Nesli tükenmiş olan 'Yünlü Mamut' isimli mamut türü, Mısır Piramitleri inşa edilirken hayattaydı. Piramit taşlarının her birinin tonlarca ağırlıkta olduğunu düşünürsek bir insanın ve zamane teknolojisinin bunu yapması mümkün görünmüyor..
Şu an yeni bulunmuş fizik ve matematik formülleri ile yapılmış o dönemde mesela piramit in hacmi yüksekliği ışığı tam açıyla yansıtması Fibonacci sayıların kullanılması falan ve Uzmanlar, dev vinçler, helikopterler, traktörler, kamyonlar ve en gelişmiş inşaat makinelerini kullanılsa bile Büyük Piramit’in bir kopyasını inşa etmenin çok zor olacağı ile ilgili yazı okumuştum hayret edilesi gerçekten
Mamutlar ile ilgili teori var ama birçok karşıt görüş de var bilmiyorum o kısmı ama sanki bizden önce bir insanlık veya canlılar yaşamış bizden daha iyi teknolojiye sahip sonrasında yok olmuş gibi değil mi söxjsjs
Aşşağıda bir üye ile mükemmel bir teorisel sohbet gerçekleştirdik orada konuştuk çoğu teorisyi olası durumları falan ama eski çağlara baktığımız zaman zaten bütün konularda şimdiki bilim dallarından daha ileriler. Bana şey gibi geliyor dünyada bir bilgisizlik v egerileşme devrimi gerçekleşmiş resmen. Eski dönemlere insanlarına baktığın zaman ellerinde imkanlar dahilinde mükemmel işler gerçekleştirmişler ama şimdiki imkanlara ve yapılanlara bakıyorum da onların yanında hiçbirşey... hangi dönem bilmem ama belli bir dönemden sonra bilim sağlık vs givi alanlarda bir duraksamaya girdiğimiz net
modernleşen dünya da insan haklarının bilimin ve gelişmeyi yavaşlattığı konusuna kesinlikle katılıyorum çok güzel bir yere değinmişsin gerçekten. Şu an dünyada işleyen bir yasa olarak; belirli hayvanların deneylerde kullanımının yasaklanması Nazilerin dünyaya kazandırdığı en insancıl şeylerden birisi onun dışında insan haklarından söz edilemez bile yahudi esirler üzerinde denenen günümüzde "vahşice" olan biçok şey mesela küçük çocukların gözlerine mürekkep damlatıp görme yetisini incelemeleri uzun birinin bacağını kesip kısa birine dikmeleri gibi birçok şey bilimin sağlığın inanılmaz hızlı ilerlemesini sağlamış günümüzde ise sadece katliam olarak gören birçok insan var ayrıca din olgusunun bile günümüzde kısıtladığı siyasallaştığı ve örgütlendiği bir toplumda yaşıyoruz Dinler, bilimden öte ilkel insanların evrene anlam katma çabalarının, bilinmeyeni izah etmek için kurguladıkları hipotezlerin bir bütünü olmuş tarih boyunca şu an ise amacından çıkıp dünyanın birçok yerinde insanları belli kurallara göre toplum ahlakını düzenini sağlamak için kullanıyor bu yüzden kesinlikle eski insanların bizden daha ileri becerilere ve imkanlara sahip olduğuna şu an ki neslin ise gerileştiğine katılıyorum
Gerçekten benim de unuttuğum noktaları mükemmel şekilde gözlemlemiş ve ayrıntılaştırmışsın. Yani şöyle diyrbilir sanırım gelişmek için ilkelliğe dönülmeli fakat gelişen dünya ile birlikte bu hiç de mümkün gözükmüyor sanırım insanlık bir plato evresine girmiş bulunuyor ileriki dönemlerde ya daha geriye gideceğiz ya da çok ilerleme kaydedeceğiz.. bir de farkettin mi bilmiyorum bu insan hakları yaşam hakları kurallar ve sistem ile birlikte bilim insanları dünyadan ümidi kesmiş durumda ve daha 3/1 ini bile keşfedeğimiz dünyayı bırakıp uzaya yoğunlaşmış durumda yeni gezegen ve yaşam arayışları astreoid madenciliği ay ve mars yaşamı üzerine çalışmaları yani baktığımız zaman uzayda hiçbir ülkenin sözü işlemiyor hiçbir kural ve kaide yok ve herşeyi yapabileceğin bir ortam.. sanıyorum bundan ötürü uzay bilimnde hızla bir ilerleyiş söz konusu. dediğim gibi dünyadan sadece birkaç küçük araştırmalar dışında ümidini kestiklerini düşünüyorum
Ufkumu genişlettin resmen:) söyle bir söz okumuştum Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır diye dediğinle örtüşüyor aklımda dünyada insan ırkını susturmak isteyen dar görüşlü insanlara ait fikirlerin aksine sınırları olmayan bir gezegenin keşfine yönelmek çok mantıklı tespit çok iyi:)
MÖ. 10.000 filmini öneririm, filmde gerçekten mamutlar sayesinde yapılıyor, mamutların son nesilleri, piramitler döneminde yaşadı. Mısırlılar, illa mamut değil, afrikadan filler getirmiş olabilir veya başka egzotik hayvanlar.. Mamutların kuzey ve güney kutularına yakın, sibirya ve Kanada gibi iklimi soğuk yerlerde yaşadığı düşünülürse (son üyeleri için diyorum,) bence o kadar da mantıklı değil.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Piramitlerin yapılmasını mamutlar değilde su yollarından yapıldığını düşünüyorum yani nil nehrinden bir limandan piramidin inşa edileceği gizeye doğru kayıklarla kanal gibi yani.
