Herekse merhaba, arkadaşlar. Aklıma takılan bir çelişkiyi sizinle konuşmak istiyorum. Bir yanda bilimsel araştırmalar var. Bu araştırmalara göre, bir erkekle bir kadının beyni, çekici bir vücut gördüğünde neredeyse tamamen aynı bölgelerde, benzer şekilde tepki veriyormuş. Yani o meşhur "erkekler görseldir, kadınlar değildir" sözü, en azından beyin yapısı açısından pek de doğru değilmiş gibi duruyor.
Ama işin ilginç tarafı, diğer yanda dini ve toplumsal kurallar var ve burada durum tam tersi. Özellikle "avret" yani örtünme meselesinde kadınlar ve erkekler için konulan kurallar arasında dağlar kadar fark var. Mesela erkeğin avret tanımı genelde daha dar ve netken, kadınınki hem çok daha geniş hem de farklı yorumlara göre sürekli değişebiliyor.
Sizce bu büyük çelişkinin sebebi ne olabilir? Madem beyinler görsel olarak uyarılma konusunda bu kadar benzer çalışıyor, toplumsal ve dini kurallardaki bu keskin ayrım sizce biyolojik bir temelden çok, zamanla oluşmuş tarihsel, kültürel ve politik sebeplerden mi kaynaklanıyor?
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer