Neden erkekler bir olay karşısında donakalırken kadınların çeneleri açılır… Dünyadaki tüm cezaevlerine baktığımızda erkek suçlular neden daha fazla yer kaplıyor acaba? Acaba neden neden neden.. Erkek ve kadın beyinleri arasındaki farklılık üzerinden bilim tarihinin en büyük yanılgılarından birini beyinde kendi adı ile anılan konuşma merkezini (Broca alanı) bulan ve adını bilim tarihine altın harflerle yazdıran Fransız hekim ve antropolog Paul Broca yapmıştır. Broca kadın beyninin erkekten ortalama olarak yaklaşık 200 g kadar daha hafif olduğunu saptamış, bu veriden hareketle erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğu sonucuna ulaşmıştır. Fransa Parlamentosu’na senatör seçilen Broca’nın bu görüşü Darvinciler tarafından da desteklenmiştir. Bugün zekanın cinsiyet ile ya da cinsiyete bağlı beyin ebadı ile bir ilişkisinin olmadığı itiraz edilemez bilimsel verilerle kanıtlanmış durumda olup Brocanın Brokolilik yaptığı ortaya çıkmıştır. Kadın beyninin erkek beyninden küçük olmasının nedeni ortalama vücut ebadının da küçük olması ile ilişkilidir. Ortalama kadın kalbi, karaciğeri ve diğer organları da erkeklere göre daha küçüktür. Bu hatalı çıkarım Broca’nın konuşma alanı ile ilişkili önemli keşfini gölgelemese de beyni az çalışan cinsiyet ayrımcıları tarafından hala kullanılmaya çalışılmaktadır. Her şeyi geçip duygularla aklın birleşip harmanlaşmasına gelirsek, bence en muhteşem sevdayı erkek beyni yaşamaktadır. O , öyle güzel sever öyle güzel aşık olur ki izlemeye doyamazsınız. Ve onun bu sevdası edebiyat dünyasında en ünlü aşk şairlerinin erkeklerden çıkışıyla da kendini belli eder. burada erkek, zihnini kalbiyle harmanlayıp üstün eserler sunar. Ama kadınsa erkeğin zihnini çalıştıran yegane güzelliktir ve kadının aklı da olmasaydı erkek, en mükemmel olmanın yolunu hiç aramayacaktı. Kadınların önsezileri üstündür, onlar düşünmeden bile düşünebilir.. İçlerindeki güdü, hiçbir erkekte yoktur…
Bence kadın beyni kıvrımlıdır tıpkı hatları gibi.. :D Erkekler düz mantık.. Aahah sonuç odaklı çalışan bir mekanizma.. Kadınlar kılı kırk yarıyorlar, öküzün altında buzağı arıyorlar falan.. Erkeklerde bir aymazlık, bir gamsızlık söz konusu.. Kadınlar daha duygusal takılıyor, erkekler daha hissiz.. Yani istisnalar tabi ki vardır ama bana kalırsa beyin yapısından ziyade vücuttan salgılanan hormonlarla alakalı bu durum.. Bu tamamen mizah amaçlı yapılan bir yorumdur.. İşin bilimsel boyutunu araştırmadım.. Keyifli günler..
Kadın ve erkek vücudunda her organ farklı, tek beyin hariç. Kadınların duygusal, erkeklerin mantıksal öğretileri sonradan gelişmiştir. Yani toplumun giydirdiği bir özelliktir. Eğer erkek çocuğuna ta çocukluğundan beri bebek bakımı ile ilgili oyuncak bebek verilirse, kendini anne gibi çok biri olacağına inandırır. Yani çocukken ailenin kültür ve değerleri, verilen oyuncaklar ve onlara takınılan tutum cinsiyetin davranış şekli olur, beyinden değildir. Beyin ne verildiyse onu alır.
en doğru ve bilimsel yorum olarak sizinkini gördüm alkışlıyorum. kadın erkek bedenindeki farklılıkları yöneten parçalar da beyinde bulunmuyor zaten. ek olarak ben de bunu söyleyeyim
Beyinler arasında çok farklılık yok. Kadın ve erkeğe olan bakış, beklentiler , öğretiler buna neden oluyor. Kadın ve erkek tamamen aynı yetiştirilse , bütün önyargılardan uzak bir şekilde. O zaman neredeyse aynı çıkardı diye tahmin ediyorum. Sadece ufak hormonal farklılıklar sonucu etkilerdi.
Beyin olarak bir fark olduğunu düşünmüyorum ama bilimsel çalışmalar da kanıtlıyor ki kadın beyni sanatsal yaratıcılığa daha yatkın. Ayrıntılı düşünme becerileri daha yüksek. Hafıza özellikleri de öyle. Erkek beyni düz ve senelerdir değişmeyen sabit bakış açılarına sahip.
Üstten anlatmam gerekirse erkek beyni aslında düz düşündüğünü zanneder ama çok detaycıdır kadın beyni de detaycı olduğunu zanneder ama aslında çok düzdür ve bu birde yetiştirildiğini ortamlada alakalı
Beyin beyindir ama farklı olan düşüncelerdir. Kadınlar her zaman erkekler gibi tek yön düşünmezler. Cümlelerin arasında mana ararlar kelimelerin anlamlarını tartarlar ya da ima ararlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bilmem farklıyız ben küçükten beri erkeklerle daha iyi anlaşırdım hala öyle sanırım. Onlarla sohbet etmek daha rahat hissettiriyor bilmem nedenini bilmiyorum ilkokulda sıra arkadaşım erkekti futbol maçıda oynardım
daha demin cevaplarda erkeklerin daha geç olgunlaştığını söyleyen bir kız sırf ona yorumum yüzüne özelden tipini göster canım benim arkamda bir sürü koşan erkek var diye hakaret ediyor. olgunluk mezsuzu da burada noktalanır herhalde. durum cinsiyetle veya beyin ile alakalı değil