Karşınızdakinin kültürlü biri olduğunu nasıl anlarsınız?

Karşınızdakinin kültürlü biri olduğunu nasıl anlarsınız?
Kültür, etimolojik olarak, işlenmiş tarla anlamını taşır Fransızcada..
Burdan çıkarım yapılarak, kişinin kendini ne kadar işlediği, geliştirdiği, donattığı anlamına da gelir..
Yalnız kişinin kültürünü ölçmek için, ölçecek insanın da kültür seviyesi önemli olur.. Çünkü kendi kapasitesi kadar ölçebilir..
Kendi kapasitesi ile kıyasladığında, kendine ne kadar denk, aşağıda ya da yukarıda olduğunu anlar..
Bu yüzden kültür farklılıkları ortaya çıkar..
Misal, Van kültüründe yetişmiş birisi, o bölgenin en kültürlüsü iken, İzmir'de kültürsüz görünebilir.. Bunun tam tersi de olabilir..
Özetle, kültür diyerek hangi kültürü baz alındığı önemli..
👍🏻Yani kişiyi kültürlü kültürsüz ayrımı yapmak doğru değil. Kişi kendini ne kadar geliştirmiş ona bakmak lazım bence.
@Odunumsuİnsan 👍👍
Bu devirde kulturlu insan yok. Dedeme, babama, anneme, babaanneme falan bakiyorum sonra simdiki insanlara bakiyorum daglar kadar fark var. Babamla oturup tarih konus, ekonomi konus, sanat konus, adam kac dil biliyor her dilde kendini mukemmel ifade ediyor. Dedemde ayniydi. Annemde tipki onlar gibi. Babanannem lise mezunu olmasina ragmen cogu konuya hakim bir hanimdir. Otur hayat dersi versin, kullandigi cumlelerle, kelimelerle insanin agzini acik birakir. Ben kendi dilimi konusamiyorum Turkcede kendimi bazen ifade edemiyorum Hollandacaya siginiyorum. Bu bile kultur seviyemizi belli ediyor aslinda.
Çoğu kişi konuşması, diksiyonu demiş. Bence yöresel ağız bizim kültürel değerimizdendir biridir. Yöresine göre konuşan insana kültürsüz diyemeyiz insanın bilgisine, görüşüne bakmak lazım.
kendini yetiştirmiş her konuda söyeyecek mantyıklı şeyleri olan, egosunu bir yana bırakmış, kibirden arınmış insandır bana göre
sohbetine doyum olmaz
Cevap
34Cevap
Konuşarak
Başka insanlara hitabından, yemek yiyişinden, görgü kurallarına uymasından, saygılı görgülü olup olmamasından vs
Davranıslar tavırlar her konudan bir fikir düşünce söylemesi sohbeti sararsa bide o anlatsın sabaha kadar dinlerim modu..
Cümleye "yani hani" diye başlamıyorsa, "sıkıntı yok" demiyorsa, düzgün Türkçe konuşuyorsa, cevap vermek için değil anlamak için dinliyorsa.. Vs vs
Çok soru sormaz maddiyat ile ilgilenmez. Tane tane konuşur kitap okur. Vs. Bu şekilde
Hemen her şeyi konuşabilmenizden. Ve size sürekli fransız kalmamasından. Tamam bir konuda olur iki olur ama insan bahsini açtiğin her konuda mi bilgisiz olur ya. Bu benim sınavım sanirim
5 dakika yanında kalayım konuşayım anlarım konuşmasından hareketlerinden her türlü belli eder zaten
Aslında bir insanın konuşması bile kültür seviyesini belli etmekte yeterli rol oynuyor.
Yani örneğin kendini kültürlü sanan binlerce egomanyak var. Halbuki kültür ve elitizm bilgiye dayalı kelimelerdir
Dünyanın kendi etrafında dönmediğinin farkındaysa, objektif bakabiliyorsa fikirlerinde…
Bilgili, yol yordam bilen, görmüş geçirmiş insanlar kültürlü insanlardır.
Çok çeşitli kelime ile düzgün öz konuşmasından anlarım.
Zaten konuşması ve seçtiği konulardan ne yönlü kültürü okuduğunu belli eder.
Benimle iletişim kurabiliyor ise , kültürlüdür. Net
Konuşma yapısından ve konuştuğu konulardan. Beden dili zaten belli eder.
Eee çekingen biriyse kültürsüz mü oluyor?
Sözlerine konuşma biçimine, yazdığı kullandığı kelimeler bunu belli eder...
Kullandığı kelimelerden hobilerinden kendini ifade ediş biçiminden aktivitelerinden.
Tavırları, konuşması, hatta yürüyüşünden bile belli olur.
Aynen
Konuşması hareketleri hatta okumayı bilirsen mimikleri bile gösterir
Konuşmasından ve yaşam tarzından belli oluyor
Basit bir insansa eğer her türlü ele verir kendini, oda kültürsüz faydasız gereksiz bir insandır
Basit bir insan ile kültürlü bir insan arasındaki fark nedir
beklenen cevapları farklı bakış açısından bakarak cevaplayabiliyorsa, işte o an ilginç gelebiliyor. yoksa kimin neye karaşı ne tavır takınacağı zaten bir iki alternatifle tamamen belli
Sözlerinden, davranışlarından verdiği örneklerden vs.
Konusmalarindan ve hareketlerinden anlasilir
Konuşması ve karşısındakine nezaketi
genelde yasli olmasından..
Çok fazla bağlaç kullanmaz
Anlayış, düzgün üslup.
Konuşurken kullandığı kelimelerden bile olur.
Ah birde eksik yazmasam.
Bile belli olur*
Akjfkfkdkdkckkfkd çok ironik
Gösteriş delisi degilse
Konuşmasından anlaşılır zaten
Kullandıkları kelimeler herşeyi açıklar bence.
En önemlisi bilgiler ve diksiyon Ve edep
Fikirlerinden konuşmasından bile belli olur
Konuşması ve davranışları
Kısa vadede konuşarak anlaşılır
Sorduğu sorulardan...
Sohbet etmemiz lazım…
5 dakika sohbet ederek :D
Konuşmasından hareketlerinden anlattıklarından düşüncelerinden
Beyin dalgalarından
Konuşma tarzı
Nerede nasıl davranacağını bilmesinden.
Kütür kütür çıtır çıtır kıt kıt çıt çıt