Şu an eviniz de Kpss tarih kitapları da dahil olmak üzere hangi MEB onaylı tarih kitabını okursanız okuyun, hiç birinde yapılan anlaşmaların bütün maddelerini içeren belgelerin orijinal metnini göremiyoruz. Cumhuriyet tarihinden beri anlatılan tüm tarih kitaplarında, hep seçilmiş maddeler var ve şöyle oldu böyle oldudan ibaret bir tarih anlatılıyor bize. Hangi devlet ile hangi anlaşmalar yapılmış bunların hepsinin belgelerini, tarih kitaplarına neden basmıyorlar? Belgesiz tarih mi olur? Ama Türkiye söz konusu olunca, tarihin de belgesizi neden oluyor? Yoksa öğrenmememiz için, gizli kalması gereken gerçekler mi var? Ne düşünüyorsunuz?
MEB kitapları neden bize belgesiz tarih anlatıyor hep?
Güzel bir soruymuş. Lakin ben gizli saklı şeyler olduğunu düşünmüyorum. Belki bizlerin daha iyi analiz etmemiz için özet şeklinde anlatıyor olabilirler. Aslında bizim ülkemiz dışındaki ülkeler belge gösteriyor mu bilmiyorum. Bu zamana kadar bunu gerekli görmemiştim. Ancak belgeler daha güvenilir kılabilirdi.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gizli saklı çok şey var. Bu zamana kadar masallarla uyutulduğumuzu belgelere tarih okumaya başlayınca anladım
Tarihin sıkıcılığındandır. Milliyetçi bir kafa ile yazıldığını düşünüyorum. Tarih tekerrürden ibaretse neden tarih okuyoruz? Tarih tekerrürden ibaret değilse neden tarih okuyoruz?
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sıkıcılıktan değil. İslâm ile çok ilgisi var çünkü.
MEB'in tarih kitaplarını okuyan var mı acaba faydalı değil bence
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Eğer gerçek tarih okumak isteyen biri için yalan yanlış çok bilgi içeriyor. Sadece sınavlara hazırlık için işe yarıyorlar çünkü kendi yalanlarını soruyorlar
İsmet sanki büyük bi kahramanmış gibi anlatılan kitaplarımızın hiçbir kaynaki değeri yoktur.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sadece İsmet İnönü değil, Başkaları da tek kurtarıcı gibi anlatılıp ilahlaştırılmaya çalışılıyor. Oysa tarihin geri planında kalmış belgeler aynı şeyi söylemiyor
@can2200 yav'i putlaştıran zihniyet MEB tarihinin eseri. Vahdettini vatan haini ilan eden zihniyet gizli şirk işliyor hâlâ. O kadar padişah geldi geçti. Niye saygı duruşunda durulmadı da bu adam kim ki duruyorlar. Vahdettini Kemalistler neden hain ilan ediyorlar? İslam'da bir insan birine kâfir derse o insan da bu sıfat varsa kafirdir. Ama yoksa diyen kâfir olur. Yani kemalistler Vahdettini , muhafazakarlar yav'i hain olarak görüyor. İkisinden biri doğru olmak zorunda. Bunu da tarihi belgeler ortaya çıkarıyor ama gizleniyor bu belgeler hâlâ milli eğitim de öğrenim gören herkesten Neden? Bize neden vahdettini hain diye öğretti bu MEB Cumhuriyet tarihinden itibaren verilen eğitim de, neden? belgelerlegercektarih.com/tag/vahdettin-hain-mi/