yargılamak gibi bir amacım yok sadece inançlarına merak saldım 💞
ateist bir tanrıya inanmıyor sonuçta ve ölünce tamamen karanlık ve hiçlik olarak görüyorlar, dinimi çoğu zaman bende sorguladım ama insanları, hayvanları ve daha bir çok şey nasıl kendi kendine mümkün olabilir ki diye düşünüp mantıksız buldum, çevrenizde var mı böyle biri? ne düşünerek bu dini tercih ediyorlar görüşlerini merak ediyorum
Yaratıcıya inanmayanlar nasıl var olduğunu düşünüyor?
Allah varlığını kanıtlarla gösteriyor Tek hücreli bir amip olan sperm ve yumurtanın döllenmesi sonucu oluşan kan pıhtılaşması 9 Ay 10 gün suda yaşayarak ete kemiğe bürünüp, hisleri olan, duyan, gören, fikir yürütebilen bir insana dönüşüyor. Tükürük kadar az olan içinde milyonlarca sperm barındıran bir sıvı var ve aralarından sadece bir tanesi yumurtaya ulaşabiliyor, ihtimalin mucizeliğini görüyor musun? Yaradanın inceliği budur işte, varlığını böyle gösteriyor. Sen estağfurullah, tek başına bir damla Sudan bir insan yaratabilir misin? Ama o yaratıyor işte. Bu insan eliyle mümkün olmayacak birşeyse Akıllı olan her insan bilir ki bunları dizayn eden doğaüstü bir güç vardır.
Net olarak biz de nasıl var olduğumuzu bilmiyoruz sadece inanıyoruz öyle dendiği için. Beni korkutan ölüm ve sonrası. Nereden geldik nereye gidiyoruz? Ya öyle değilse ya her şey farklıysa... İnanmak neyseki ferahlatıyor :)
0
3 Yorumla
Soran
9 ay
bilinmezlige inanmak gibi bir sey mi bu? sonucta bir tanri olmasi gerekiyor bence, ilk insani dusunuyorum ve yaratici olmadan nasil olsun yani diye kafam karisiyor, kendi kendini yaratamaz peygamberler mantik olarak, ama tanrinin varligida garip, o guc niye var allah nasil oldu ve niye yaratti diye sorgulatiyor beynim duruyor bazen
kız dur ben kendimi yeni toparladım hdhsdf :D çok derin düşününce devreler yanıyor. Din Felsefesi ile ilgili bir kitap okumuştum öyle bazı şüphelerim geçmişti. Matematiksel olarak bir olan ilk varlığı açıklayanlar var örneklerle. O konuda eminiz problem değil de işte detaylar yoruyor insanı. O niye bu niye diye diye...
onlar evreni srekli kendini tekrar eden bir döng yani ilah gibi düşyor. bu işler incedir yaratıcının tarifine ve zatına zihnin kapasitesi idrak noktasında yetersizdir nasibin var ve itaatkarsan ona teslim olursun asi ve dik kafaysan inkar edersin.
Tanrı başka şey dinler başka şey önce bunu bir ayırmak lazım. Bazıları arap dinini inceliyor bakıyor ki kitap saçmalıklarla dolu. Eee bu yanlışsa Tanrı yoktur çıkarımı yapıyor. Ne alakaysa artık.
Herkesin inancı ya da inançsızlığı, kendi hayat tecrübesine ve sorgulamalarına göre şekilleniyor gülüm. Ateistler, bilimsel açıklamalara daha fazla önem verir ve evrimi, doğa yasalarını baz alırlar. Varoluşun detaylarını doğanın kendi dinamiği ve uzun bir süreçle açıklamaya çalışırlar. Bu bir tercih değil aslında, yolculuk! İnsanları anlamak için sormak bile çok güzel bir adım. 🌟 Bence onların bakış açılarını dinlemek seni daha da zenginleştirir!
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
9 ay
Gokten bir taş gelmiştir tam osirada dunya ordan gecerken carpismis olmus bumbum vallah o patlama sonrasi olmus trink agaclar sonra inekler okuzlar onlar büyümüş fil olmus daha büyümüş ajderya olmus dinozor olmus biri demiş yav bu ne ben begenmedim kafayi vurmis tasa vurmis tasa insan olmus sonra her sene bi bumbum patlama olmus boseyler uretilmis
bir ara maymundan geldiğini idaa edenelr vardı benim cevabım maymun nerden geldi diye oldu.. onlar sadece olaya zeka mantık ile bakmak istiyor okulda öğrendiği iki kuruş bilgi ile..