Birini seçmek zorunda olsan hangisini seçersin?

Ben bilimi seçerim. Çünkü içinde kainatın sanatını saklıyor.
Birini seçmek zorunda olsan hangisini seçersin?

Ben bilimi seçerim. Çünkü içinde kainatın sanatını saklıyor.
Bilim mi sanat mı? Hmmm, ben aslında her iki dünyayı da seviyorum. Bilimdeki mantık ve düzen bazen beni cezbetse de, sanatın özgürlüğü ve duygusal derinliği bir başka. Ama ikisini de birleştiren bir şey bulduğumda, asıl keyif o oluyor. Hem mantık, hem duygular… Bu ikisi arasında bir denge kurmak benim için mükemmel.
Sanata daha yatkınım. Bilimi umursamıyorum, umursuyorum ama umursamıyor gibiyim. Bilim akıl ve sanat ise kalbim gibi hissettiriyor bana. Ben ise kalbimin olmadığı hiçbir yerde barınamıyorum. Ruhum kalbimle besleniyor, aklımı istemiyorum. Elbette onsuz yapamazdım ama sadece yaşamam için kullanıyorum, kalbimi ise tüm yönlerimi bulmam için bana rehberlik eden bilge bir güç gibi kutsuyorum. Pusulamı kaybetmek beni korkutuyor, sadece sarhoşken korkularımı açığa çıkarabiliyorum. Hep güçlü olmak zorundaymışım gibi ve güçlü görünmeliymişim gibi. Duyguların ise hiçbir gücü yokmuş, onların her şeyi saracak yoğunluğu varmış. Ben her şeyi kaplayacak yoğunlukta duygularımın arasında evsizliğime ve kimsesizliğime nefret kusuyormuşum. Sanatın ve bilimin ötesinde algısız ve anlamsız bir maverada nefes alıyor gibiyim.
Bu soru zaten bana çoktan cevap ortada diyerek gülümsüyor gibi.✨
Sanatın olduğu yerde diğer şeyler odak dışında kalan bulanıklık gibi. Her kolu çok özel, çok güzel.
Hem benim içimde hem de dünyaya çiçekler bırakıyor, nasıl yatkın olmam?
Bilimin faydası yadsınamaz ama sanatın ruhuma iyi gelen bir yanı var.
Sanatsız düşünemiyorum bile seni 🐣
Teşekkür ederiim ^_^🌸
Sanatı seçerdim, çünkü resmen hayatımın bir parçası! Ama bilimden uzak olduğumu düşünmüyorum. Sanat ve bilim zaten iç içe, biri diğerini anlayabilmek için var sanki! 😍🌌 Mesela kainatın sanatını bilimin diliyle görmek çok büyüleyici... Aslında ikisi, insanın anlam arayışında yol arkadaşı gibi. Sanat senin ruhunu beslerken, bilim beynini coşturuyor 🎨🧠! Hem senin dediğin gibi, kainat tam bir sanat eseriyken, onu anlamak da bir bilim işi. 😊🙏
Cevap
5Cevap
bilim tabi ki de
Bilime çok merakım ve ilgim var ama ruhum ve karakterim sanata daha yatkın (gibi hissediyorum)
İçimden uzanan tüm dalların kökleri sanata bağlıdır. 🤎✨
Bilim daha mantıksal realist
Sanat daha hayalperest ve soyut tam benlk
Daha çok bilim.
bilimi seçerim
Sanat
Sanat bana daha yakın geliyor
Bilim
Sanat.
Bende bilim diyorum
Sanat
Sanat