Independent gazetesi, kadın ve erkekler arasındaki farkların daha önce psikolojik deneylerle de ortaya konduğunu hatırlatıyor. Erkeklerin ‘harita okumak gibi motor becerileri’ ve konumlandırmayla bağlantılı yeteneklerinin kadınlardan daha gelişmiş olduğunu belirten gazete, kadınların da ‘bir kelime veya birinin yüzünü hatırlamak’, empati yeteneğinin ölçüldüğü sosyal idrak testleri ve ‘duygusal zeka’ testlerinde erkeklerden daha iyi olduğunu yazıyor.
Erkek beyni ile kadın beyni arasındaki fark nedir?
Kadın beyni- erkek beyni cinsiyetten bağımsız beyin yapıları olduğunu iddia edenler de var. Yani kadin cinsiyetinde olup erkek beynine ve erkek olup kadin beynine sahip olmak gibi. Bunun haklılık payi var gibi. Bazı erkeklerin daha naif bazı kadınların ise daha düz olduğunu goruyoruz. Daha empatik daha duygusal olmak gibi karşı cinste daha fazla görülen duygu ve davranışları yaşayabiliyorlar.
Evet bu görüşünüze katılıyorum çünkü kadin beynine sahip olduğumu düşünüyorum. Bu yorumu bekliyordum. Kadın beynine sahip iki bireyin birlikte olması ruh eşini bulmakla eş değerde olabilirmi acaba?
Ruh eşi saçmalığına inanamıyorum ben. Sağlıklı iletişim kurabilen ve benzer değer yargılarına sahip insanlar genelde mutlular. Burası ile ilgileniyorum. Sonradan türetilmiş şeyleri reddediyorum maalesef. Mantığıma uymuyor. Not: Erkek beyinli olduğumu öğrenmiştim ben de.
Anladim benzer değer yargılarına sahip olan insanlara ruh eşi denir birbiriyle aynı sözler diye bilirim. Ama bunu ruh eşi olarak adlandırmamak tercih meselesi tabikide. Erkek beyni olduğunu nasil anladin.
@samet19997 valla benim adam benden daha detaycı. ama baktığımızda bende zamanlama, planlama yeteneği gelişmiş, eşimde ise yer yön tayini, konumlandırma yeteneği gelişmiş. bi gittiği yerde bi daha kaybolmaz. ben on kere gitsem gene kaybolurum. panik yaparım... :))))
yaşadığım yerde biliyorum yönleri, öğrendim. ama mesela başka şehre gidiyorum, eşime telefon açıyorum orası neredeydi işte nasıl giderim, nereden binicem falan feşmekan.. eşim bana yönlerle tarif ediyor. benim kafam öyle çalışmıyor. olmuyor yani.. hayır zeki kadınım, çoğu şeyi çok kolay öğrenirim. elime aldığım bir cihazın/aletin çalışma prensibini kolaylıkla çözebilirim. demonte bir eşyayı kolayca kurabilirim. sorunlara kalıcı / geçici çözümler üretebilirim. mesleki açıdan yetkin biriyim. ama olmuyor... konumlandırma yapamıyorum, hemen tersim dönüyor. kafam karışıyor.
Var. Kendşm için konuşmuyorum çevremde tanıdıklarımdan da örnek vereyim. Belli başlı tabuları yıkmış, daha realist, beşli bir olgunlukta olan kadın trip atmıyor zaten. Çözülecek birşeyse karşı tarafında uygun davranışları olursa çözülüyor çözülmeyecek birşeyse çocuk gibi trip atmanın ne anlamı var herkes yoluna bakmalı.
En İyi Cevaplar