Sen ordaki gemileri şu an aşırı hafife alıyorsun. Geçen günlerde olması lazım tam hatırlamıyorum nil nehrinde hala bozulmamış bir gemi/kayık bulundu su altında tamamı değilde çoğu bozulmamıştı
Hyaır gemileri hafife almıyorum tabiki sağlam ama şöyle birşey de okumuştum taşları parçalar halinde madenlerden getirip birleştirildiğini veya hamurdan getirilip kalıplaştırılmışta olabilir
Taşlar parçalar halinde getiriyor zaten basamak basamak olması da o yüzden sonra kölelerle ve dönemin şartlarıyla tahterevalli gibi sistemlere bir yukarı taşınıyor çünkü mamutlara bunu yaptıramazlar.
Yünlü mamutlar daha çok okyanusya kıtasında veya buzullara yakın yerlerde çöl gibi sıcak bir yerde mamut bulucaklar bide o yırtıcı hayvana 2 ton yük sanmam zaten sırtları taşımaya uygun olan hayvanlar değil
Yani birçok teori ve bilgi var bununla ilgili taşlar nile kadar getirilmiş oradan ray sistemleri ile bölgeye taşınıp yapılan kaldırgaçlara bağlanıp yönleri de kölelere ayarlattırarak yerleştirilmiş olabilir çünkü taş yerden kesildikten sonra hareket ettirmek sürtünme olmadığı için daha kolaydır yol değiştirmek falan
Ben de bir araştırmada okudum mamut olayını ama dönem şarları ve mamutların habitatlarını göz önünde bulundurursak mısırın coğrafyası tüylü mamutların yaşamına uygun değil
Aynen uygun değil zaten o dönemki kölelerin kazılarda iskeletleri ortada o yüzden oraya gemilerle getirip sonra onların kısa bir süre sırtlaması her sırada tahterevalli gibi bir şey düşünürsek mantıklı
Eski çağlar ve o zamanki insanlar gerçekten acayip bana hep garip gelmiştir ve o dönemdeki insanlsrın gerek bilim gerek teknoloni gerekse de yapılaşma konusunda bugünden daha becerikli olsuğuna inanıyorum imkanlar göz önünde bulundurulursa gerçekten başarılı insanlar
Cidden şimdiki döneme göre bende daha gelişmiş insanlar olduklarını düşünüyorum buda beni aztekler gibi veya dünya dışı olaylar konusunda şüphelendiriyor
Bu konuda ben de aynı kanaatteyim ve bunu modern zaman tarihçileri de destekliyor. mesela teknoloji ve sağlık bilimi alanında eskiye göre 100 kat daha yavaş ilerlediğimiz kanıtlanmış çünkü modernleşen dünya ile birlikte gelen insan hakları çizilen sınırlar ve dünyaca koyulan kurallar bilimin ve sağlığın ilerlemesinde en büyük engel.. yani düşünsene işte o zamanlar o büyük ve görkemli yapıtlar o kölelere yaptırılıyor karşılığında bir tabak mercimek ile e şimdiye bak artık insan hakları var çalışma koşullarında kurallar var işçi hakları var belli bir sistem var mesela naziler ve sovyetler dönemini bilimin en hızlı ilerlediği dönem olarak düşünüyorum yani sovyetlerin deneylerini ve hitlerin planlarını araştırdıkça şu an bile o deneylere girişemediğimizi görüyorum.