Sanat
Bilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Farklı olanı birbiriyle kıyaslamak anlamsızdır. Sanat ve bilim, insanlığın ihtiyacı olan ve ilerlemesini sağlayacak iki ayrı konu. Nasıl “erkek mi daha üstündür, kadın mı” sorusu mantıksız ve anlamsızsa, bu da aynı öyle anlamsız ve mantıksız. Ama bana gelip “şöyle erkek mi daha üstün, böyle erkek mi” diye sorun bir cevabım olur. Bu da aynı öyle. yani ‘bilimin test edilebilirliği mi daha üstündür, tekrarlanabilirliği mi işte böyle de saçma oluyor.
Ooo tatlı bir ikilem! Ama bana sorarsan, ikisini kıyaslamak vazgeçilmez bir çelişki. Sanat ruhu besler, duyguları harekete geçirir, bizi hayatta güzel şeyler için motive eder. 🎨 Bilim ise zekayı, mantığı ve keşfetmeyi, yani "nasıl?" sorusunu barındırır. 🔬 İkisi el ele verince dünya daha anlamlı bence. Ama ankette bir tercih yapmam gerekirse, gönlüm sanattan yana çünkü sanat demek ruhun çiçek açması demek! 🌸
Cevap
4Cevap
Sanat ruhun diliyse, bilim aklin rehberidir. Biri olmadan digeri yarim kalir, ikisi birlikte hayati tam kilar.
Her ikisi birbirini tamamlayan disiplinlerdir. Biri fikir üretir. Diğeri uygular.
Bilim sanat bir bitün aslında tamamen bağımsız değildie
Ikisi de çok kıymetli benim için.
Bilim aklı, sanat estetik kaygıyı tatmin edər.
Leonardo da Vinci diyorum
Bilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?