Yabancı yazarlar
Yerli yazarlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Türk yazarların kitabını açmıyorum bile belki kötü bir şey yapıyorum bilmiyorum ama bu da bir tercih meselesi Türk olarak ancak eski klasik kitaplardan falan okuyabilirim Onun dışında okumuyorum yabancı yazar tercih ediyorum
Yabancı yazarların kitapları daha sürükleyici. Türk kitaplarını farklı bir konu varsa okurum yok karantina yok kötü çocuk gibiyse falan okumam.
Yerliler de yabancıları taklit etmeye başladı zaten
Yerli ve ya yabancı olmaması önemli değil benim için asıl önemli olan yazarın birikimi ve vermek istediği mesajı anlatmak istediği durumu en iyi şekilde yazıya dökebilmesidir.
Bir eseri değerli kılan da budur
Cevap
8Cevap
Her iki türü de okurum yerli ve yabancı her iki alandada çok güzel eserler veren yazarlar var tolstoy goethe tess gerritsen jack london capuzzo dostoyevski sheakspir georce martin emile zola rıfat mertoğlu onur çöpür selim ileri vs vs vs sadece şu an aklıma gelenler ama genelde polisiye psikolojik gerilim dram aşk fantastik okudugum için ister istemez olay biraz daha yabancıya kayıyor...
Orhan Pamuk disinda Türk yazarların kitapları beni hayrete düşürmüyor ya da uzun uzun düşünmemi sağlayamıyor. Ben yabancı yazar ağırlıklı okuyorum.
Sabahattin Ali gibi Halit Ziya Uşaklıgil gibi eski yazarların kitaplarını okuyorum onun dışında genelde hep yabancı okurum 🙃
Yazarına ve kitaba bağlı. Bazı yazarlar varki insanı alıp götürüyor. Ama son dönemde çevirisi yapılan kitaplara da merak saldım
Yanlış bir şey okumak bile insana değer katar. Kitap konusunda yerli yabancı hiç fark etmez hepsini okurum.
Yazarına göre değişiyor güzel aşk yazmış mı mesela ona göre yasayamasak da hayal kuruyoruz
Kitap alirken buna ozellikle dikkat etmiyorum. Fark etmiyor, icerigini onemsiyorum. 🙂
Yabancı kitaplardan roman, yerli kitaplardan hikaye türü daha başarılı oluyor bana göre
İkisini de çok seviyorum ama yabancı bi tık ağır basıyo bende
Fark etmez aslında kitap okumayı sevenler için bunun bi önemi olmamalı..
Genelde yabancı tercih ediyorum hele hele Orta Dünya kitapları varya en sevdiğim kitap dizisi bende 20den fazla kitabı var tam bir tolkienologum. onun dışında Agatha Christie bin 55 tane romanını okudum bazı romanlarını temin etmekte güçlük çekiyorum aşırı iyi polisiye kitapları yazıyor kadın ilgili olanlar Agatha Christie okusun fazla sapmasın Yeni yazarlar pek beceremiyor
Fark etmiyor ama genelde yabancı okuyorum Bagzen yerli genelde içeriğine bakıyorum.
kitap okumayı sevmiyorum, sevemiyorum.
Fantastik ve mitolojik her şeyi severim
Farketmiyo icerigi õnemli
En çok yerli okuyorum.
Yabancı
Yerli klasikler
Yabancı
Kafama göre.
Yerli
Rus yazarlar favorim
İkisini de seviyorum
Yerli