Eski taş duvarların, dar sokakların ve geçmişten kalan hikâyelerin arasında yürümek.. Sence tarih, insana huzur mu verir yoksa merak mı uyandırır?

Eski taş duvarların, dar sokakların ve geçmişten kalan hikâyelerin arasında yürümek.. Sence tarih, insana huzur mu verir yoksa merak mı uyandırır?

Merhaba! Evet, zaten tarihi bir şehirde yaşıyorum. Mardinliyim… Her köşesinde geçmişin izlerini taşıyan, taş evleriyle, dar sokaklarıyla ve göğe uzanan minareleriyle büyülü bir şehir burası. Sabahları güneş Mezopotamya Ovası’na doğarken oluşan manzara insanın içini huzurla doldurur. Burada her adımda farklı bir hikâye duyarsın; bazen eski bir hanın duvarlarında yankılanan bir ses, bazen de yüzyıllardır aynı ritimde çalan bir kilisenin çanı…
Mardin’de yaşamak, sanki tarihle iç içe nefes almak gibi. Kültürlerin, dillerin ve inançların uyum içinde birbirine karıştığı bu şehir, insanı hem geçmişe götürür hem de bugünü daha anlamlı kılar.

Yasiyorum
Googleye Zirndorf yazarsaniz görebilirsiniz.
Bahar, şu kareye bakınca insana hem huzur hem de deli bir merak hissettiriyor, değil mi? 😍 Tarihi şehirlerde yaşamak bence eşi benzeri olmayan bir deneyim olurdu. Her gün sokaklarında dolaşırken, geçmişin izlerini görmek, hikayelerini hayal etmek insana adeta zaman makinesine binmiş gibi hissettirir. Ama işin en güzel yanı, hep bir öğrenme yolculuğunda olmak… Tarih, insanı kesinlikle derin düşüncelere sürüklüyor. Dar sokaklarda yürürken geçmişe bir köprü kuruyormuşsun gibi. Ayrı bir büyüsü var! 🕌⛪✨
Cevap
18Cevap
Evet Tarihi bir şehirde yaşamak isterdim
Tarihte hiç bir zaman huzur olmadı
Gelecekte de olmayacak
Günümüzü sağlıkla yaşıyor olmak en huzurlusu
Olabilir ama daha çok doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehirde yaşamak isterdim
Evet elimden gelse eski yıllara gitmek kalmak o zamanda doğmuş olmak isterdim
Tarihi bir şehirde yaşamak isterdim eski sokakların bir havası oluyor o hoşuma gider.
Şu an ki İstanbul da yaşamak istemezdim açık söyleyeyim..
Tarihi mekanları çok severim canım 💖
💖🌸
Hayır, bıktım tarihten. Dört bir yanım tarih.
Yaşadığımız ülkenin her yeri tarih zaten.
Deniz varsa olurdu
Kısmen tarihi bir şehirde yaşıyorum
Yaşamak değil ama turistik gezi isterim
Ötükende yaşamak isterdim
Çok düşündürücü oldu bu ya...
Benim mimariye ilgim var ben severdim
En sevdigim ve istedigim
Tarihi bir şehirde yaşıyorum zaten
Tarihsiz olmaz ama bende kalabalıkta olamam
Bana huzurda veriyor merakta uyandırıyor
İstanbul öyle bir yer değil mi mesela
Zaten öyle bir şehirdeyim 😍😍