Bilgisayarın tarih sürecinde geçirdiği evrimi çizdim, en iyi çizimim sizce nedir?
1940'lar
1960
1990
2000
2025
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bilgisayarın en büyük değişimi 20. yüzyılın ikinci yarısında, özellikle 1940’lardan 1980’lere uzanan dönemde gerçekleşti. 1940’larda odalar dolusu vakum tüpleriyle çalışan dev makinelerden, 1950’lerde transistörlerin icadıyla daha küçük ve hızlı sistemlere geçildi. 1960’larda entegre devreler, 1970’lerde ise mikroişlemciler bilgisayarları kişisel hale getirdi. Bu dönem adeta bilgisayar devrimi olarak anılır. 1980’lerle birlikte kişisel bilgisayarlar evlere girdi, 1990’larda internetle küresel iletişim başladı. Yani en büyük sıçrama, teknolojik olarak 1940–1980 arası; toplumsal ve bireysel kullanım açısından ise 1980–2000 arası yaşandı diyebilirim.
şu an döneme baktığımızda açıkcası artık bilgisayarı ( Asus Rog Ally gibi) küçücük bir cihaza bile girdi. Kaldı ki güncel oyunları çalıştırması bile şaşırttı. Fazla iyi ilerliyor teknoloji lakin bizim gibi ekonomisi kırılgan bir ülke sayesinde bunlara erişmek epey zor. Deneyimlemek ve kullanmak isterdim fakat eski günlere dönebilmek güzel olurdu o eski bilgisayarların tadı da bir başkaydı.
Cevap
3Cevap
Tabiki de ilk dönemleri. Devasa bir şeyden sonra küçücük haline evrildi.
Son 10 yılda bilgisayar 50 yıllık bir gelişim yaşadı diye düşünüyorum
harika çizimlerin var bu yeteneği körertme tebrik ederim asdfa
1940lar çizimi en iyi çizim
Dönem dönem değişmiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?