Neden inanıyorsunuz / inanmıyorsunuz?
Herşeyin bir sebebi vardır yani illaki 🙂
Neden inanıyorsunuz / inanmıyorsunuz?
Herşeyin bir sebebi vardır yani illaki 🙂
Var olan her şeyin belli bir düzen içinde hareket etmesi , ve yaratılanın yaratılan şeyleri yaratamamasi, birçok insanda doğuştan gelen inanma duygusunjn bulunması, yaratılan şeylerin ince ve dakik bir ayarda tanzim edilmesi
Var olan bir nesnenin Var eden tarafından Var edilmesi. zira Var edenin Var ettiği Var olmayı ister.
Seni yoktan var eden kim?
Sana rızkını kazanman için iş olanağı veren kim?
Hastalandığında iyileşmene vesile olacak ilaçların hammedesi nereden geliyor, veya o hastalığı atlatacak bağışıklık sistemini vücuduna yerleştiren kim?
Hem ısı hem ışık ve daha bilmediğimiz sayısız özelliği olan güneşi her gün kainatın eteafında döndüren kim? Onun ışık ve ısı miktarının dozunu nizamını ayarlayan kim? Öyle bir ölçü ki fazlası yakar azı dondurur? Bu ölçüyü kim ayarlıyor?
Suyu kim yarattı suya o akışkanlık özeliliiğini kim verdi? O su nereden kimden geliyor?
Kalbini dakikada 70 kere pompalatarak kanı vücudun heryerine dağıtan kim? Ve daha ve daha
Buna tedadüf veya kendiliğinden oluyor diyecek kadar zavallı olma!!!
Peki bunları ve daha nicesini yaratan gerçekten kim ve bizden ne istiyor?
Düşünmek gerek
Ben zaten inanıyorum bunları göremeynelere geslin diyim.
O Allah'ın lütfu dilediğine gösterir dilediğine göstermez... sana bana herkese gelsin...
Amin ecmain
Cevap
8Cevap
Hayır inanmıyorum. çünkü dinleri biraz mantıksız buluyorum tanrı konusu da yine aynı şekilde ama bilmiyorum. çünkü kimse bilemez :)
Görmek isteyen görür görmek istemeyen göremez görmeden sevenlere selam olsun görüpte görmeyenler yazık etti yazık etti
Evet ama dinlere çok sıcak değilim
Hmm Yaratıcı varsa eğer bizden bir isteğinin olmaması biraz saçma değilmi? Sonuçta hepimiz insanız bana Yaratıcı birşeyin delilini vermek zorundadır insanların düşünceleri her zaman farklı farklıdır insanlık hali olarak Tanrıyı gözle görülen maddede aramaya başlarız bana göre Tanrı Güneştir ötekine göre buluttur bir diğerine ise göre yıldızdır yani benim düşüncem bu Tanrı varsa sinide olmak zorundadır.
Ben sadece insanların dinleri kendine göre yonttugunu düşünüyorum
Günümuzde maalesef öyle örneğin şeriat Allahın hükmü değil bunu sırf toplumu yönetmek için yapıyorlar ama kuranın nizami ve ölçüsünü hiç kimse yazamaz ve kendine göre kimse ona şekil veremez.
İnanıyorum, müslümanım. Dört kitabı da okudum ve hayatın bana kattığı tecrübeyle islamı seçtim.
@asuudee1 yaradılanı görünce inanısım gelmiyor değil
Bütün olaylar afetler yaratıcıyı gösteriyor. ataizm çöktü bitti
İnançlı biri sayılmam.
Neden? Sana bunu düşünduren birşeyin olması lazım?
Saygısızlık yapmak istemiyorum ama din sadece insanların içindeki büyük o boşluğu doldurduğu bir algı olarak görüyorum
Yok saygısızlik değil tabiki herkesin düşüncesi farklı farklı.
Tabii ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?