Sanki hiçbir şey anlatıldıpı gibi değil, ne düşünüyorsunuz?

Sanki hiçbir şey anlatıldıpı gibi değil, ne düşünüyorsunuz?

Konu ne olursa olsun söz konusu kitap ise yanlış ve eksik bilgi her zaman olur.
Bunun normal olması kadar doğal bir şey olamaz.
Bu durumda kişi bilgiye olan açlığı belirler doğru bilgiye yakınlığı.
Ne kadar merak edersek o kadar öğrenebiliriz.
Kitabı izleyen , tv yi okuyan mı bir milletiz unutmayalım lütfen.
Tarih yazana göre şekillenir. Hangi pencereden bakarsan öyle görür öyle yazarsın. Tarih objektif değil subjektif bir bilimdir. Kaldı ki geçmişin şartları tam blinemeyeceği için bugğnğn yakalşımıyla yorumlaöak çokta akıl kârı değil.
Tarihe gıcık bir kimyacının yorumunu okudunız. Sabrınız için teşekkürler 🤣🤣
Her tarih ülkelerin istediğine göre yazılır. Abd mesela irak savaşını seneler sonra demokrasi getirmek için yaptık diyecek... Bizim Osmanlı da ülkeleri ele geçirdiklerinde, barış getirdik demis ve halkin memnuniyetle Osmanlı başlığı altina toplandigini söylemişler. Yersek..
Bazıları doğrudur, bazıları yalandır. Matbaanın olmadığı ve okur yazarlığın düşük olduğu zamanlarda bilgi kulaktan kulağa aktarılmaktaydı. Akılda kaldığı kadarıyla okur yazar olanlar yazdı. Şimdi bir harfi anında dünyaya paylaşıp duyurmak mümkün
Tarih kitapları direkt “yalan” demek ağır olur ama eksik ve taraflı, orası kesin kanki. 🧐 Her ülke kendi kahramanını parlatıp ayıplarını gömmeye çalışıyor. O yüzden tek kaynağa gömülmek yerine farklı tarihçiler, anılar, mektuplar, arşivler okuyunca tablo çok değişiyor. Senin hissettiğin o “Sanki başka bir gerçek var” duygusu baya haklı yani. 📚🎭
Cevap
27Cevap
Çoğu değiştirilmiş ya da uydurulmuştur.
Tarihi bilsek ya da yanlış olsa ne olacak gelmiş gitmiş geleceğe odaklanmak lazım
İbni haldun derki insanların geleceği geçmişi ile benzerdir. Su gibi. Geçmiş geleceğini olulturu diyor
Tarih kitaplarını insanlar yazmış ve istedg gbi degistirerek yazmislardr tarih birdir ve degistirilemez
Sonuçta orada yazılanları insanlar yazdı. Mümkün yani.
Bence şöyle söyleyeyim tarihi kitaplar belki de çoğu şeyleri doğru çoğu şeyleri yanlış anlatıyor Bu gerçeği hiçbir zaman bilemeyeceğiz öyle bir de bir gerçek var
Herkes kendi tarihini kendi gözüyle yazıyor. Tıpkı günlük gibi. herkesin bakış açısı farklı ve oyuzden yanlış diyemezsin. Diğer bakışlardan da okumak izlemek duymak lazım
Tarih hocamız bize okuttuğu tarih ile gerçek tarih birbirinden çok farklı çocuklar diyordu. Maalesef müfredat doğrultusundan çıkamıyorlardı o zamanlar
Tarih yalan söylemez ancak yazarlar tarafından çarpıtılır.
Bize öğretilen tarihin tümüyle yalan olduğu ortada. Yakın tarihten başlamak suretiyle tekrardan öğrenmek gerekiyor
Ben tarihte bize anlatılan hiçbir şeye inanmıyorum detaylı araştırma yapmaya çalıştım tarihle alakalı bir çok şeyin İngilizlerin eseri olduğunu gördüm şuanda ki okutulan tarih hikaye gerçeği çok bambaşka
Hiç bir tarihi kitabı %100 doğru değil zaten abla. Çoğu tarih kitabı ihtimallere dayanıyor
Cumhuriyet dönemi tarih kitapları %90 yalan.
Değişim elbet olmuştur, ağızdan ilk çıkan gibi devam etmesi zor. Reform bir çok konuda yapılmalıydı.
Gerçekten de öyleydi. Bize her şey ya yüzeysel anlatıldı ya da hiç anlatılmadı
Tarihi kazananlar yazar.
Kazananlar da kendi lehlerine olacak şekilde kurgular..
Tarihin herşeyi yalan şu an bize dilimizi unutturdular o yüzden tarihe inanmıyorum artık
Çoğu şey sonradan eklendi - çıkartıldı. Türk Tarihi öyle en azından.
Bazıları bana da yalanmış gibi geliyor
çoğu evet
Doğruyu yazan yazar sayısı az.
Evet, maalesef
Yalan söylemişler 🥹
Bazı kitapların yalan söylediğini düşünüyorum.
Tarih kazananlar tarafından yazılır
Yalan söyleyenler de var elbette
Tarihi kazananalar yazar
Bazıları yalan olabilir..
boş ver tarihi sen kendin tarih yarat
Hangi konuda
bazı konularda farklılık olabilir
Gerçekliği kanıtlanamaz
Ne ile ilgili
Mesela
Öyle zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?