaklar diye endişe etmeden yapamıyorum. (Küçüklüğümden beri öğrendiğim için ve düzenli pratik yaptığım için böyle oluyor. Ailem bu şekilde alıştırdı)
Aksine , havalı (Cool) olacağım derken , güzel Türkçemizi bozdugumuzu düşünüyorum. Bunu bile isteye yapan bir grup var ki gerçekten kullandığı her bir cümlede özellikle bir yabancı karşılığını kullanıyor kelimenin. Hoşuma gitmiyor, rahatsız ediyor hatta.
Hayır bunu genelde sadece 1-2 bilemedin 3 yabancı kelime bilen kişiler yapıyor ve bu kelimeleri kullanarak yabancı dil konuşabildiklerini sanıyorlar ama aslında çok komik duruma düşüyorlar...
yani havalı olmak için söyleyenler bencede evet komik duruma düşüyorlar dediğiniz gibi birçoğununda yabancı dili a1 falandır. Ama ağız alışkanlığına birşey demiyorum genellikle çünkü etrafta bu şekilde konuşan çok olduğundan ağız alışkanlığı oluyor bazen
Yaptığı meslekten ötürü, yetiştiği ortam ve çevreden ötürü ağzına artık kalıp olarak oturtanlar ki bu gayet olağan ve normal gözüküyor. Cool olduğunu sanmıyorum ama. Örneğin bir ingilizce öğretmeni, bir mühendis ya da bir gamer bak gamer dedim oyuncu değil, sıkça kullanır normaldir.
Bazı kelimelerin Türkçe'de net bir karşılığı olmayabiliyor onların kendi dilinde telaffuz edilmesi olağanken diğer türlüsü gereksiz süs ben de yapıyorum sırf show
Merhabalar 🎈 Bazı kelimeleri yabancı dilde söylemek cool katmıyor; farkındalık, dikkat çekmek için kullanılıyor. Tabi bazı insanlar cool olsun diye söylüyor ama bence öylede komik duruyor…
Bence cool falan olmuyorlar, ağız alışkanlıklarına birşey demiyorum şahsen bende kullanıyorum tamamen ağız alışkanlığı ama havalı olmak içinde başka dilden 1 -2 kelime konuşmazsın be kardeşim :)
Yabancı dil bilgisini havalı bulan kişiler genelde max iki dil biliyor. Birincisi kendi ana dili. İkincisi de okul İngilizcesi. Telaffuz havalı olmak değildir.
Dilleri birbirine karıştırmaya gerek yok. Türkçe konuşurken Türkçe, İngilizce konuşurken İngilizce konuşulmalı... Havalı görünmek için karışık konuşan özentiler bir tek bizim ülkede var.