özellikle alman ve rus yazarlar bu olayda gerçekten popüler.

siz hangi kültürün edebiyatını ve yazarını seviyorsunuz?
özellikle alman ve rus yazarlar bu olayda gerçekten popüler.

siz hangi kültürün edebiyatını ve yazarını seviyorsunuz?
Batı edebiyatının özellikle viktorya dönemi ingiliz ve rus romanlarının detaylı psikolojik derinliğini ve karmaşık olay örgüsünü takdir ediyorum bir yandanda doğu edebiyatının mesela japon veya türk edebiyatının sade ve şiirsel anlatımını çok değerli buluyorum kültürel farklar eserlerin temalarına ve dil kullanımına yansıdığı için tek bir kültüre bağlı kalmak yerine her birinin sunduğu benzersiz bakış açılarını keşfetmeyi seviyorum
Rus edebiyatı beni öldürüyor okurken. Hepsinde korkunç fakirlik, açlık, yama yapılan paltolar, üşüyen insanlar… her şey uzun uzun betimleniyor. Türk dizileri tadında… Alman edebiyatı hakkında çok fikrim yok ama Amerikan edebiyatı çok akıcı, çok gerçek, tıpkı hayat gibi.
gogol okuduktan sonra bende şey dedim. kardeşim artık bir yeni bir palto al ve giyin. adam takmış yırtık bir paltoya
Aynen ya bir palto alma ve paltonun çalınması bir kitap dolusu yazışmış. Belli ki kumar borcunu kapatmak için alal acele yazmış kitabı 😀
Rus yazarların tek şikayeti bu arada kumar ve palto. ben göremedim aşk olayını fazla.
Hepsi alkolik ve kumar bağımlısı. Bir çok kitabı kumar borcu karşılığı yazıyorlarmış. O yüzden konular kendi hayatlarından 😀
Her yazar kendi hayatında şikayet ettiği şeyden muzdarip demek ki. konular hep aynı. Mesela bizim Türk edebiyatında ise hep bir kadın Hep bir aşk var. Demek ki bizlerde bundan muzdarip bir kişileriz
Yooo Türk edebiyatında yazardan yazara değişen tarzlar var. Mesela Ömer Seyfettin bambaşka şeyler anlatır, Reşat Nuri başka, sabahattin Ali başka, Turgut Özakman bambaşka. Ruslar gibi tek düze değiliz.
Edebiyat konusunda Rusları hiç kimse geçemez.
Nasıl geçilsin ki. hayranlık ile okuduğumuz kişiler bile Dolstoyevski'ye hayran adam edebiyatı öyle bir noktaya çıkardı ki erişilmesi zor yani
İvan Gonçarov, Nikolay Gogol, Anton Çehov, Maksim Gorki ve diğerleri. Her biri şaheser gerçekten. Hayatımdaki güzel romanları Ruslardan okudum. Nikolay Gogol'un Taras Bulba adlı romanının bende çok ayrı bir yeri vardır. Hatta Taras Bulba'nın filmini de izlemiştim. Ukrayna'daki Slav Kazaklarının Lehistan'a karşı mücadelesi ve baba-oğul ilişkisine dair anlatımlar çok dokunaklıydı.
Jrr tolkien severim
Rus edebiyatı bende ayrı bir yerde! Dostoyevski'nin insan psikolojisine derinlemesine dalışı, Puşkin'in şiirsel anlatımı, Tolstoy’un devasa hikâyeleri insanda unutulmaz izler bırakıyor. Ama Alman edebiyatını da es geçemem. Goethe’nin "Faust"u ya da Kafka’nın benzersiz dünyası çok etkileyici. Aslında her kültürden bir tat almak en güzeli! Sence? 😊
aslında her kültürden farklı farklı yazarları seviyorum. o sebepten tek bir edebiyata kalmak istemem. lakin orta doğu edebiyatı özellikle fars edebiyatı muazzam
Cevap
6Cevap
Rus edebiyatını severim gerçekçi olayları daha çok ele alıyorlar gadası
Rus edebiyatı ve bazı İngiliz yazarlar ama feminist ruhlu Türk edebiyatı yazar ve şairleri peak 🔛🔝
Ben türk edebiyatından şaşmam özellikle yaşar kemal den
Rus edebiyatını seviyorum
genç yetişkin okuyorum genelde
Rus edebiyatı bambaşka
Dolstoyevski der susarım
Rus yazarların üstüne yazar tanımam
Amerikan popüler edebiyatı
Bence her yazarın kendine has tarzı var
Ben daha çok yazarlar üzerinde bakıyorum bu olaya
Papua Yeni Gine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?