Yabancı romanları daha çok okurum ve çok daha ilgiliyimdir ancak yerli romanlarından da çok bilindik isimlerin eserlerini okudum. Fakat günümüz çağında önüne gelen kitap yazıyor bu bana çok saçma geliyor. Elbette genç yazarlarımız olsun gurur duyarım ama bazıları çok saçma kitaplar yazıyor diye düşünüyorum
Okumak bir kültürdür ve guzel bir olgudur Ben bir ayirim yapmiyorum insana yüreğe dokunan kendimden bir seyler bulduğum yerli yabanci her romani okurum Yillar once avusturyali craig silvey isimli yazarin haftalarca listelerde encok satanlar katagorisinde olan tanrinin unutulan çocukları isimli bir romani vardi beni cok etkilemisti Ayrica burcak çerezcioglunun yapikredi yayinlarindan cikan kitabi mavi sacli kiz defalarca okumus aglamisimdir
Kitap olsun yeter benim için yabanci yerli fark etmez.. fakat yabancı romanlar daha etkileyici oluyor egtimden kaynakli oldugunu düşünüyorum bu durumun.
Felsefi temalari ve psikolojik betimlemeleriyle bati derim. Rus ve Almanlar olmak uzere yabanci kaynaklar daha cok ilgimi cekiyor. Bizden de Köy Enstitüleri donemi yazarlarini okudum. Kemaller iyidir.