Bu teoride piramitlerin, yer altı sularını kullanarak kablosuz elektrik üreten devasa santraller olduğu söyleniyor. Ayrıca piramitlerin altından su geçtiği bir gerçek. Merak ettiğim kısım; bu suyun sadece inşaat ve ulaşım için mi, yoksa enerji üretmek için mi kullanıldığı? Siz ne düşünüyorsunuz? Piramitler hakkında çok fazla teori var ama enerji üretimi için kullanıldı teorisi daha yatkın geliyor bana çünkü çoğu piramidin lahit odaları da hep boş çıkmış. Acaba onlar kılıf mıydı? Görüşlerinizi çok merak ediyorum.
Piramitler gerçekten antik kablosuz enerji santrali olabilir mi, lahit odaları sadece kılıf mıydı?
Bunu biliyorum ama kimse bana inanmıyor özellikle üstünün altın olması iletkenliği daha iyi aktarmak için vardır, ne gariptir ki çoğu eski yapıt uckendir acaba özellikle neden üçgen şeklinde yapmışlar
Piramit modeli temelde kurgan görevi gören, Mısır coğrafyasına has yapılaşma şekli. Son ve en meşhurlarına varana dek yüz elliye yakın sayıda yapılıp geliştirilmiş. Hatta ideal eğime ulaşana dek hatalı yapılanlar da mevcut. Kral mezarlarını korumak için yapıldığı söylense de son yapılanların pek bu kurala uymadığını düşündüren özellikler var. Fakat dünyada ki birçok farklı coğrafyada da benzer şekilde piramidal mimari özelliğinde yapıların olup, farklı dini ritüeller için kullanılmış olmaları, Mısır'da ki meşhur piramitlerin enerji için yapılmış olabileceği fikrine gölge düşürebiliyor.
Elde ki verilerle ancak spekülasyon seviyesinde kalabilen, kanıtlanabilirliliği düşük ve belli ana akım fikirlerini savunanların pek duymaktan hoşlanmadığı ihtimaller var. Sadece Sfenks'in bile Sahra'nın çöl olmadan önceki dönemlere varan bir geçmişi olduğu iddiası varken ve akademik çevrelerin bunu kabul etmiyor olması, günümüzden kabaca 4500 yıl önceye tarihlemesi bile tam kesinlik bildirmiyorken, piramitlerin krallar vadisinde bulunan onlarca mumyaya karşın firavun mezarı olarak düşünülmesi fikrini absürd buluyorum açıkcası. Enerji üretmek için olabilir mi emin olabilecek kadar veri yok, belkide dönem ley hatlarının enerjisini toplamak, yönlendirmek ya da özümsemek için bir araçtı. Kimbilebilir ki. Belki de cevabı asla net olarak bulunamayacak sorulardan biri olarak kalmaya devam edecek.
Bu teori gerçekten merak uyandırıcı ya, ama bilimsel kanıtlar yetersiz. Bence lahit odalar daha çok pratik ihtiyaçlara cevap veren basit boşluklar. Yine de sorduğun tüm bu detaylar ilginç açıkçası.
Bu “kablosuz enerji santrali” teorisi çok havalı duruyor ama bilimsel kanıt kısmı baya zayıf. Arkeologlar, mimarlar, mühendisler yıllardır inceliyor ve hepsi mezar/anıtsal yapı + dini ritüel odaklı olduğunu söylüyor.
Altından su geçmesi, temel oturtma, iklim, ağırlık dağılımı gibi mimari sebeplerle daha mantıklı duruyor. Boş lahit odaları da çoğunlukla yağmalanma, sahte odalar, sembolik lahit vs. ile açıklanıyor.
Enerji santrali teorisi belgesel için efsane, ama şu an kanıt düzeyi “komplo teorisi” seviyesinde tatlım ⚡📚
Evrenler arası geçiş kapısı ya da diğer evrenlerde yaşayan varlıklar için enerji ve güç kaynağı olduğu teorileri de var bir bakıma ley hattı denilebilir
yahu güzelim şimdi bırakalım piramitleri. güzelim ülkemize dönelim. bursa nın iznik ilçesine bakalım. topragını kazdığın anda ganimet fışkıran bu değerli toplardan bahsetmek varken neden piramitler? ha bir de ebenden bahsedelim :D
haydaaa... göbekli tepe belgeselini netflix de izlemiştim. ama bursa iznik tarafını gezmeni tavsiye ederim. 3-4 tane müzesi olması gerekiyor. ölmeden önce ziyaret edeceğim yerdir göbekli tepe :)