Bu soru kimseyi kızdırmasın dostlar. Düşüncelerinizi merak ediyorum ve kimse kimseyle tartışmadan insani bir şekilde fikirlerini belirtmeli diye düşünüyorum. Başkasının inanışı sizi rahatsız etmemeli çünkü günah olup olmaması ya da var olup olmaması inananı ilgilendirir.
Bilime inanan biri olarak milyarlarca farklı organik ve inorganik yapının tesadüfen ortaya çıkabileceğine inanmıyorum. Bir yaratıcı mutlaka vardır ama evrimi de reddetmiyorum. Evrim kesinlikle var.
Elbette , monoteist (tek tanrı) bir yaratıcının varlığına inanıyorum. Hindular veya Şintoistler gibi politeist bir inanış içerisinde değilim. Bunun nedenini belki de ülke halkının inandığı din ve inanç anlayışına bağlayabilirsiniz. Ama "Hayır". Tamamen sorgulayarak bu kanıya vardım.
Örneğin ; tanrı vardır , çünkü Kur'an da öyle yazıyor. Demek ne kadar mantıklı. "Begging the question" yani döngüsel nedensellikten doğan mantık hatası. Bu da bizi döngüselllik problemine götürüyor
Günümüz de sözde Müslümanlara "Allah'a niye inanıyorsun?" Diye sorsan "Çünkü Kuran da öyle yazıyor" diye cevap verir. İşte bu da o şahısın sorgulamaya , öğrenmeye ve tartışmaya uzak , cahil bir birey olduğunun göstergesidir.
Kısacası toplumsal normların tanrı ile ilgili düşüncelerime her hangi bir tesiri olmadı.
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Akıl var mantık var Tebbet suresi Ebu Lehep ölmeden 8 yıl önce indi istese tövbe edip Müslüman olur sureyi yalanlardı ama o kabul etmedi ayrıca Rûm sureside buna bir örnektir böylece bir yaratıcının var olduğu kesin olarak kanıtlanmıştır aksi takdirde hiçbir güç geleceğe dair bilgi veremez.
+ İnanıyorum. Her şey bir şekilde kendi kendine başladı diyeninkinden daha isabetli bir duruş. Sonra bir de soruyor 'Allah'ı kim yarattı" diye. Maddenin bir şekilde kendi kendine olduğuna inanırken bana bu soruyu sorma hakkını nereden buluyorsan...
İnanıyorum ve öyle körü körüne aileden ya da atadan gelen mecburi inanç olarak değil. Bilerek ve isteyerek, idrak ederek, araştırıp öğrenerek, okuyarak kafamdaki bütün sorulara cevap buldum.
Bütün sıfatlardan, mekandan ve zamandan münezzeh bir yaratıcı var ve inanıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet bana konuştu rüyamda civcive benzer birşeydi ben gerçek tanrıyım bana itaat et dedi ve hatta nasıl yapcağımı bile gösterdi namazdan farklı bir ritüel var ben ogünden beri o civcive inanıyorum yoksa rüyamda niye kendini göstersin Allah izin vermezdi o yüzden
Gerçk tamamen hatta bunun hakkında daha öncede yazmıştım buraya ve o civcivi görenlere ulaştım buradan aynı rüyayı görmüşüz neredeyse ben çok inanıyorum
Iyi. bir. ataistlikten iyi bir imankarliga geçmiş. birisi. olarak inanirim çok basit. yaratmak yaratıcıya. ait. ise ve bizler. oldurdugumuz bir. karincaya bir daha can vermeyi bırak eski haline. getiremiyorsak çokta. fazla. sorgulamamak lazim
Ülkemizin içinde bulunduğu durum cehaletten ve tembelliktendir. Bu durumun islamla ilgisi yoktur. Bir inanışa hakaret etmek hiçbir şey bilmeyen ve diyecek bir sözü olmayan cahil insanların sececeği bir cümle kuruş biçimi. Herkes istediğine inanmakta özgür. İster islamı seç ister seçme kimseyi ilgilendirmez ama umarım zihninin içine düştüğü bu zehirli durumdan kurtulabilirsin.
Dinin çıkarlar üzerine kullanılması, bugün dünyaya şöyle bir göz attığımız zaman bütün müslüman ülkelerin yokluk fakirlik ile iç içe olduğu gerçeğini görebiliyoruz, ama müslüman olmayan ülkeler daha gelişmiş ve daha refah içerisinde olduğunu görüyoruz, buda bütün dinlerin insanlar tarafından uyduruldugunu düşündürüyor