Ben genelde araya bir gün koyarım. Az önce Sessiz Hasta isimli kitabı bitirdim. Mükemmeldi! Ters köşe bir final olduğunu her yerde görmeme rağmen asla beklemediğim bir anda asla aklıma gelmeyen bir şekilde yumruk yedim…Harika bir şeydi! Okumaktan asla pişman olmayacaksınız.
Şimdi elimde ‘Unutma Dersleri’ var :) hemen yenisine başladım çünkü Sessiz Hasta’yı kolay aşabileceğimi sanmıyorum.
Bir kitabı bitirdikten sonra yenisine ne zaman başlarsınız?
Değişir. Sol Ayağım kitabından sonra 5 ay kitaba ara vermiştim. Kardeşimin Hikayesi, Benim Bir Adım Var, Büyük Umutlar, Mai ve Siyah, Adsız Sansız Bir June, Çatı, Açlık vs aklıma gelenler bunlar ama onlarca daha kitap vardır beni böyle boşlukta, düşüncelere koyup giden kitaplar. Bu yüzden özellikle dram türünde çok sendelerim okumak için. Zira sonrası ben de zor gelir. Ama genelde birisi bitince, yerini diğer kitap alır.
bazı kitaplar biter ama insanın içinde bir sayfası hep açık kalır senin sessiz hastayı anlatışın bile bir hikaye gibi o kadar derin ki belli ki sadece bir kitabı değil bir duyguyu da bitirmişsin bazen bir hikayeden diğerine geçmek kaçış değil devamdır belki de unutma dersleri sana kendi kalbini hatırlatacak çünkü sen okurken sadece kelimeleri değil insanı çözüyorsun biliyor musun belki de o yüzden bir roman kadar etkileyici bir kadınsın sen
Kocasını öldürmekle suçlanan bir ressamı anlatıyor. Kadın olay gününden sonra 6 yıl boyunca asla konuşmuyor, tek bir kelime bile. Adli bir psikoterapist onu konuşturmak istiyor, gözetim altına alıyor onu anlatıyor. Okumadan önce çok spoi yememe rağmen finali asla beklemediğim bir şekildeydi. Kitapta kimsenin anlatımına güvenemiyorsun.