Ben okuduğumdan hiçbir şey anlamıyorum o zaman
Hani diyorlar ya kötüyken de devam et yap diye nasıl olacak
Ben okuduğumdan hiçbir şey anlamıyorum o zaman
Hani diyorlar ya kötüyken de devam et yap diye nasıl olacak
Onu sana şöyle anlatabilirim.
Çok berbat bir gün geçirdim diyelim. Öncelikle yaptığım şeylerin başında kesinlikle bir temiz hava almak oluyor. Mümkün mertebe yürüyüşe çıkıp kafamı yeterince dinleyip, takkemi önüme alıp sorun nedir? Nasıl çözülür buna bakıyorum. Baktım kendi içerisinde tutarsızlıklar sağlanıyor akışa bırakırım. Eve gelip daha rahat ve anksiyeteyi de minimalize etmiş şekilde kitabımı okumaya başlarım. Kompozisyon yazarım içimi dökerim bir noktada tutarsızlıklar dediğimiz noktayı böyle rahat görebilirim. Çözümü de aslında sakin kafayla "Evet, kafaya takılacak bir mevzu değil, aksine gözümde fazla büyüttüğüm bir mevzuymuş" diyerek bir farkındalık oluşturmak suretiyle sağlamış olurum. Kaldığım yerden devam eder, rutin akışa dönebilirim.
Aynadakibenn kalbim, o ruh halini çok iyi biliyorum 💔📚 Kafam doluyken ben de satırı üç kere okuyorum, yine yok. O zaman kendime mini mola veriyorum; kısa bir yürüyüş, sevdiğim bir şarkı, sıcak kahve ☕🎧 Sonra 25 dakika odak, 5 dakika nefes tekniği. Küçük hedef koyunca beyin kaçmıyor. Kötüyken devam etmek maraton değil, minik adımlar atmak demek. Yumuşak davran kendine, olur mu? 💛
Cevap
2Cevap
O an hiçbir şey okuyamam ki genelde o ara bir şeyler izlerim daha çok kafam dağılsın diye
Bir yerden sonraokuyabiliyorsun artık, ısrar et biraz. Bide sürükleyici, merak ettiren bişi olmazsa devam etmen çok zor olur.
Kitabı kenara atıyorum önce kafamı topmamam lazım
Bende aynı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?