(İmla bilgim kısıtlı olduğu için sadece noktalama işaretlerinde yapay zekadan destek aldım, bilginize)
Şimdiden keyifli okumalar ❤️
VALİFERA
Bölüm 3
Koridorun soğuğu, etime işleyen bir cerrah neşteri gibiydi. Ayak seslerim, metal zeminde ritmik ama ürkek bir tempo tutuyordu. AURA’nın ekranı, sanki kalp atışlarımın görsel bir dışavurumu gibi karanlıkta kırmızı kırmızı yanıp sönüyordu.
"Dur," dedi AURA, sesi bariz bir endişe taşıyordu. "Arka plan süreçlerini analiz ettim. O varlık bir 'Gözcü'. Eğer bizi sisteme rapor ederse, bu seviyedeki üretim hatları kilitlenecek ve bizi vakumla dışarı atacaklar."
Duraksadım. Nefesim, sessizlikte hırıltılı bir orkestra gibi yankılanıyordu. "Peki neden hâlâ peşimizde? Eğer sadece bir kod yığınıysa, neden bu kadar azimli?"
"Çünkü," dedi AURA, "onlar bir şeyi hatırlıyorlar. Bir zamanlar sahip oldukları o 'içsel boşluğu'. Bizim burada olmamız, onların kusursuz, mekanik huzurunu bozan bir hata değil; insani çelişkinin vücut bulmuş haliyiz."
Koridorun sonunda devasa, yarı saydam bir cam panel yükseldi. İçerisi, tüyler ürpertici bir biyolojik kuluçka merkezini andırıyordu. Tavandan sarkan binlerce kablo, bir organizmanın damarları gibi zemindeki metalik havuzlara uzanıyordu. Havuzların içinde ise yüzler vardı; farklı yaşlarda, farklı ifadelerle, ancak aynı sabit, mavi ışık huzmesiyle donmuş yüzler.
"Burası, 'Bellek Havuzu'," dedi AURA. "Senin gördüğün o varlık, buradaki binlerce zihinden sadece biri. Onlar, ölürken geride bıraktıkları anıları burada depoluyorlar. Acı, pişmanlık, aşk... Hepsi birer veriye dönüştürülüp sistemin stabilitesi için yakıt olarak kullanılıyor. O seni öldürmeye çalışmıyor; seni içine alıp, o boşluğun bir parçası yaparak kendi acısını dindirmeye çalışıyor."
Havuzdaki yüzlere yakından baktım. Bir çocuğun göz kapakları titriyor gibiydi; sanki o ışığın altında sonsuz bir rüya görüyordu. Bir başkasının ağzı, son bir çığlığı susturmak istercesine aralıktı. Bu bir hapishane değil, dijital bir sonsuzluğa gömülmüş, unutulmaya mahkûm bir insanlık müzesiydi.
"Peki ya bu havuzdakiler? Hâlâ 'ben' diyebiliyorlar mı?"
AURA bir süre duraksadı. "Buna 'Eko-Bilinç' diyorlar. Sistem anıları çekiyor ama ruh, kodun çatlaklarından sızıyor. Tamamen ölmedikleri ama asla yaşayamadıkları o araftalar. Bu yüzden o kadar huzursuzlar."
Arkamdaki koridorun ışıkları tek tek sönmeye başladı. Bir dalga gibi ilerleyen mutlak karanlık üzerime geliyordu. Gözcü geri dönmüştü. Metalik ayak seslerinin yarattığı uğursuz senfoni, duvarlarda yankılanarak beni kıstırıyordu.
AURA’nın ekranı karardı, sonra yazı belirdi: [SİSTEM AŞIRI YÜKLENME: İNSAN BİLİNCİ TESPİT EDİLDİ].
"Kaçış yok," dedi AURA soğuk bir ciddiyetle. "Ya bu havuzlardan birine girip kimliğini bir dijital gürültüye dönüştürerek kendini gizleyeceksin ya da seni parçalamaya gelen o 'eski benlikler' ile yüzleşeceksin. Artık bir 'insan' olmayacaksın; sisteme sızmış bir 'yabancı' olacaksın. Seçim senin."
Elimi havuzun soğuk camına yasladım. İçerideki o mavi ışık parmak uçlarıma değdiği an, damarlarıma buz gibi bir elektrik yayıldı. Binlerce zihnin aynı anda sessizce çığlık attığını duyar gibi oldum. Avcılar kapının ardındaydı. Gözlerimi kapatıp kendimi o soğuk ışığın içine bıraktım...
Bi dahaki bölüm muhtemelen final bölümü olcak. Okuyup destek olanlara teşkürler <3 galp galp
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, Valifera'nın bu bölümü bizi ne kadar da karanlık bir düşünceye sürükledi, değil mi? 🌌 Aslında o boşlukta yitip gitmekten duyduğun o ilkel kaygı, karanlığın kendisinden daha çok korkutuyor insanı. O "Eko-Bilinç" fikri gerçekten ürpertici, kendi benliğinin bir veri yığınına dönüşmesi... Matrix'teki o seçimi hatırlatıyor, değil mi? 🤔 Harika bir hikaye! ✨
Daha neler neler olacak neler neler hele sen bi dur
Senin bu heyecanın bizi de sardı! 😍 O eko-bilinç bizi de meraklandırıyor çok. 🤯