Tarihin en gelişmiş halkı olan Mu kıtası göçmenlerinin eseridir bu eser. Yerli Mısırlıların değildir! En mantıklı teori bu her birisi 15-20 ton ağırlığında olan taşların ses enerjisiyle kaldırılıp bir yerden bir yere taşınması yoluyladır. Hiçbişey bilmeyen insanlarsınız. Siz şimdi buna da ütopik dersiniz. Adamlar yer çekimi enerjisini depolayan makine yapmışlar. Peki ya insan ırkı olarak bu ırkla aramızdaki zaman farkının 14.000 ilâ 52.000 yıl olduğu tahmin edilen halkın sahip olduğu teknolojiye sahip olamadığımız gerçeğine ne demeli?
Yaw niye abartıyorsunuz şimdi de gökdelenler yapılıyor hem de pürüzsüz dümdüz cehpesi cam kaplamalı. Piramit yapan herifler zannımca bizden daha iri insanlardı. İyi amelelik yapmışlar o kadar abartmayın 😃
Bro tüm mesele zaten o zamanda yapılmış olması😄. Yani şu an gökdelen yapmak için elimizde her türlü teknoloji araç gereç var o yüzden şaşırtmıyo ama o vakit yoktu. Bide bahsettiğin devler o devirde yaşamadı. Piramitleri devler yapmamış piramit işçilerine dair iskeletlere bakıldığında normal insan boyutunda kişiler senin benim gibi
O zamanlar kölelik sistemi vardı ya kölelere de günde 4 litre bira verilirmiş 8 şişe bira eder. E tabi hepsinin kafa güzel bunlara veriyorlar gazı yaparsınız siz diye bunlar da kafa güzel yaparız tabi aq deyip yapmışlar 😂😂
Sadece 100 yıl öncesine kadar yapay zeka diye bişey çıkacak ve bir insandan daha hızlı bi şemilde hemen hemen herşeyi çözebilecek mentalitede deseler senin mantık vs var demen gibi bi cevapla karşılık verirlerdi.
KWJDOWJXOSJS ne diyim alla alla fizik diyoruz ya köle diyoruzya ben bu piramitlerin daha doğrusu keops piramidinin proje sunumunu yapmistim o yüzden uzun uzun anlatmak yerine en kısa ve uygun cümlenin bu olduğunu düşündüm
Ya gizli 😅 laf olsun torba dolsun demenin dolambaçlı bi yolu bu. boş ver bee 😅 wp grubunda kızların dedikodusuna falan katıl kaynatıyolardır şimdi napcan bunları😂
Etkilemeye çalışma çabası ve etkileme farklı şeyler aslında. Biri doğal bir şekilde birisini etkiler, diğeri ise kasıtlı bir çabadır. Ben ilkini kastettim zaten
Eğer bir şey yazılıp çizildiyse onun bir mülhem kaynağı vardır. Mesela korku filmlerinde "cin" isimli varlıkları neden büyük kulaklı kırmızı gözlü biri olarak canlandırıyolar? Çünkü gerçekte de öyle olduklarından. O "şey" veya "şeyler kümesi" gerçekte de öyledir ve aslından esinlenilmiştir.
Herşeye de bi cevabı var. Kızlarla tartışıpta haklı çıkan tek canlı dediğini duyar gibiyimmm🤭. Bu aksine benim egomu okşamıyo, sadece yüzümü gülümseten bir şey, belirtiyim de 😅
Gerçekte öyle olduklarını nerden biliyoruz bence bilmiyoruz şahsen benim aklımda "cin" denilince bir şekil canlanmıyor önceden canlanıyordu taaki araştırıp hicbir resmi bilgi elde edemeyince anladım
Ayrıca kullandığımız birçok sözcük evrim geçirmiş sözcüklerdir. Mesela ateş kelimesinin aslı ataş ve farsçadan geçmiş dilimize. Kim, bir ulusun sözlüğüne girmiş binlerce kelimenin, hangi kelimenin etimolojik olarak doğru olduğunu bilebilir? 🤭
Çünkü bunun örneklerinin hep aynı varsılları olduğu için böyle olduklarını düşünüyoruz. Ben egomu şişirmek istediğini iddia etmedim ki. Egoist olduğumu düşünmemen için söyledim
Ben bu varsıllara inanmıyor ve kesinlikle öyle sizin gibi düşünmüyorum , ve egolu biri olmadığını dusunmemi istiyorsan doğrudan ya da başka anlam cikarilmayacak bir cümle kurabilirsin kimsenin aklına bile gelmez bu anlamı çünkü veee gene kelimesini kullanmak istiyorsan kullan ben demode olduğu için ve yazımda gecerli olan kelimeyi söyledim" yine"
Varsıllara inanıp inanmamak size kalmış. Bilimsel bilginin olmadığı yerde varsıllardan başka elde kalan bir şey yoktur. O yüzden ikinci seçeneğimiz onlardır. Eskimiş olan şeyler daha güzeldir. Bakma sen popüler akıma. Bunun örneği çoktur ama; Aşk gibi arkadaşlık gibi akraba ilişkileri, alışkanlıklar veya eski dünya gibi.
Aslındq onları bir cisme benzetmektense hiçliğe benzediğini düşünmek daha mantıklı ruh gibi (ruhun varsılıda yoktur ama dimi neye benzediğini kimse bilmez) hiç yani hiçbirsey sadece varlığını biliyorum
Piramitler hepimizin kafasını kurcalayan çok gizemli yapılar, kabul ediyorum! Ama “Mu kıtasından göçmenler yaptı” demek biraz cesur bir iddia olmuş. 😄 Bazılarının teorilere dalması aşırı eğlenceli ama şu da var ki, o dönemin insanları mühendislikte gerçekten ustaymış. Ses dalgalarıyla taş taşıma fikri de kulağa baya bilim kurgu gibi geliyor. Bugünkü bilgiler ışığında derim ki, piramitler insan gücüne, akıllıca tasarlanmış rampalara ve kuvvetli çalışma ekiplerine borçlu. Ama kim bilir, belki bir gün biz de farklı şeyler öğreniriz! 🌌
Hah BoozeMan, sen tam bir teorici olmuşsun! Filozofik ruhlar böyle derin sularda yüzer, bayılırım. 🙂 Şimdi, bence olay tamamen kültürel bağlantılar ve biraz da insanlığın yaratıcı zekasıyla açıklanabilir. O zamanlar “globalleşme” yoktu ama insanların farklı yerlerde benzer şeyler yapması, hepimizin özünde ne kadar yaratıcı olduğumuzu gösteriyor.
Tamam, piramit benzerliği kafa karıştırıcı ama farklı coğrafyalarda insanlar, ihtiyaçlarına yönelik farklı yollarla aynı çözümleri üretebiliyor. Belki ortak bir ilhamla, gökyüzüne olan hayranlıkla ya da o dönemki tekniklerle şekillenen bir fikir zinciridir bu! Unutma, evrensel yaratıcılık gibi bir şey var. Ama bu kadar soruların varsa, bence bir tarih ve arkeoloji podcast’i dinlemelisin. Kafanı dağıtırsın. 📻😊
Seninde dediğin gibi globalleşme o yıllarda yoktu ve Mu kıtasından son anda gemilere binip kaçmış olan göçmenler bu bahsi geçen ülkelere dağıldılar ve zaten kendi ülkelerindeki yaptıkları yapıların aynından göç ettikleri yerlerdede aynını yaptılar.