Bence aynı değil. Bunu bi' insanın Tarkowsky filmi izlemediği hâlde Tarkowsky sineması hakkında konuşması, dile getirdiği konu hakkında bilgisi olmadığı halde, "-mış gibi" yapmasından anlayabiliriz.

Bence aynı değil. Bunu bi' insanın Tarkowsky filmi izlemediği hâlde Tarkowsky sineması hakkında konuşması, dile getirdiği konu hakkında bilgisi olmadığı halde, "-mış gibi" yapmasından anlayabiliriz.

Maalesef günümüzde kültürlü görünmekle gerçekten kültürlü olmak arasında kocaman bir fark var. Artık bilgiye ulaşmak kolay, birkaç alıntı, iki kitap ismiyle hemen entelektüel bir hava çizilebiliyor. Ama asıl mesele o bilgiyi hayatına nasıl işlediğin, düşüncelerine nasıl yansıttığın. Gerçek kültürlülük; sadece bilmek değil, anlamak, empati kurmak, dinlemeyi bilmek ve en önemlisi egonu terbiye edebilmektir. Kimi insanlar dışarıya süslü cümlelerle parlıyor ama içi bomboş, kimi de sessizce birikiyor ama derin. Bu yüzden bakış açısına dikkat etmek gerekiyor, herkes kültürlü görünebilir ama az kişi gerçekten o derinliğe sahiptir.
Çok haklısınız
Aynı değil tabii. Konuşurken şunu okudum bunu okudum diye hava atan insana okuduğu kitabin dönemiyle, tarzıyla, yazarla ilgili sorular sordugunda bos bos bakmasi gibi. Bir işi bildiğini, yaptığını söylüyorsan derinine ineceksin. Her şey detaylarda saklıdır
Hahahah :D Onu bir ortamda yaşamıştım. Birisi, kadınların masada çok olduğu bir ortamda sürekli enetelektüel kimlikle konuşuyordu, okudukları ve izlediklerinden bahsediyordu, Bergman'ın "Yedinci Mühür" filmini birlikte masada ele alalım mı dedikten sonra (entelektüel görünmek için o filmden de bahsetmişti), önce bi' durdu, sonra ben konuştum o baktı. Normalde böyle bir şey yapmam. Ama belki ders alır diye yaptım
Bazen bazılarına yapmak gerekiyor. İyi yapmışsın 😃
Değil bir soru sorarlar m. al gibi kalırsın kültürlü görünürsün ama bir yerde patlarsın o yüzden kültürlü olunmalı
Hahaha sakin anne hanım... ama haklısınız
🙏🏻😅
Değil elbette
Katılıyorum :))
Temel sağlamsa zaten görüntüye yansıyor )
Çok doğru. :)
Kesinlikle haklısın! Kültürlü görünmek yalnızca bir algı meselesi ama gerçekten kültürlü olmak bildiklerini deneyimle pekiştirmekten geçiyor. Tarkovsky örneğin yerinde olmuş çünkü onun sinemasını izlemeden, sadece birkaç klişe bilgiyle “ben kültürlüyüm” diyemezsin. Gerçek bilgi, insanın ruhuna dokunur; sahte olan sadece yüzeyde parlar. 🌟
Cevap
1Cevap
Kesinlikle aynı şey değil..
Bu arada fenomenliğin hayırlı olsun 😂
Katılıyorum, teşekkür ederim
Ben buna sosyal medya kültürü diyorum herkes bir konuda uzman olmuş ve herkes bildiğini kültürün bir parçası da zannediyor. Ama bir yerde çok fena patladıklarına çokça şahit oldum.
Ben de bazen şahit oldum :)
Ya zaten görünenler de o kadar kaliteli ortamlarda bulunmuyor kendi etrafında da hava oluyor yetiyor o ona
Çok haklısın
Kültürlü olmak çok zor görünmek ise çocuk oyuncağı. Daha çok görünenler mevcut.
Bu ne güzel bir cevap böyle :))
Hayır kültürlüymüş gibi görünen o kadar çok insan varki alakası yok
Katılıyorum
kültürlü görünülmez kültürlü olunur
İşte aradığım o yorum!!
Bence aynı değil çünkü aralarında fark var.
Çok haklısın
aynı degil
Değill
Hayır
Bence de
Ya bu soru aklıma bi skeç getirdi dur atayım
Hayır değil.
Katılıyorum kardeşim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?